Audi Magazine - Performance

Audi Magazine

Performance

Solid-state batterijen, het nieuwe elektrische tijdperk

Solid-state batterijen, het nieuwe elektrische tijdperk

Krachtiger, veiliger en compacter: solid-state batterijen zijn de oplossing van de toekomst voor hybride of elektrische wagens. Audi speelt een belangrijke rol bij het onderzoek op dit gebied, met als doel de actieradius te vergroten.

Lees het artikel
De Audi RS 6 Avant GT: het hoogtepunt van een icoon

De Audi RS 6 Avant GT: het hoogtepunt van een icoon

Een model op zijn hoogtepunt: dat is de beste definitie van de nieuwe Audi RS 6 Avant GT. Hoe kwam dit model met zijn adembenemende prestaties, vooruitstrevende design en ultraprecieze handling tot stand? Het begon allemaal met een afstudeerproject ...

Lees het artikel
 • HEADER-v3.jpg
  Dakar: Een historische zege voor Audi!

  Vernieuwen en met avantgardistische technologieën weten te winnen in de autosport, dat heeft altijd al deel uitgemaakt van het DNA van Audi Sport. Door met een Audi RS Q e-tron prototype uitgerust met elektrische aandrijving met hoogspanningsbatterij en een energieomvormer de Dakar te winnen schreef Audi Sport geschiedenis in de rallyraid. Het voegt zo een nieuw succes aan zijn al uitzonderlijke erelijst in de autosport toe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Lia Block: “Ik ben hier om de beste te zijn”

  Met haar keuze voor de autosport treedt Lia Block in de voetsporen van haar vader, de Amerikaanse rallypiloot Ken Block die in januari 2023 overleed. In de bergen rond het Italiaanse San Remo maakt Lia Block kennis met succesvolle rallyiconen uit het verleden, en vooruitstrevende technologieën in de Audi S1 e-tron quattro Hoonitron.

  Stap gerust in
 • header-©Speedski.jpg
  Speedskiën: Formule 1 op latten

  Van 0 naar 200 km/u in minder dan 6 seconden … We hebben het voor één keer niet over het nieuwste Audi RS model, maar wel over de acceleratie in het speedskiën. Een gesprek met Joost Vandendries, houder van het Belgische snelheidsrecord, over een sport die heel wat gemeenschappelijk heeft met autoracen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER - IMG_9760.jpg
  Aube Vandingenen: messcherpe sportieve prestaties

  Dankzij de combinatie van elegantie, precisie en snelheid spreekt schermen al eeuwenlang tot de verbeelding. In België krijgt de sport vandaag weliswaar minder aandacht, maar daar komt de komende jaren misschien verandering in. De 22-jarige topschermster Aube Vandingenen is alvast een talent om in de gaten te houden.

  Lees het artikel
 • header-2.jpg
  Gran Turismo: virtuele bolides en echte prestaties

  Zo’n 26 jaar geleden veranderde Kazunori Yamauchi de geschiedenis van videogames – en voor een stuk ook die van de auto. Met Gran Turismo zorgde de Japanse ontwerper ervoor dat het genre van de racesimulators volwassen werd, met als gevolg miljoenen fans van de hyperrealistische drifts in de 'Grootste racegame aller tijden'. Een verhaal in zeven hoofdstukken, waarin Audi een hoofdrol speelde.

  Doe mee aan de race
 • header-Kobe_Pauwels_TCR_Europe.jpg
  Kobe Pauwels, de nieuwe diamant van de Belgische autosport

  Nadat hij in 2022 aan het stuur van een Audi Europees kampioen rallycross werd, stapte Kobe Pauwels dit seizoen over naar de circuitracerij. Met een RS 3 LMS van het Comtoyou team strijdt Pauwels nu om de titel in TCR Europe en recent toonde de 18-jarige Limburger ook zijn talent aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Het parcours van een jonge kerel vol talent en ambitie!

  Lees het artikel
 • header-21-GT3-PR-2023.jpg
  Maxime Soulet: “Me samen met Audi en Comtoyou herlanceren”

  Gedurende zes jaar was hij fabrieksrijder in de GT-racerij. Maar dan werd nogal plots de pauzeknop van zijn carrière ingedrukt. Nochtans heeft Maxime Soulet op zijn 40ste nog niets van zijn talent of zijn motivatie ingeboet. In 2023 wil hij aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3 van Comtoyou Racing zijn carrière opnieuw lanceren.

  Lees het artikel
 • header_stephex_daniel_deusser.jpg
  Daniel Deusser. Obstakels overwinnen in de race naar succes

  In showjumping, waarbij een hindernissenparcours moet afgelegd worden binnen een bepaalde tijd, leveren paard en ruiter topprestaties. Daarvoor is niet alleen veel training nodig, maar ook een bijzondere band tussen paard en ruiter. Dat vertelt topruiter Daniel Deusser, die u eind augustus aan het werk kunt zien tijdens de Stephex Masters Brussels, een prestigieuze wedstrijd waarvan Audi partner is.

  Lees het artikel
 • header-bilan-24h-spa.jpg
  24u van Spa: Beker van de Koning voor Audi

  Audi was opnieuw één van de hoofdrolspelers in de 24 Uur van Spa, met een derde plaats voor het Scherer Sport PHX team. Dankzij de gezamenlijke prestaties van zijn teams wist Audi ook de Beker van de Koning te winnen, de trofee voor de constructeur die over alle klassen heen het beste presteerde.

  Lees het artikel
 • HEADER - Boutsen_VDS_Audi_Prologue24H_Spa_SRO_1.jpg
  24 uur van Spa: twee Belgische Audi-teams gaan voor een vijfde zege

  Dertien Audi’s R8 LMS GT3 proberen Audi aan een vijfde overwinning in de CrowdStrike 24 Hours of Spa te helpen. Daarbij ook vijf bolides die worden ingezet door twee Belgische teams (Comtoyou en Boutsen VDS), met niet minder dan vijf Belgische rijders aan het stuur van een Audi.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Driven by progress. Red Lions en Red Panthers.

  Vooruitgang zit in het DNA van Audi. Niet enkel in onze wagens, maar in alles wat we doen. Samen boeken we vooruitgang, vanuit een grote innerlijke gedrevenheid en de ambitie om steeds beter te doen. Diezelfde ambitie vinden we terug bij onze Belgische hockeyteams, de Red Lions en Red Panthers, waarvan Audi trouwe partner is. Wij polsten naar hun ideeën hierover.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_as_2022_4756.jpg
  Verken nieuwe wegen met de Audi electric mountain bike powered by Fantic

  Hoewel het merk vooral bekendstaat om zijn rijplezier, comfort en prestaties op vier wielen, biedt Audi u nu ook dezelfde sensaties op twee wielen. Maak kennis met de Audi electric mountain bike powered by Fantic, een elektrische mountainbike geschikt voor elke ondergrond, met een ontwerp geïnspireerd door het sportieve DNA van Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER_DAKAR_1920x1080.jpg
  Dakar Rally: Afspraak in 2024 voor Audi Sport!

  Sport is geen exacte wetenschap en dat geldt zeker voor de autosport! Dat ondervond het Audi Sport team aan den lijve in de Dakar Rally, de meest befaamde en zwaarste woestijnrally ter wereld. Ondanks puike prestaties, hebben de Audi RS Q e-tron niet de verhoopte resultaten behaald na verschillende wedstrijdincidenten. Afspraak in 2024, met als doel het podium!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Vier op een rij voor Audi Sport in 2023!

  Voor Audi zijn er in 2023 niet enkel vier ringen, maar ook vier pijlers wat betreft de sportieve programma’s. Enkele daarvan zijn uiterst actueel, terwijl anderen eerder projecten op lange termijn zijn. Houdt u van Audi en van autosport? Woestijnrally, GT, toerismewagens en… Formule 1: alles wat u moet weten om 2023 goed af te trappen!

  Lees het artikel
 • HEADER_A225511_medium.jpg
  Dakar Rally: winnen wordt het doel voor de Audi RS Q e-tron E2

  De eerste autoconstructeur worden die met een elektrisch aangedreven wagen de Dakar Rally weet te winnen, en zo een belangrijke technologische stap weet te zetten. Dat is het ambitieuze doel dat Audi Sport in januari voor ogen heeft.

  Lees het artikel
 • HEADER_BrightheadMedia_Gerondal_magazine+1.jpg
  Gerondal, haute couture ski’s

  Dit jaar zullen opnieuw meer dan 700.000 Belgen naar de skipistes trekken. Geïnspireerd door deze passie voor de sport vervaardigt Pierre Gerondal uitzonderlijke houten ski's op maat in zijn atelier in Malmédy. Gedreven door de zoektocht naar elegantie en verschillende andere waarden die hij deelt met Audi: technologisch meesterschap, uitmuntende knowhow en duurzaamheid.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  FIA WTCR : Audi, Comtoyou en Magnus in de finale

  Aan het einde van zijn vijfde seizoen, schreef het FIA WTCR afgelopen zondag in Saudi-Arabië een nieuwe pagina in zijn geschiedenisboeken. De Audi RS 3 LMS van het Belgische team Comtoyou hebben op een deel van het Formule 1-circuit van Jeddah het seizoen in schoonheid afgerond met zeges van Nathanaël Berthon en Gilles Magnus en podiumplaatsen voor Tom Coronel en Viktor Davidovski. Het merk met de vier ringen eindigde in het eindklassement op het podium bij zowel de rijders als de teams.

  Lees het artikel
 • HEADER-2.jpg
  TCR en GT3 met Audi voor Comtoyou Racing in 2023

  Naast zijn programma in TCR trekt Comtoyou Racing in 2023 ook richting GT3. Het team uit Gembloux en Frameries blijft zo de Audi-kleuren hoog in het vaandel voeren. Niet alleen met de Audi’s RS 3 LMS in TCR World Tour en TCR Europe, maar ook in Fanatec GT World Challenge Europe met de Audi’s R8 LMS GT3 Evo II. Bij de hoogtepunten van het seizoen hoort alvast een eerste deelname aan de 24 Uur van Spa-Francorchamps!

  Lees het artikel
 • HEADER_A225342_medium.jpg
  Audi RS Q e-tron E2: intensieve voorbereiding in Marokko

  Bij Audi Sport telt men af naar 31 december, wanneer de nieuwe Audi RS Q e-tron E2 aan de start zal staan van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Audi Sport bereidt zijn tweede deelname aan de zwaarste woestijnrally ter wereld nauwgezet voor, meer bepaald met een deelname aan de Rally van Marokko.

  Lees het artikel
 • HEADER_PKCarsport-StienesLongin-NicolasSaelens-AudiR8LMSGT2EuropeanChampionsGT2_7.jpg
  PK Carsport en Comtoyou schenken Audi nog twee titels extra

  Het regent titels! De Belgische renstallen PK Carsport en Comtoyou Racing hebben Audi twee nieuwe Europese titels bezorgd, respectievelijk in de Fanatec GT2 European Series en in TCR Europe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi R8 LMS GT2 Belcar-kampioen

  Negen jaar na de titel van PK Carsport in BRCC wist opnieuw een team met een Audi naar de titel in het Belgische endurancekampioenschap te rijden. Het trio Bert Longin, zijn zoon Stienes en Peter Guelinckx wist met een Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van (opnieuw!) PK Carsport de oppergaai in het Belcar Endurance Championship te veroveren. Ze wonnen onderweg ook vier van de zes wedstrijden, waarbij de 24 Uur van Zolder.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Nicolas Baert, racepiloot en VIP-chauffeur bij Audi Brussels

  Nicolas Baert, die bij de Family Day van de fabriek van Audi Brussels dienst deed als VIP-chauffeur, sprak met ons over zijn nog jonge autosportcarrière. Een gesprek aan boord van de Audi e-tron!

  Lees het artikel
 • HEADER_audi_sprint-cup.jpg
  Audi, Weerts en Vanthoor opnieuw kampioen!

  Charles Weerts en Dries Vanthoor, beide officieel Audi-rijder, hebben voor de derde opeenvolgende keer de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe gewonnen. Team WRT veroverde met zijn Audi R8 LMS GT3 zijn negende titel in tien jaar tijd in het klassement voor de teams.

  Lees het artikel
 • Header_Audi_RS_Q_E-tron_E2_8.jpg
  Audi RS Q e-tron E2: Efficiënter dan ooit!

  Stilstaan is achteruitgaan. Bij Audi Sport heeft men lessen getrokken uit de eerste wedstrijden van de Audi RS Q e-tron met het oog op de ontwikkeling van een nieuwe versie van het hybrideprototype. Het doel: de zege bij de volgende Dakar Rally!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Waarom Audi vanaf 2026 in de Formule 1 zal zitten

  Om technologie en zijn imago te ontwikkelen in een competitie die populairder is dan ooit: waarom Audi in 2026 naar de Formule 1 trekt!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  ​​Stephan Conter (Stephex Group). Altijd de lat hoger leggen.

  Van 23 tot en met 27 augustus tekent de internationale top van de paardensport present in ons land voor een van de meest prestigieuze jumpingwedstrijden ter wereld: de Brussels Stephex Masters, waarvan Audi partner is. De drijvende kracht achter de Stephex Group is Stephan Conter. Een gesprek over topprestaties, zowel op sportief als op zakelijk vlak.

  Spring naar het artikel
 • Header-24H-zolder-2022.jpg
  Zolder: Eerste algemene zege voor de Audi R8 LMS GT2 in een race over 24 uur

  Gelukt! Aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport wisten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, Dries Vanthoor en Nicolas Saelens de 44ste editie van de 24 Uur van Zolder op hun naam te schrijven. Meteen ook goed voor de eerste overwinning van een R8 LMS GT2 in een etmaalrace.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  24H Spa: klassezege voor Audi

  De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 was voor Audi een wedstrijd met twee gezichten. Ongelukkige race-incidenten voorkwamen een goede eindklassering, maar de zege in de Silver Cup en een tweede plaats in de Gold Cup waren een mooie beloning voor de fighting spirit en het doorzettingsvermogen van de Audi R8 LMS GT3-rijders.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  FIA WTCR: Gilles Magnus en Audi winnen in Vallelunga

  Dankzij een tweede zege in 2022 en een nieuwe podiumplaats, is Gilles Magnus in zijn Audi RS 3 LMS van Comtoyou Team Audi Sport opnieuw opgerukt naar de vierde plaats in de tussenstand van de wereldbeker voor toerismewagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Bert Longin: “Eigenlijk heb ik twee beroepen”

  Bert Longin (56) combineert al jaren zijn activiteiten van drukbezette ondernemer met een geslaagde racecarrière, niet zelden aan het stuur van een Audi. Door beide bezigheden op een professionele manier aan te pakken blijkt de Leuvenaar in staat om de beide met succes te combineren.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  “Belgische” Audi domineert Fanatec GT World Challenge in Misano

  Dries Vanthoor en Charles Weerts bleken ongenaakbaar in hun Audi R8 LMS GT3 Evo van Team WRT op het circuit van Misano, plaats van afspraak voor de vierde en voorlaatste meeting van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup. Met twee pole posities en twee zeges slaan de tweevoudige regerende een kloofje in de tussenstand voor het kampioenschap.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Nina Derwael, een gouden turnster

  Voor het eerst in de geschiedenis van het turnen won een Belgische Olympisch goud. In 2021 bereikte een stralende Nina Derwael de absolute top van de sport in Tokio. Een jaar later blaakt de jonge kampioene nog steeds van ambitie, zeker met de wereldkampioenschappen van 2023 in Antwerpen in het vooruitzicht. Hoe bereik je zo'n prestatieniveau? Hoe ga je om met de druk? En hoe ontwikkel je nieuwe technieken? U leest het in ons exclusieve interview.

  Ontdek het interview met Nina Derwael
 • Header.jpg
  De Red Panthers veroveren de wereld

  De Red Panthers blijven erop vooruitgaan en maken ondertussen deel uit van de vijf beste teams ter wereld. Het dameshockeyteam, waarvan Audi een trouwe partner is, bereidt zich voor op een confrontatie met de internationale top tijdens het WK dat start op 1 juli. Kapitein Barbara Nelen en coach Raoul Ehren vertellen over hun ambities en visie op presteren op het hoogste niveau.

  Lees het artikel
 • HEADER2.jpg
  Elsa Verbist: “Je moet jezelf steeds bewijzen”

  Elsa Verbist legde een atypisch parcours af. Nadat ze werkte in de organisatie van de kampioenschappen van SRO Motorsports Group, is ze vandaag Team Manager van Comtoyou Team Audi Sport in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, Vanthoor en Vervisch triomferen in de Groene Hel

  Audi heeft met het kwartet Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Kelvin van der Linde en Robin Frijns de 50e editie van de 24 uur van de Nürburgring gewonnen. Het is de zesde zege voor het merk met de vier ringen sinds 2012.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Para-atlete Gitte Haenen: “When life punches you, punch back harder”

  Met een positieve mindset en een niet-aflatende focus kan je je grenzen overstijgen, dat bewijst atlete Gitte Haenen. Nadat een mooie carrière in het thaiboksen haar ontglipte door een ongeval, maakte ze een knappe comeback als para-atlete in de sprint en het verspringen. Een verhaal over topprestaties op fysiek, mentaal en technologisch vlak.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi RS 3 LMS wil schitteren met Comtoyou Racing

  Comtoyou Racing zal opnieuw de officiële vertegenwoordiger zijn van Audi Sport in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens. Het Belgische team vertrouwt daarvoor op de Antwerpenaar Gilles Magnus, de Marokkaan Mehdi Bennani, de Fransman Nathanaël Berthon en de Nederlander Tom Coronel. Daarnaast zal Comtoyou Racing eveneens drie nieuwe Audi RS 3 LMS inzetten in TCR Europe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Golf spelen vraagt een indrukwekkende drive

  Kracht, stabiliteit, concentratie. De onvoorspelbare invloed van het terrein en de elementen. Golf is een intense sport die zeker op mentaal vlak het uiterste vraagt van zijn spelers, en waarbij ook technologische evoluties in de uitrusting het verschil kunnen maken. Enkele Audi quattro Cup specialisten delen hun ervaringen met u.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Gilles Magnus: “En dan te bedenken dat ik bijna met alles gestopt was…”

  Hij lijkt altijd een glimlach op zijn gezicht te dragen. Van bij zijn eerste stappen in de karting laat Gilles Magnus zich kenmerken door zijn levensvreugde, zijn sympathiek kantje en… zijn talent. De 22-jarige Antwerpenaar kende enkele moeilijke jaren, maar mag zich vanaf vandaag officieel Audi Sport customer racing-rijder noemen!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Brussels blinkt uit in innovatie

  Feest bij Audi Brussels: op 17 januari reikte de Vlerick Business School zijn eerste Belgian Industrial Excellence Award uit aan Audi Brussels. Een prijs die de uitzonderlijke transformatie beloont die in gang gezet werd door de fabriek in Vorst, die een echte pionier is op het vlak van elektromobiliteit.

  Lees het artikel
 • HEADER_Abu_Dhabi_Desert_2.jpg
  Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e‑tron

  Een ding is zeker: de Abu Dhabi Desert Challenge 2022 zal bij Audi in het geheugen gegrift blijven. Stéphane Peterhansel won deze tweede afspraak van het wereldkampioenschap FIA Rally Raid en bezorgde op die manier de constructeur uit Ingolstadt een historische zege met de Audi RS Q e-tron. Het was namelijk de allereerste woestijnzege voor dit elektrisch aangedreven prototype.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Valentino Rossi opteert voor Audi en WRT

  Levende legende uit de motoracerij Valentino Rossi heeft zijn oog laten vallen op Audi en Team WRT voor zijn overstap naar vier wielen. De Italiaan zal aan de start verschijnen van de tien manches van de GT World Challenge Europe, waaronder de 24 uur van Spa, met een Audi R8 LMS GT3. In de aanloop naar het seizoen, vertelt hij over zijn verwachtingen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Belgisch kwartet bij Audi Sport customer racing

  Het contingent Audi Sport customer racing-rijders heeft in 2022 een zeer sterke Belgische link. Van de in totaal 18 namen, dragen er niet minder dan vier de Belgische driekleur op hun overal: Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor, Charles Weerts en nieuwkomer Gilles Magnus.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Opnieuw een titel voor Audi in de Intercontinental GT Challenge

  Bij de 9 uur van Kyalami, de slotmanche van de Intercontinental GT Challenge die in Zuid-Afrika werd verreden, veroverde Audi voor de vierde keer in zes jaar de constructeurstitel. Het bleek een succesvol seizoen, met één zege en een Audi op het podium bij elk van de drie verreden wedstrijden!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  De Audi RS 3 LMS uitgeroepen tot TCR-model van het jaar

  Dankzij zijn wereldwijde prestaties werd de Audi RS 3 LMS bekroond met de titel van “TCR Model of the Year” van het jaar 2021. Het is de tweede keer in vier jaar dat de 340 pk sterke bolide van Audi Sport customer racing deze eer te beurt valt.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  24U van Dubai: schitterende dubbel voor Audi en Team WRT!

  Het seizoen 2022 kon onmogelijk beter beginnen voor Audi Sport customer racing en Team WRT! De troepen van Vincent Vosse pakten een schitterende dubbel bij de 24 Uur van Dubai met hun Audi R8 LMS GT3, waarbij Dries Vanthoor deel uitmaakte van de winnende rijderscombinatie. Er was overigens nog meer goed nieuws, want de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport pakte de zege in de GTX-klasse en de Audi RS 3 LMS van AC Motorsport werd 2e in de TCR-categorie.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  2022, een zeer sportief jaar voor Audi

  Audi blijft ook in 2022 trouw aan zijn DNA en zal in heel wat sportieve programma’s betrokken zijn. Met de blik op onder meer Rally-Raid, GT-racerij, wedstrijden voor toerismewagens en zelfs een rol als technische partner van een team in het wereldkampioenschap Formule E zijn de vier ringen vastberaden om opnieuw te schitteren in wedstrijden overal ter wereld. Hierbij een overzicht!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi schrijft geschiedenis in de Dakar

  Audi heeft zich bij zijn eerste deelname aan de Dakar, de meest bekende en moeilijkste Rally-Raid ter wereld, al verzekerd van een plaatsje in de geschiedenisboeken van de mythische wedstrijd. De Audi RS Q e-tron, elektrisch aangedreven prototypes, pakten liefst vier etappezeges. De datum voor de editie 2023 staat al met stip in de agenda!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De nieuwe Audi RS 3: ongeëvenaarde sportiviteit voor dagelijks gebruik

  Van 0 tot 100 in 3,8 seconden, een topsnelheid tot 290 km/u, RS Torque Splitter en specifieke RS-rijmodi: de nieuwe Audi RS 3 biedt u dynamische eigenschappen van topniveau en de beste cijfers in zijn segment. Met zijn 294 kW (400 pk) sterke vijfcilinder combineert hij bliksemsnelle acceleraties met een verslavende sound. Bovendien zou zijn design niet misstaan in competitiemodellen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi Sport quattro S1 E2 en Ken Block. Pedal to the metal.

  Als er één Audi model is waar elke rallyfan van droomde in de jaren ’80, dan is het wel de legendarische Audi Sport quattro S1 E2. Een wagen die ook de Amerikaanse rallyrijder - en sinds kort Audi ambassadeur - Ken Block kippenvel bezorgde. Na een ritje met deze droomwagen én enkele andere buitengewone privileges zal hij zich z’n nieuwe partnership vast niet beklagen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Van het racecircuit naar de woestijn: het veiligheidsconcept van de Audi RS Q e-tron.

  Met een geëlektrificeerd voertuig deelnemen aan de Dakar Rally 2022 is een belangrijke primeur voor Audi. Niet in het minst omdat de Audi RS Q e-tron speciaal hiervoor “from scratch” werd gebouwd, in iets meer dan 12 maanden. Gelukkig kon Audi hierbij putten uit zijn jarenlange ervaring in andere racedisciplines.

  Lees het artikel
 • race-header.jpg
  Vincent Vosse, gewend om te winnen

  Vincent Vosse is de Team Principal van een van de beste autosportteams ter wereld. Team WRT blijft met Audi de zeges aan elkaar rijgen en de voormalig racepiloot praat bijgevolg wat graag over het bijzondere parcours dat het team tot dusver afwerkte.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, Vervisch en Comtoyou tweede in de wereldbeker FIA WTCR!

  De nieuwe Audi RS 3 LMS heeft zijn entree op de internationale scene allerminst gemist! De tweede generatie van de wagen, die door het “customer racing” departement van Audi Sport werd ontwikkeld volgens het TCR-reglement, debuteerde dit jaar in het FIA WTCR, ofwel de wereldbeker voor toerismewagens. Dankzij het Comtoyou team en rijders Frédéric Vervisch en Gilles Magnus heeft het succes van de nieuwkomer ook een zeer sterk Belgisch kantje.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, veiligheidspartner van het Circuit van Spa-Francorchamps

  In de autosport draait veiligheid ook om ultrasnelle hulpverlening bij ongevallen. Daarom beschikt elk circuit over ervaren interventieploegen en aangepaste interventievoertuigen. Vier Audi RS4 en een Audi R8 staan op het Circuit van Spa-Francorchamps ter beschikking van de interventieploegen op het “mooiste circuit ter wereld”.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi vijfcilinder en quattro. Een legendarisch duo.

  De quattro vierwielaandrijving en de Audi vijfcilindermotor zijn technologieën met een grote geschiedenis, die zelfs 40 jaar na hun première nog niets van hun fascinatie verloren hebben. Duik mee in het verhaal van 2 rasechte iconen van de "Vorsprung durch Technik" filosofie.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Stéphane Peterhansel: “De Audi RS Q e-tron biedt veel rijplezier”

  Op zondag 2 januari start de Dakar Rally 2022 in Haïl, in Saudi-Arabië. Op dat ogenblik gaat Audi Sport een van de grootste technologische uitdagingen uit de moderne autosport aan. Audi-rijder Stéphane Peterhansel vertelt ons over de Audi RS Q e-tron.

  Lees het artikel
 • HEADER_MScd21_GTWCH_Brands-Hatch_06148.jpg
  Wim Everaerts (ingenieur bij Team WRT): “Ik ben een competitiebeest”

  Het hele seizoen 2021 was hij aanwezig, in de schaduw. Terwijl zijn piloten in hun Audi R8 LMS GT3 de zeges en podiumplaatsen aan elkaar regen, trad hij nooit in de schijnwerpers. Nochtans had hij een belangrijk aandeel in het succes van Dries Vanthoor en Charles Weerts in de GT World Challenge Europe. De 37-jarige Wim Everaerts schopte het tot een van de sleutelfiguren bij Team WRT als “ingenieur van de #32” zoals hij het zelf omschrijft.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Een uitzonderlijk seizoen voor Audi dankzij WRT, Vanthoor en Weerts

  Audi drukte nadrukkelijk zijn stempel op het seizoen 2021 van de GT World Challenge Europe. Het Belgische WRT en zijn rijders, Dries Vanthoor en Charles Weerts, kunnen terugblikken op een geslaagd seizoen waarin ze vijf van de zes titels veroverden. Ondanks een podiumplaats bij de finale in Barcelona, grijpen de troepen van Vincent Vosse naast de titel in het rijdersklassement van de Endurance Cup. Daarentegen legden ze wel beslag op de trofee bij de teams

  Lees het artikel
 • HEADER_Aerodynamik-winkanal-05621B04.jpg
  Audi RS e-tron GT. Als een speer door de lucht.

  Bij elektrische wagens zoals de Audi RS e-tron GT wordt het belang van aerodynamica steeds groter. Een vermindering van de luchtweerstand heeft immers een directe invloed op de actieradius van de wagen. Het design werd daarom tot in de perfectie geoptimaliseerd in de windtunnel van Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!

  Nadat ze het in 2020 tot kampioen schopten in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe, verlengen Dries Vanthoor en Charles Weerts hun titel en dat zelfs voor de laatste afspraak van het seizoen. In Brands Hatch, waar de vierde van vijf meetings van de Sprint Cup werd verreden, scoorde het duo van de Audi R8 LMS GT3 #32 een vierde zege op acht races. Team WRT won overigens voor de achtste keer (!) de titel bij de teams in deze Sprint Cup.

  Lees het artikel
 • HEADER_R8LMS-GT3_A213896_large.jpg
  Audi R8 LMS. Gebouwd voor records.

  Midden 2021 bereikte de Audi R8 LMS de kaap van 138 geproduceerde exemplaren, waarmee de tweede generatie het officieel nóg beter doet dan zijn succesvolle voorganger. Van 29 juli tot 1 augustus 2021 zal dit model met extra verbetenheid strijden voor een podiumplaats op de TotalEnergies 24 hours of Spa.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Razendsnelle eeuweling. Het circuit van Spa-Francorchamps bestaat 100 jaar.

  Het circuit van Spa-Francorchamps, volgens velen het mooiste ter wereld, viert in 2021 zijn 100ste verjaardag. In de voorbije eeuw was dit het terrein van talloze legendarische rijprestaties en sportieve successen. Hoog tijd dus voor een terugblik op zijn geschiedenis, waarvan Audi uiteraard ook deel uitmaakt.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  Dakar Rally: de Audi RS Q e-tron wil geschiedenis schrijven!

  Audi Sport heeft op minder dan zes maanden voor de start van ’s werelds beroemdste Rally Raid zijn RS Q e-tron voorgesteld. Het is zonder twijfel het technologisch meest geavanceerde prototype ooit in de discipline.

  Lees het artikel
 • HEADERv2_A214415_1920x1080.jpg
  Volle puntenbuit in Misano voor Vanthoor, Weerts en Audi

  Dries Vanthoor en Charles Weerts waren in Misano ongenaakbaar op hun Audi R8 LMS van Team WRT en haalden zwaar uit in de GT World Challenge Europe. De twee Belgen wonnen beide Sprint Cup races en boosten zo het moraal van Team WRT in de aanloop naar de belangrijkste afspraak van het seizoen: de 24 Hours of Spa.

  Lees het artikel
 • HEADER_Dakar_Teams_A213426_medium.jpg
  Een Dream Team voor Audi Sport in de Dakar

  Door een beroep te doen op Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Mattias Ekström voor de deelname aan de volgende Dakar Rally, maakt Audi Sport indruk. Het merk met de vier ringen, dat in januari volgend jaar als eerste een elektrisch voertuig inzet bij de meest prestigieuze Rally Raid ter wereld, schept daarmee nu reeds duidelijkheid over zijn ambities!

  Lees het artikel
 • four-times-quattro-1920x1080_Header.jpg
  Audi viert 40 jaar quattro: wat u moet weten over deze technologie

  Het principe van quattro vierwielaandrijving is al 40 jaar lang een hoeksteen van Audi. Sinds de eerste quattro zijn debuut maakte op het Autosalon van Genève in 1980, bouwde Audi al ruwweg 11 miljoen wagens met quattro vierwielaandrijving. Maar wat maakt deze technologie zo bijzonder? En welke innovaties zien we vandaag?

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Weerts_Charles_A1915111.jpg
  Charles Weerts: “Ik droom ervan om ooit Spa en Le Mans te winnen”

  Charles Weerts won op 19-jarige leeftijd de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe en werd daarmee in 2020 de jongste winnaar ooit. Sindsdien vertegenwoordigt hij officieel Audi in GT-races en is vastberaden om de grootste uithoudingsklassiekers op zijn naam te schrijven. Een gesprek met de jonge Belg die in razend tempo furore maakt!

  Lees het artikel
 • HEADERv2_Bel-Neth M 0028.jpg
  Audi vergroot de slagkracht van onze nationale hockeyteams

  Met de uitstekend presterende Red Lions en Red Panthers is Audi bijzonder verheugd dat de vier ringen op de T-shirts van beide teams prijken.

  Lees het artikel
 • SpeedDate_1_1920x600_Header.jpg
  Audi en Lamborghini combineren sportiviteit en elektrificatie

  Geen twijfel mogelijk: de toekomst van mobiliteit is elektrisch. Kunnen sportwagens hier deel van uitmaken, zonder in te boeten aan pure kracht en snelheid? Voor Audi en Lamborghini kunnen sportiviteit en elektrificatie in elk geval perfect samengaan. Ontdek hun visie aan de hand van twee zeer concrete voorbeelden.

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_1_header.jpg
  Een Formula E-race in goede banen leiden: een hele kunst!

  De Formula E is een relatief nieuwe en innovatieve tak in de autosport en dwingt rijders en ingenieurs tot een andere benadering. De Belgische ingenieur Bertrand Fermine, die aan de Audi’s van het Envision Virgin Racing team werkt in het wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters, vertelt ons waarom

  Lees het artikel
 • Unique_quattro_header_1920x1080.jpg
  Audi quattro zet toon in tijdperk van elektrische mobiliteit

  Sinds 1980 geeft de permanente quattro vierwielaandrijving van Audi de toon aan. De aandrijflijn zorgde voor een ware paradigmaverschuiving in de autosport en op vlak van actieve veiligheid. Vandaag zet het merk 40 jaar quattro kennis in voor een volgende mijlpaal: de elektrische quattro in de e-tron modellen wijst de weg in dit tijdperk van elektrische mobiliteit. Rijplezier en efficiëntie vinden elkaar in een aantrekkelijk totaalpakket.

  Lees het artikel
 • _MH14673_header.jpg
  De 5 records van de Audi e‑tron GT

  In de sportwereld draait alles rond topprestaties. Zo ook voor de Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT. Hun gespierde looks kon u al ontdekken. Maar wist u ook welke cijferrecords deze helden breken?

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De nieuwe Audi S3 Sportback en S3 Berline doen hun erfenis eer aan

  20 jaar na de eerste generatie van compacte sportwagens, stelt Audi de nieuwe generatie van de Audi S3 Sportback en S3 Berline voor. Twee modellen die hun ‘S’ dubbel en dik verdienen dankzij hun uitzonderlijke prestaties, toptechnologieën en luxueuze interieurs.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Meer rijplezier dankzij quattro-aandrijving

  Veertig jaar geleden integreerde Audi voor het eerst vierwielaandrijving in een seriewagen. Tegenwoordig staat het quattro-label garant voor veiligheid en prestaties in bijna het volledige gamma van Audi.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A1911133_medium.jpg
  Dries Vanthoor, de kleine broer is groot geworden

  In het zog van oudere broer Laurens, ontpopte Dries Vanthoor zich tot een van de referenties aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Als speerpunt van het Belgische Team WRT, blijft de 23-jarige fabrieksrijders trofeeën toevoegen aan zijn nu reeds indrukwekkend palmares.

  Lees het artikel
 • HEADER-Le_Mans_Ambiance_6.jpg
  De 24 Uur van Daytona en de 24 Uur van Le Mans in het vizier van het nieuwe prototype van Audi

  De prestaties van Audi in de 24 Uur van Le Mans hebben geleid tot liefst 13 zeges. In 2023, het jaar waarin de beroemdste uithoudingsrace 100 kaarsjes mag uitblazen, zal Audi opnieuw aan de start staan met een prototype dat voldoet aan het LMDh technische reglement. Een woordje uitleg.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_TCR_Vervisch_Frederic_Audi_12.jpg
  Frédéric Vervisch, duizendpoot

  De Belg Frédéric Vervisch vertegenwoordigt Audi zowel in wedstrijden voor toerismewagens (FIA WTCR) als in de meest prominente GT-races, waardoor hij eigenlijk een buitenbeentje is in een wereld waar specialisatie de norm geworden is. Een gesprek met de man bij wie de liefde voor de racerij door de aderen stroomt!

  Lees het artikel
 • Allan_mcnish_header.jpg
  Allan McNish: “De autosport is mijn bestaansreden”

  Toen hij in 2013 afscheid nam als racepiloot, wist Allan McNish diep van binnen dat hij niet lang zou wegblijven van het circuit. Als drievoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans bleef hij altijd nauw verbonden met Audi Sport. En sinds 2017 staat hij aan het hoofd van het Formule E-team van het merk. Portret van een gedreven racefanaat.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Zo bouwt Audi karakter: de geboorte van een RS-model

  Heel wat modellen van Audi hebben een extra sportieve dubbelganger, meteen herkenbaar aan twee letters: RS. Audi neemt u mee op een reis achter de schermen met deze topsporters – symbolen van prestaties, prestige, uitzonderlijk design en exclusiviteit.

  Lees het artikel
 • Quality_Header.jpg
  Kwaliteit heeft een naam: Audi

  De geschiedenis herhaalt zich voor Audi. Ook in 2020 komt het merk opnieuw als absolute winnaar uit de poll ‘Best Brands in All Classes’ van het Duitse magazine Auto Bild. Lezers roemen vooral de kwaliteit en het design van de wagens.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A202379.jpg
  Nood aan wat RS-capisme?

  Laat Audi's sportieve en krachtige RS-gamma u meevoeren op een denkbeeldige reis. Download de Audi RS-wallpapers en doorbreek uw dagregime met een fikse dosis fun.

  Lees het artikel
 • audi_blomqvist_ekstrom_Header.jpg
  Twee generaties quattro ontmoeten elkaar

  Om het legendarische verleden van quattro opnieuw tot leven te wekken, zijn Stig Blomqvist en Mattias Ekström de perfecte kandidaten. De twee oud-wereldkampioenen blikken terug op hun verleden als Audi quattro-piloten en maken zich klaar voor de toekomst in de nieuwe Audi e-tron S met quattro-aandrijving.

  Lees het artikel
 • Audi_PebbleBeach_Seite_Sportmodus_03_1920x1080.jpg
  De Audi PB18 e-tron:
  concept car voor het circuit en de straat.

  In het Californische Monterey stelde Audi eind augustus de Audi PB18 e-tron voor tijdens de Pebble Beach Automotive Week. Een spectaculaire concept car of beter nog: de sportwagen van morgen. Wat mag u verwachten van dit buitengewone elektroconcept?

  Lees het artikel
 • r8-greenhell-1920x1080_Header.jpg
  Audi R8 green hell brengt hulde aan de ‘groene hel’

  Bent u een liefhebber van sportwagens? Opgelet. Want de Audi R8 green hell jaagt uw hartslag vast de hoogte in. Deze limited edition brengt hulde aan de Audi R8 LMS, vijfvoudig kampioen op de beruchte 'Groene Hel' van de Nürburgring. Eentje voor de happy few, want er worden er maar 50 van gemaakt. Bent u één van die gelukkigen? Dan sprint u van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden. Race alvast even mee ...

  Lees het artikel
 • GT_World_Challenge_Header_1920x1080.jpg
  Audi Sport: GT World Challenge Europe

  De GT World Challenge Europe, het meest vooraanstaande GT3-kampioenschap op het Oude Continent, kwam afgelopen weekend terug op kruissnelheid. Het kampioenschap dat Sprint en Endurance (waaronder de 24 Uur van Spa) combineert werkte namelijk op de Nürburgring zijn derde afspraak van het seizoen af.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_01.jpg
  WRT-team behaalt eerste overwinning in esports

  Het WRT-team heeft zijn eerste virtuele overwinningen beet: goud én zilver in de 12H Monza en goud voor Dries Vanthoor in de #RaceHome-serie.

  Lees het artikel
 • A185479_1920x1080.jpg
  Van het circuit naar de stad: het laboratorium van de Formula E

  Al vier seizoenen rijgt de Formula E in de schaduw van zijn grote broer, de Formule 1, de ene spannende race na de andere aan elkaar. En al sinds het begin van het verhaal verschijnt ook Audi steevast aan de start. Niet alleen omwille van de autosport, maar ook voor die unieke meerwaarde: de nieuw uitgewerkte technologieën uittesten om ze later te kunnen integreren in in serie geproduceerde auto’s.

  Lees het artikel
 • Nina_Derwael_Header_1920x1080.jpg
  Gymnaste Nina Derwael is gloednieuwe Audi ambassadrice

  Op de brug met ongelijke leggers kent de Limburgse Nina Derwael (20) haar gelijke niet. Na goud op de wereldkampioenschappen in 2018 en 2019 moet olympisch goud volgend jaar de kers op de taart worden. Op vreugde met vijf ringen is het dus nog even wachten, maar dankzij haar Audi ambassadeurschap geniet ze vandaag al volop van rijplezier met vier ringen.

  Lees het artikel