Audi met Comtoyou Racing in WTCR

De Audi RS 3 LMS wil schitteren met Comtoyou Racing

Audi Magazine

Comtoyou Racing gooide in 2021 hoge ogen in het eerste seizoen met de nieuwe Audi RS 3 LMS. Het team veroverde in het FIA WTCR de zilveren medaille in het eindklassement bij de teams, waarbij Frédéric Vervisch het in deze wereldbeker schopte tot vicekampioen bij de rijders. De structuur van Jean-Michel Baert en François Verbist verschijnt met slechts één doel aan de start van het tweede seizoen met de nieuwste generatie RS 3 LMS: een allereerste wereldtitel!

De Audi RS 3 LMS wil schitteren met Comtoyou Racing
Audi RS 3 LMS

Het Belgische team zal vier exemplaren van de Audi RS 3 LMS klaarstomen, die weliswaar zullen uitkomen voor twee verschillende structuren. Zo vertegenwoordigen Gilles Magnus en Mehdi Bennani officieel Comtoyou Team Audi Sport. Gilles Magnus besloot het seizoen 2020 niet enkel als vijfde in het kampioenschap, maar ook als beste rookie en pakte in 2021 zijn allereerste zege. De Antwerpenaar werd gepromoveerd tot officieel Audi Sport customer racing-rijder en moet daarmee een hoofdrol spelen. Hij krijgt de Marokkaan Mehdi Bennani aan zijn zijde die opnieuw richting het team trekt waarmee hij in 2020 TCR Europe won, toen nog met de eerste generatie van de Audi RS 3 LMS.

Comtoyou DHL Team Audi Sport

In de andere garage vinden we onder de vlag van Comtoyou DHL Team Audi Sport een uitermate ervaren duo terug. Op 33-jarige leeftijd kan de Fransman Nathanaël Berthon stellen dat hij reeds van vrijwel alle autosportdisciplines geproefd heeft (eenzitterij, uithouding, ijsracen, …) en nu trekt hij dus ten strijde in de wereldbeker voor toerismewagens. Als we spreken over het FIA WTCR, vermelden we in één adem ook Tom Coronel. Ondertussen mocht hij al 50 kaarsjes uitblazen, maar de Nederlandse publiekslieveling en social mediaster blijft steevast een te duchten concurrent.

TCR Europe

Dat wil hij ook bewijzen in TCR Europe, waar Comtoyou Racing eveneens met de nieuwe RS 3 LMS de belangen van Audi verdedigt. Naast de bolide van Tom Coronel, die vorig jaar het Europese kampioenschap besloot op de vierde plaats, zal het Belgische team nog twee extra wagens inzetten. Een komt in de handen van de zeer snelle Argentijn Franco Girolami die in 2021 nog vicekampioen werd en in zijn eerste seizoen met Audi op de titel mikt. De derde Audi RS 3 is voor de Macedoniër Viktor Davidovski.

FIA WTCR

Het FIA WTCR wordt op gang gevlagd aan de voet van de Pyreneeën in het kader van de befaamde Grand Prix de Pau, die verreden wordt in de straten van de Zuid-Franse stad. Er staan tien afspraken op het menu, waaronder één op de mythische Nürburgring Nordschleife en de finale in de straten van Macau, in november.

De kalender van TCR Europe omvat zeven manches, waarbij de start wordt gegeven op het Portugese circuit in Portimão, in de Algarve, van 29 april tot 1 mei. Vermelden we ook nog dat het kampioenschap neerstrijkt in Spa-Francorchamps (17-19 juni) voor de derde meeting van het seizoen en besluit in Barcelona op 16 oktober.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels