De Audi RS 3 LMS uitgeroepen tot TCR-model van het jaar

De Audi RS 3 LMS uitgeroepen tot TCR-model van het jaar

Audi Magazine

Sinds 2015 geldt er voor de internationale toerismeracerij een nieuw technisch reglement: de TCR-klasse. Daarom ontwikkelde Audi voor zijn klanten de Audi RS 3 LMS, die beantwoordt aan deze reglementen. Het model vond eind 2016 zijn weg naar de circuits en heeft sindsdien de successen aan elkaar geregen, zowel in kampioenschappen voorbehouden aan TCR-wagens (we denken daarbij met name aan de titel in TCR Europe in 2020 van het Belgische Comtoyou Racing en zijn Marokkaanse rijder Mehdi Bennani) als in races waar TCR een van de klassen is.

De Audi RS 3 LMS uitgeroepen tot TCR-model van het jaar
2021 was het vijfde volledige seizoen van het eerste model van de Audi RS 3 LMS…

2021 was het vijfde volledige seizoen van het eerste model van de Audi RS 3 LMS… en het debuut van de tweede generatie, die ingezet werd op het wereldtoneel (het FIA WTCR) door het Belgische Comtoyou Racing. Afgaande op de twee zeges en de tweede plaats in de eindrangschikking in deze wereldbeker voor toerismewagens van Fred Vervisch en de mooie prestaties (1 zege) van zijn teamgenoot Gilles Magnus, heeft deze 340 pk sterke voortrekker heel wat in zijn mars!

Audi RS 3 LMS

Tegelijkertijd schitterde ook de eerste generatie van de Audi RS 3 LMS in het merendeel van de 23 kampioenschappen die officieel erkend zijn door de WSC, de organisatie achter de TCR. Het bewijs daarvan? De Audi werd aan het einde van het seizoen 2021 bekroond met de titel van “TCR Model of the Year”. Daarmee is de wagen dus het model dat het meeste punten behaald heeft op een totaal van… 304 races die over de hele wereld werden verreden op alle niveaus (internationale kampioenschappen, nationale kampioenschappen en zelfs uithoudingswedstrijden die 24 uur duurden).

We onthouden onder andere dat Chaz Mostert het tot TCR-kampioen schopte in Australië en dat de Fransman Stéphane Perrin en onze landgenoot Mathieu Detry met een Audi RS 3 van het Belgische AC Motorsport TCR-vicekampioen gekroond werden in de 24H Series.

TCR Model of the Year

Nadat de Audi RS 3 LMS in 2018 gekroond werd tot “TCR Model of the Year” is het dus de tweede keer dat het model deze eer te beurt valt. Wetende dat er eind december reeds 23 exemplaren van de nieuwe generatie verkocht waren en dat het orderboek reeds goed gevuld is, kunnen we gerust stellen dat het verhaal van Audi in de toerismeracerij verre van verteld is!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels