Volle puntenbuit voor Vanthoor en Weerts

Volle puntenbuit in Misano voor Vanthoor, Weerts en Audi

Audi Magazine

Dries Vanthoor en Charles Weerts wonnen de twee wedstrijden van de Sprint Cup op het Circuit van Misano en profiteerden van deze afspraak om een grote slag te slaan in de GT World Challenge Europe. Dankzij hun zesde gezamenlijke zege (waarvan 5 op de Italiaanse omloop), hebben de Sprint Cup-kampioenen uit 2020 niet enkel het grootste aantal zeges op hun naam, ze hebben vooral ook een kloofje geslagen in de tussenstand voor het kampioenschap met nog slechts twee wedstrijden te gaan.

Volle puntenbuit in Misano voor Vanthoor, Weerts en Audi
Nadat Charles Weerts de pole veroverde

Nadat Charles Weerts de pole veroverde, leidden de man uit Aubel en Dries Vanthoor met hun Audi R8 LMS van Team WRT op zaterdag de race van start tot finish. Dries Vanthoor vertrok de dag nadien vanaf de derde plaats. De Limburger maakte na een twintigtal minuten één positie goed alvorens een perfecte pitstop van Team WRT de Audi R8 LMS GT3 #32 naar de leiding katapulteerde. Uiteindelijk pakten de Belgen opnieuw de zege, met een voorsprong van liefst 11 seconden, zeer ongebruikelijk in dit uiterst competitieve kampioenschap. De twee overige “Belgische” Audi’s zorgden bovendien voor de kers op de taart. Benjamin Goethe en Kelvin van der Linde legden beslag op de derde plaats met de #30, terwijl de Japanner Ryuichiro Tomita en de Brit Frank Bird op de #31 als vierde finishten en daarmee ook wonnen in de Silver Cup. Een resultaat dat de stoutste dromen overtreft!

Toeval had weinig te maken met deze demonstratie in Italië

Toeval had weinig te maken met deze demonstratie in Italië. Van bij de start van het seizoen slagen WRT en zijn rijders erin om snelheid te combineren met consistentie. Ze staan niet enkel op kop in de Sprint Cup, maar leiden tevens in de rangschikking van de GT World Challenge Europe, dat Sprint en Endurance omvat. Op naar de volgende wedstrijd en dat is meteen de belangrijkste van het jaar!

“Het was inderdaad een perfect weekend”

“Het was inderdaad een perfect weekend”, jubelde Vincent Vosse. “Misano is voor ons altijd een bijzonder circuit geweest, aangezien we de afgelopen vier jaar zeven zeges scoorden op negen wedstrijden. Dankzij deze twee nieuwe successen, pakken we de leiding in de tussenstanden bij de rijders en de teams. De beste motivatie om de 24 Hours of Spa voor te bereiden!”

De belangrijkste GT3-wedstrijd

De belangrijkste GT3-wedstrijd staat gepland op 31 juli en 1 augustus en belooft spannender te worden dan ooit tevoren! Dries Vanthoor en Charles Weerts vormen opnieuw een team met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, met wie ze eind mei bij de 1000 km van Paul Ricard nog op het podium eindigden. Wetende dat de laatste zege van Audi in Spa dateert uit 2017 en dat de meest recente overwinning van WRT in 2014 was, moeten we niet benadrukken dat Vincent Vosse en zijn troepen azen op succes bij de Ardeense klassieker.

(Foto’s: SRO/Patricq Hecq, SRO/Dirk Bogaerts)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels