PK Carsport en Comtoyou schenken Audi nog twee titels extra

PK Carsport en Comtoyou schenken Audi nog twee titels extra

Audi Magazine

Het regent titels! De Belgische renstallen PK Carsport en Comtoyou Racing hebben Audi twee nieuwe Europese titels bezorgd, respectievelijk in de Fanatec GT2 European Series en in TCR Europe.

PK Carsport en Comtoyou schenken Audi nog twee titels extra
In het geval van PK Carsport is niet alleen het team Belgisch

In het geval van PK Carsport is niet alleen het team Belgisch. Dat is ook het geval voor de rijders, die met trots het zwart-geel-rode ‘Team Belgium’-logo op hun racepakken en Audi R8 LMS GT2 dragen. Het Limburgse team, eerder dit jaar al winnaar van de 24 Uur van Zolder en het Belcar Endurance Championship, zorgde aan het eind van een zo goed als perfect seizoen voor een prachtige kers op de taart, met de kroon in de Fanatec GT2 European Series.

Dankzij twee overwinningen tijdens de spannende slotmeeting op het Zuid-Franse Circuit Paul Ricard wisten Stienes Longin en Nicolas Saelens de rijderstitel te veroveren. Peter Guelinckx en Bert Longin gaven die bekroning voor de PK Carsport-troepen extra glans door op de derde plaats in de eindstand beslag te leggen.

“Winnaar van de 24 Uur van Zolder, Belcar-kampioen, en nu ook Europees kampioen GT2, ik heb al mijn doelen in één seizoen waargemaakt”, glunderde de 31-jarige Stienes Longin achteraf.

Ook Nicolas Saelens was uiteraard in de wolken. “Het hoogtepunt van mijn carrière”, stelde de West-Vlaming. “Een dikke pluim op de hoed van het hele PK Carsport-team, en zeker op die van Stienes. Hij heeft hier hele mooie dingen laten zien. Voor de start van het weekend wisten we dat het heel moeilijk zou worden, maar het is ons toch maar mooi gelukt. Fantastisch toch!”

Enkele honderden kilometer daarvandaan wist ook een ander Belgisch team de vier ringen op Europees niveau te laten schitteren

Enkele honderden kilometer daarvandaan wist ook een ander Belgisch team de vier ringen op Europees niveau te laten schitteren. Dit keer stonden de Audi’s RS 3 LMS in de kijker, toerwagens met voorwielaandrijving die op het Circuit de Barcelona-Catalunya de finale van TCR Europe afwerkten.

Hier geen Belgische rijder die het volledige seizoen afwerkte, maar van de vier titels die er konden worden veroverd, wist Comtoyou Racing er… vier te winnen! Na afloop van een uitzonderlijk seizoen voor het Belgische team en zijn Audi’s RS 3 LMS liet de renstal onder leiding van Jean-Michel Baert en François Verbist in TCR Europe geen kruimel over voor de concurrentie.

“2020 was al een mooi seizoen, met de rijderstitel voor Mehdi Benanni, die van Nicolas Baert bij de Juniors en de teamstitel”, herinnert team manager François Verbist zich. “Dit keer hebben we bij dat trio ook de kroon in de Diamond-categorie gevoegd. Een perfecte score dus, en dat beloont alle inspanningen die we, samen met de mensen van Audi Sport, op de Audi RS 3 LMS TCR hebben geleverd. Na in 2021 een ontwikkelingsjaar in de FIA WTCR te hebben afgewerkt, is het de eerste keer dat de nieuwe auto in TCR Europe werd gebruikt, en het moge duidelijk zijn dat dat op een succesvolle manier gebeurde.”

Gemiddeld stonden er vier Audi’s RS 3 LMS van het team uit Frameries aan de start

Gemiddeld stonden er vier Audi’s RS 3 LMS van het team uit Frameries aan de start, hoewel dat aantal bij sommige meetings nog hoger lag. De Argentijn Franco Girolami hoorde voor de start van het seizoen bij de favorieten, en heeft die rol perfect vervuld. Hij won de titel bij de rijders, en samen met de hulp van Nederlander Tom Coronel wist Comtoyou Racing ook het kampioenschap bij de teams te winnen.

Twee andere categorieën zorgden voor evenveel races-in-de-race in TCR Europe. De Diamond Trophy (voor rijders ouder dan 40) ging naar de Macedoniër Viktor Davidovski, terwijl de 17-jarige Italiaan Marco Butti de beste was bij de Rookies. Beide rijders kwamen in actie met een bolide uit de ateliers van Comtoyou Racing.

Noteren we ook nog, en dat is een uitstekend voorteken voor 2023, dat het Belgische team bij de allerlaatste race van het seizoen voor een indrukwekkende tripel tekende, met Franco Girolami, Tom Coronel en de Belgische gastrijder Frédéric Vervisch.

België mag dan al een klein landje zijn, op de internationale racescène speelt het een grote rol. En met zo een professionele teams hoeft er niet te worden getwijfeld dat men ook in de toekomst nog over Audi-successen ‘met een Belgisch tintje’ zal kunnen spreken!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels