WRT-team waagt zich aan esports

WRT-team behaalt eerste overwinning in esports

Audi Magazine

Het WRT-team zette nog maar net zijn eerste stappen in de esports, maar lang was het niet wachten op een eerste overwinning. Een magnifieke 1-2-zege in de ESPORTS 12H Monza, met goud én zilver voor Audi, zet de toon.

WRT-team behaalt eerste overwinning in esports
Monza

Wanneer Audi zich op esports stort, is het niet voor een figurantenrol. Het WRT-team, nochtans beginners in de virtuele racewereld, beet meteen sterk van zich af met een eerste reeks succesvolle races. Het team reed op het legendarische circuit van Monza met de bekende Audi R8 LMS GT3, voor de gelegenheid voorzien van de kleuren van nieuwe partner BioCircle. Op het hoogste trapje van het podium kwamen de vier ringen van de constructeur alvast prima tot hun recht.

Creventic, promotor van de 24H-serie, organiseerde de ESPORTS 12H Monza op het iRacing-platform. De twee wagens van het WRT-team domineerden de wedstrijd: tijdens de 12 uur durende uithoudingsrace lieten de piloten van Audi hun tegenstanders bitter weinig kansen. Mirko Bortolotti – nieuw bij Audi Sport customer racing – en teamgenoten Kenton Kock en Marcin Skrzypczak wonnen met iets meer dan een minuut voorsprong van het trio Fabrice Cornelis, Kenneth Gulbrandsen en Piotr Jagodzinski. Een onbetwist succes.

Dries Vanthoor

100% elektrische overwinning voor Dries Vanthoor

En ook in de #RaceHome-serie doet het WRT-team het prima. De wedstrijd waarin de zes DTM-piloten van Audi het opnemen tegen zes Sim Racing-gamers, wordt één keer per week gespeeld op PlayStation 4.

In de derde ronde, die plaatsvond op het platform van de beroemde game Gran Turismo, pakte Dries Vanthoor de overwinning. Alle deelnemers rijden in deze race met de spectaculaire, 100% elektrische Audi e-tron Vision Gran Turismo. De wagen leverde de piloot van de Belgian Audi Club alvast een van de meest adembenemende finishes van zijn prille virtuele carrière op.

In duel met de Zwitser Nico Müller, regerend vice-kampioen van de DTM, wist Dries Vanthoor zijn tegenstander met nipt vijf honderdsten van een seconde voor te blijven. Neemt Müller de volgende ronde revanche?