Audi Magazine - Digitalisering

Audi Magazine

Digitalisering

Slim energie verbruiken en uw Audi opladen

Slim energie verbruiken en uw Audi opladen

Nu we met z’n allen evolueren richting steeds meer elektrische toestellen en wagens, wordt slim energie gebruiken belangrijker dan ooit. Door uw verbruik te spreiden of te concentreren op momenten waarop er veel (groene) energie beschikbaar is, kunt u immers veel besparen. Nieuwe technologieën kunnen u daarbij helpen.

Laad binnenkort extra slim
XenomatiX, Belgische leider in LiDAR

XenomatiX, Belgische leider in LiDAR

In de voorbije jaren zagen we hoe de meeste automerken onderzoek verrichten naar zelfrijdende voertuigen. Om deze evolutie mogelijk te maken, moeten wagens uitgerust zijn met rijhulpsystemen die de omgeving kunnen scannen. In 2017 was Audi de eerste constructeur die hiervoor gebruik maakte van LiDAR, laserstralen die objecten detecteren en afstanden nauwkeurig inschatten, en dit in de Audi A8. Het Belgische XenomatiX bouwt verder op deze technologie om rijhulpsystemen voor o.a. automatisch geleide voertuigen en weginspecties te ontwikkelen.

Kijk met ons mee
 • header.jpg
  Audi, de soundtrack van de motor

  Ongewenste geluiden wegnemen, een geluidsidentiteit voor elektrische motoren ontwerpen en wageninterieurs akoestisch optimaliseren, … Het geluid van een Audi is geen toeval. Duik in een wereld van harmonie en beheerste stiltes.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Bloc-4-NextMind.jpg
  Geconnecteerde hersenen: de nieuwe technologische grens

  Zullen we ooit met de wagen kunnen rijden via onze gedachten, zonder het stuur vast te houden? Gaan we onze emoties rechtstreeks omzetten in video’s, teksten of afbeeldingen? Zullen we kunnen blijven lopen nadat we de controle over onze benen hebben verloren? Door een verbinding te maken tussen de hersenen en een computer worden al deze zaken mogelijk. Een technologie die ongetwijfeld deel zal uitmaken van ons dagelijks leven, misschien zelfs sneller dan u verwacht.

  Lees het artikel
 • header-ia.jpg
  AI. Audi Intelligence.

  Dat Artificiële Intelligentie (AI) een grote impact zal hebben op alle sectoren, staat nu al vast. Ook in de automobielsector zal deze technologie in de komende jaren voor heel wat verandering zorgen. Audi neemt alvast het voortouw.

  Duik mee in de toekomst
 • HEADER.jpg
  Halfgeleiders. Bouwstenen van moderne elektronica

  Een woord dat de voorbije jaren veelvuldig en in één adem met de automobielindustrie werd genoemd, is halfgeleiders. Maar wat zijn precies deze essentiële onderdelen van digitale toestellen, wat is hun functie in een Audi en waarom is er vandaag nog steeds een tekort?

  Alles over halfgeleiders
 • Header-smart-mobility.jpg
  Data regelen het verkeer in de stad van de toekomst

  Geconnecteerde technologieën helpen om onze steden te transformeren naar aangenamere en veiligere plekken. Slim verkeersmanagement speelt daarin een hoofdrol. Om meer inzicht te krijgen in onze verplaatsingen verzamelden twee Belgische bedrijven verkeersgegevens in Helsinki en maakten ze inzichtelijk.

  Op weg naar de stad van morgen
 • Header-future-mobility-competition-dezeen.png
  Mobiliteit van de toekomst: ode aan de verbeelding

  Om creatieve mobiliteitsoplossingen van morgen onder de aandacht te brengen, reikt het Britse tijdschrift Dezeen elk jaar prijzen uit aan innovatieve projecten. Elektrische tractors, veerboten op zonne-energie of autonome vrachtwagens: een terugblik op de meest verrassende ideeën van 2022.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Het nieuwe tijdperk van spraakherkenning

  Met uw ogen op de weg gericht vraagt u uw GPS om het dichtstbijzijnde tankstation te zoeken en de route te berekenen. Vervolgens zet u de muziek op pauze en dicteert u, nog steeds zonder het stuur los te laten, een bericht om uw aankomsttijd te bevestigen aan de persoon met wie u hebt afgesproken. De spraakinterface wordt de norm, en niet alleen in wagens. Achter deze technologieën zit veel artificiële intelligentie … en een beetje hulp uit België.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Morrow vindt de autofocale bril uit

  In een oogwenk overschakelen van dichtbij naar ver zien, met één druk op de knop. De Belgische start-up Morrow ontwikkelde een innovatieve en volledig nieuwe autofocale bril die het leven van zijn dragers ingrijpend zal veranderen. Ook achter het stuur, waar het makkelijker wordt om de gps te checken terwijl u de ogen op de weg houdt. Laat u verbazen door deze nieuwe technologie.

  Lees het artikel
 • Header_ALT.jpg
  Ready. Set. Game. De mooiste racing simulator ter wereld

  Er lijkt geen rem te staan op de populariteit van racegames. De drang bij fans om de sensaties achter het stuur van een snelheidsmonster te ervaren, zorgt ervoor dat softwareontwikkelaars steeds realistischer ogende games op de markt brengen. De ultieme kick beleven digitale petrolheads in een racing simulator, een toestel dat vandaag ook bij professionele piloten onmisbaar is als voorbereiding op wedstrijden.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Feit vs fictie: mythes omtrent zelfrijdende wagens

  Autonoom rijden is geen fantasie: op een dag wordt het realiteit. De auto-industrie gelooft hier rotsvast in, en Audi zeker. Het merk met de vier ringen heeft al drie conceptcars gepresenteerd waarin deze technologie centraal staat. Maar wat weten we vandaag over zelfrijdende wagens?

  Audi maakt de balans op
 • HEADER_bartbonte3.jpg
  Slow gaming, speelse avant-garde

  Ze mogen dan wel visueel oogverblindend zijn, het ontbreekt de blockbusters van de videogame-industrie vaak aan creativiteit. Slow gaming vormt hier het alternatief. Specialist Bart Bonte vertelt ons alles over dit speelse avant-garde universum, dat open staat voor iedereen en eerder gericht is op ontspanning en meditatie, dan op stress en verslaving.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  Digitale revolutie in de kunstwereld

  Tussen de kunstwereld en nieuwe technologieën ontstonden altijd al interessante kruisbestuivingen. Zo verwierf het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen recent een schilderij van James Ensor via Art Security Tokens, virtuele aandelen gebaseerd op blockchain-technologie van het Belgische platform Rubey. Het werk wordt een van de blikvangers bij de heropening van het museum op 24 september.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Wallonië bedenkt de snelweg van de toekomst

  Dankzij een plan om zijn verlichting te moderniseren, gaat Wallonië voor een resoluut toekomstgericht wegennet. Het dimmen van de lichtintensiteit in functie van de verkeersomstandigheden verhoogt de veiligheid en bespaart 76% energie, terwijl een reeks sensoren de basis legt voor de eerste geconnecteerde snelweg in Europa.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Holoride: rijden als bron van meeslepend virtueel plezier.

  Wanneer onze wagens straks autonoom rijden, kunnen tijd en ruimte in het interieur helemaal anders ingevuld worden dan vandaag. Dit toekomstgerichte idee van verplaatsingen als bron van intense ervaringen vinden we nu al terug bij holoride, een spin-off van Audi. Het bedrijf lanceert een revolutionaire beleving in Virtual Reality, die u binnenkort kunt ervaren op de achterbank van nieuwe Audi modellen.

  Lees het artikel
 • Header_2.jpg
  Audi en esports: prestaties en precisie

  Gamewedstrijden – of esports – zijn ook in België uitgegroeid tot een spektakel voor het grote publiek. Een vol Antwerps Sportpaleis en 150 miljoen online toeschouwers: neem een ​​kijkje achter de schermen van dit fenomeen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  IoT, de revolutie van geconnecteerde apparaten

  Verbonden apparaten zien we steeds vaker opduiken. Het netwerk dat ze vormen - het Internet of Things (IoT) of internet der dingen - verandert onze levensstijl, vooral in combinatie met andere technologieën zoals artificial intelligence (AI), virtual reality (VR) of augmented reality (AR). Van het op afstand regelen van de temperatuur van uw woonkamer tot het duurzaam beheren van de Antwerpse haven, ga mee op verkenning naar een nu al zeer actuele toekomst.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Autonoom rijden: op weg naar het hoogste niveau

  Audi blijft innoveren om de grenzen van mobiliteit te verleggen en u ultiem comfort onderweg te bieden. Hiervoor blijft het merk met de vier ringen investeren in autonoom rijden, waarmee bestuurders verschillende taken kunnen overlaten aan de wagen en de veiligheid van alle weggebruikers vergroot wordt. De ontwikkelingen gaan steeds sneller: zonet werd een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  De toekomst van mobiliteit: hoe rijden we morgen?

  Hoe kunnen we onze mobiliteit vlotter en efficiënter maken, en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verminderen? Dat is een van de grote uitdagingen van onze samenleving. De mogelijkheden zijn legio en de ontwikkelingen veelbelovend. Audi volgt dit alles op de voet en werkt ook aan eigen concepten.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  Technologie tilt veiligheid naar een hoger niveau

  Bij een wagen is veiligheid net zo belangrijk als plezier of comfort. Tegenwoordig wordt elk Audi model steeds veiliger en elke dag verschijnen er nieuwe innovaties, die binnenkort ook in uw wagen aanwezig kunnen zijn.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  myAudi en Google Maps: twee apps voor efficiënt elektrisch rijplezier

  Plug-in hybride en 100% elektrische Audi modellen zijn ontworpen om de CO2-uitstoot te verminderen. Om dit doel te bereiken, moeten de meeste bestuurders nog wennen aan deze nieuwe technologie. Gelukkig bestaan er veel tools die hen hierbij helpen. Deze twee apps laten u toe om uw laadproces en autonomie beter te beheren.

  Lees het artikel
 • HEADER - Q4_2021_2768.jpg
  Audi kiest Sonos als nieuwe audiopartner

  De mooiste klank in een Audi? Uw hartslag die versnelt. Tenzij u liever geniet van het nieuwe Sonos audiosysteem. Bestuurders van de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron kunnen hier in première van genieten, andere modellen volgen binnenkort.

  Lees het artikel
 • android-auto-header-2.jpg
  Eindelijk: Android Auto beschikbaar in België

  U zat er misschien al even op te wachten, maar dit jaar is het zover: Google lanceert Android Auto nu ook in België. Daardoor kunt u nu – net als met Apple CarPlay – uw telefoon koppelen met het infotainmentsysteem van uw wagen. Kies uw favoriete navigatie-app en zet uw lievelingsplaylist op, en rijden maar!

  Lees het artikel
 • HEADER_AA5_191008.jpg
  Uw smartphone wordt de sleutel van uw rijplezier

  Tijd verliezen door naar uw autosleutels te zoeken? Met de digitale sleutel wordt dit verleden tijd. Uw smartphone volstaat om niet alleen uw wagen, maar ook een wereld van nieuwe mogelijkheden te openen. Ontdek wat er verandert.

  Lees het artikel
 • using-AR-header.jpg
  Audi verbetert zijn logistiek dankzij augmented reality

  Logistieke planning is geen gemakkelijke opdracht. Om alles nog sneller en efficiënter te laten verlopen, bedacht Audi een innovatieve oplossing die gebruik maakt van augmented reality. Geen fysieke prototypes meer nodig: dankzij een database en een softwaretoepassing blijft het overzicht bewaard, zelfs vanop afstand. Maak kennis met dit innovatieve proces

  Lees het artikel
 • myaudi_Header_AA8_D_171038_1.jpg
  Verbind uw wagen met uw smartphone via myAudi

  U kunt sowieso elke dag op uw Audi rekenen. Maar u haalt nog meer uit uw wagen wanneer u hem verbindt aan uw smartphone via myAudi. Een innovatieve app, die u uw rijplezier tijdens elke rit nog verder vergroot. Ontdek meteen alle voordelen.

  Lees het artikel
 • q5_2020_2148_header.jpg
  Tech talk: zo veilig bent u in uw Audi

  Fietser in uw dode hoek? Uw Audi signaleert het u. IJzel op de weg? U weet het voor u het ziet. Met tal van technische innovaties verbetert Audi dag na dag uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Ontdek hoe.

  Lees het artikel
 • 3d-e-tron-gt-header.jpg
  Audi zet virtual reality in voor productie van de Audi e-tron GT

  Innovatie maakt integraal deel uit van het DNA van Audi. Voor zijn eerste 100% elektrische GT-coupé pakt het merk met de vier ringen dan ook uit met een grote primeur: de productie van dit model gebeurde op basis van virtual reality en 3D-scanning. Ontdek deze efficiënte, precieze en duurzame technologie en stap in de toekomst van de autoproductie.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A_E-TRON.jpg
  Een nieuwe dimensie van licht: digitale Matrix ledkoplampen

  Innovatie gaat bij Audi ook over lichttechnologie. De nieuwe digitale Matrix ledkoplampen van de Audi e-tron Sportback verlichten de weg voor u met de grootste precisie.

  Lees het artikel
 • audi-recharge-intelligente_header.jpg
  Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

  Zullen elektrische wagens ons elektriciteitsnet niet overbelasten? Niet als het van Audi afhangt. Want alle nieuwe Audi e-tron modellen zijn uitgerust met slimme technologie. Die zal er in de toekomst voor zorgen dat het oplaadvermogen vermindert tijdens piekuren en vermeerdert tijdens de dalmomenten. Hoe dat precies werkt? Lees vooral verder.

  Lees het artikel
 • 5G_Header.jpg
  Audi neemt voorsprong met 5G

  5G, de vijfde generatie van het mobiele netwerk, is ultrasnel en super betrouwbaar. Data-stromen gaan veel sneller, waardoor voertuigen beter met elkaar kunnen communiceren. Dat heeft verstrekkende gevolgen op vele gebieden, maar vooral toch voor Audi dat de 5G standaard ontwikkelt, test en ondersteunt.

  Lees het artikel
 • audistream-header-1920x1080.jpg
  Bezoek het hart van het Audi universum vanuit uw zetel

  Ongeveer 642 km. Dat is de afstand van Brussel tot Audi Ingolstadt. Vandaag kunt u die afstand in enkele klikken overbruggen dankzij AudiStream … en op ontdekkingstocht gaan in het universum van Audi.

  Lees het artikel
 • trafficlight.jpg
  Groen licht dankzij slimme Audi-technologie

  Iedereen die ooit wel eens rondreed in de stad, weet dat stadsverkeer vrij stresserend kan zijn. Audi, dat altijd manieren zoekt om uw ritten aangenamer te maken, stelt een revolutionaire oplossing voor: onze nieuwste seriemodellen worden via een netwerk geconnecteerd met de verkeerslichten in de stad. Een wereldprimeur die nu ook in Europa wordt uitgerold.

  Lees het artikel
 • header_VR_1920x1080-a.jpg
  Audi tovert de auto om in een 3D bioscoopzaal

  Dankzij het nieuwe ‘in car entertainment’ concept van Audi krijgt autorijden een nieuwe dimensie. Met de VR headset belanden passagiers in een nieuwe interactieve realiteit die bovendien reageert op de echte bewegingen van de wagen.

  Lees het artikel
 • audi-fod-1920x1080_Header.jpg
  Functions on demand: rust uw Audi uit volgens uw behoeften

  Wat als u weken of maanden na de aankoop nieuwe uitrusting aan uw wagen zou kunnen toevoegen? Dat is wat Audi u biedt met het nieuwe functions on demand. Zo maximaliseert u uw rijplezier gedurende de hele levensduur van uw Audi.

  Lees het artikel