Audi behaalt opnieuw titel in Intercontinental GT Challenge

Opnieuw een titel voor Audi in de Intercontinental GT Challenge

Audi Magazine

Ietwat bizar misschien, maar het seizoen 2021 eindigde… in 2022! De finale van de Intercontinental GT Challenge werd uitgesteld naar 5 februari, maar bood Audi Sport de kans om een zesde titel te veroveren in dit kampioenschap. Na 2016, 2017 en 2018 pakte Audi bij de 9 uur van Kyalami voor de vierde keer in zes jaar de constructeurstitel, waarbij de twee rijderstitels (Laurens Vanthoor in 2016 en Markus Winkelhock in 2017) de erelijst vervolledigden.

Waar de Intercontinental GT Challenge normaal vijf afspraken omvat, reduceerden de annulaties van de 12 uur van Bathurst en de 10 uur van Suzuka - vanwege de gezondheidscrisis – de kalender van het kampioenschap 2021 tot drie wedstrijden. Er stond echter telkens een Audi R8 LMS op het podium.

Opnieuw een titel voor Audi in de Intercontinental GT Challenge
Iedereen herinnert zich nog het spektakelrijke slot van de 24 Hours of Spa.

Iedereen herinnert zich nog het spektakelrijke slot van de 24 Hours of Spa. Hoewel de zege Team WRT op 10 minuten van het zwart-wit geblokt ontglipte, bezorgden Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde Audi niettemin kostbare punten dankzij hun tweede plaats. In oktober, bij de 8 uur van Indianapolis, eiste Team Saintéloc zijn plaats in de schijnwerpers op met de schitterende zege van Christopher Haase, Markus Winkelhock en Patric Niederhauser in het Amerikaanse autosportmekka.

Omdat de epidemie in december opnieuw aan kracht won

Omdat de epidemie in december opnieuw aan kracht won, moesten we twee maanden langer wachten op de ontknoping van de Intercontinental GT Challenge 2021. De Zwitser Patric Niederhauser en de Duitser Markus Winkelhock – geflankeerd door de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde – streden voor de rijderstitel en besloten de 9 uur van Kyalami op de derde plaats. Daarmee eindigden ze op de tweede plaats in de rangschikking bij de rijders. Samen met de 4e plaats van de Team WRT Audi van Charles Weerts, Mattia Drudi en Christopher Haase was dat echter ruim voldoende om Audi de constructeurstitel te bezorgen.

Naast Charles Weerts

Naast Charles Weerts, reed ook een andere jonge Belg zich in de kijker: Nicolas Baert. De 20-jarige man uit Waterloo verdedigde de kleuren van Team Saintéloc, de formatie waarmee hij in 2022 de GT World Challenge Europe zal betwisten, en bewees dat hij de Audi R8 LMS GT3 snel onder de knie heeft! Nico, voormalig juniorkampioen in TCR Europe (met een Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing), betwistte nog maar zijn tweede GT3-race en sloot die af op de vijfde plaats in het algemene klassement, waarbij hij samen met teamgenoten Simon Gachet en Lucas Légeret tevens de Silver Cup won.

Om de betrouwbaarheid en het prestatieniveau van Audi nog extra in de verf te zetten

Om de betrouwbaarheid en het prestatieniveau van Audi nog extra in de verf te zetten: ook de Pro-Am klasse werd gewonnen door een R8 LMS. De 70-jarige Amerikaanse veteraan Mark Patterson, de Deen Mikael Markussen en de jonge Nederlander Thierry Vermeulen schonken Audi zo een extra klassezege.

Nu is het seizoen 2021 echt ten einde en richten we het vizier op 2022. We hopen dat Audi opnieuw zal schitteren op circuits overal ter wereld!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels