Audi Magazine

Digitalisering

Digitale revolutie in de kunstwereld

Digitale revolutie in de kunstwereld

Tussen de kunstwereld en nieuwe technologieën ontstonden altijd al interessante kruisbestuivingen. Zo verwierf het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen recent een schilderij van James Ensor via Art Security Tokens, virtuele aandelen gebaseerd op blockchain-technologie van het Belgische platform Rubey. Het werk wordt een van de blikvangers bij de heropening van het museum op 24 september.

Lees het artikel
Wallonië bedenkt de snelweg van de toekomst

Wallonië bedenkt de snelweg van de toekomst

Dankzij een plan om zijn verlichting te moderniseren, gaat Wallonië voor een resoluut toekomstgericht wegennet. Het dimmen van de lichtintensiteit in functie van de verkeersomstandigheden verhoogt de veiligheid en bespaart 76% energie, terwijl een reeks sensoren de basis legt voor de eerste geconnecteerde snelweg in Europa.

Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Holoride: rijden als bron van meeslepend virtueel plezier.

  Wanneer onze wagens straks autonoom rijden, kunnen tijd en ruimte in het interieur helemaal anders ingevuld worden dan vandaag. Dit toekomstgerichte idee van verplaatsingen als bron van intense ervaringen vinden we nu al terug bij holoride, een spin-off van Audi. Het bedrijf lanceert een revolutionaire beleving in Virtual Reality, die u binnenkort kunt ervaren op de achterbank van nieuwe Audi modellen.

  Lees het artikel
 • Header_2.jpg
  Audi en esports: prestaties en precisie

  Gamewedstrijden – of esports – zijn ook in België uitgegroeid tot een spektakel voor het grote publiek. Een vol Antwerps Sportpaleis en 150 miljoen online toeschouwers: neem een ​​kijkje achter de schermen van dit fenomeen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  IoT, de revolutie van geconnecteerde apparaten

  Verbonden apparaten zien we steeds vaker opduiken. Het netwerk dat ze vormen - het Internet of Things (IoT) of internet der dingen - verandert onze levensstijl, vooral in combinatie met andere technologieën zoals artificial intelligence (AI), virtual reality (VR) of augmented reality (AR). Van het op afstand regelen van de temperatuur van uw woonkamer tot het duurzaam beheren van de Antwerpse haven, ga mee op verkenning naar een nu al zeer actuele toekomst.

  Lees het artikel