FIA WTCR: Magnus en Audi winnen in Italië

FIA WTCR: Gilles Magnus en Audi winnen in Vallelunga

Audi Magazine

Er stond een grote glimlach op het gezicht van Gilles Magnus en zijn team Comtoyou Racing toen ze zondag het Italiaanse circuit van Vallelunga verlieten. Daarvoor hadden ze een goede reden! Bij de zesde manche van de wereldbeker voor toerismewagens (FIA WTCR) zette de officiële Audi-rijder twee uitstekende resultaten neer: aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS mocht de Belg bij race 1 plaatsnemen op de derde podiumtrede, alvorens de tweede wedstrijd te winnen!

FIA WTCR: Gilles Magnus en Audi winnen in Vallelunga
Ondanks uitzonderlijke wedstrijdomstandigheden

Ondanks uitzonderlijke wedstrijdomstandigheden en de dubbele terugtrekking van vijf deelnemers omwille van zogenaamde veiligheidsredenen, was Gilles Magnus uiterst tevreden. “Negentien en vijfentwintig punten op zak! We hebben zeer goed werk geleverd in Italië”, vertelde Gilles, die voor de tweede maal dit jaar won. “In race 2 was het een kwestie om de wedstrijd goed in te delen: we moesten snel zijn en tegelijkertijd ook het bandengebruik in de gaten houden om een lekke band te vermijden. Dankzij de uitstekende resultaten van dit weekend, herover ik de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Ik kan me nu in alle rust voorbereiden op de volgende afspraak, die zal plaatshebben op L’Anneau du Rhin, in de Elzas.”

De 22-jarige Antwerpenaar was echter niet de enige Audi-piloot die zich in de kijker wist te rijden in Vallelunga. De Comtoyou Team Audi Sport-clan mocht ook juichen met de tweede plaats van Nathanaël Berthon in race 2. Door net na Magnus te finishen, leverde hij de troepen van Jean-Michel Baert de eerste dubbel van het seizoen. Een mooie revanche voor de Fransman, die in de eerste race slachtoffer werd van een lekke band.

Tom Coronel en Mehdi Bennani

Ook Tom Coronel en Mehdi Bennani wisten tweemaal in de punten te eindigen. In race 1 pakte de Nederlander zelfs voor het eerst dit seizoen de zege in de WTCR Trophy, dankzij een zesde plaats in het algemene klassement. Daarmee vierde hij zijn 100e start in het FIA WTCR in stijl.

Na enkele kalenderwijzigingen blijven er nog vier manches te betwisten in het FIA WTCR, waarbij de volgende afspraak zal plaatshebben in l’Anneau du Rhin op 6 en 7 augustus. Hoe de kalender er nadien uitziet, moet nog worden bekendgemaakt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels