TCR en GT3 met Audi voor Comtoyou Racing in 2023

TCR en GT3 met Audi voor Comtoyou Racing in 2023

Audi Magazine

Hoewel het seizoen nog niet helemaal is afgelopen – er staan nog twee manches voor de FIA WTCR op het programma – zal de jaargang 2022 voor Comtoyou Racing voor altijd als een grand cru geboekstaafd staan. In de kantoren en ateliers in Gembloux en Frameries is men dan ook ontzettend gemotiveerd om het volgende seizoen al volop voor te bereiden, meer dan ooit met Audi als partner. Van de TCR World Tour tot de TCR Europe én de GT-racerij: de troepen onder leiding van Jean-Michel Baert en François Verbist zullen in 2023 een pak uitdagingen kunnen aangaan!

TCR en GT3 met Audi voor Comtoyou Racing in 2023
TCR World Tour en TCR Europe: titels te verdedigen

TCR World Tour en TCR Europe: titels te verdedigen

Met de officiële steun van Audi Sport customer racing voor het mondiale kampioenschap is Comtoyou Racing er in geslaagd om in de toerwagenracerij al een stevig palmares bij elkaar te rijden. In het laatste seizoen van de FIA WTCR gaat de Belgische renstal zowel bij de rijders als bij de teams nog altijd voor een podiumplaats in de eindstand, maar het team uit Frameries wist dit jaar ook al elk van de vier titels uit de TCR Europe (rijders, teams, Diamond en Rookie) te veroveren, samen met een gouden medaille in de categorie Touring Car van de FIA Motorsport Games. Deze laatste werd veroverd door de Nederlander Tom Coronel.

Het hoeft dan ook niet te verrassen dat TCR ook in 2023 één van de prioriteiten wordt.

Het hoeft dan ook niet te verrassen dat TCR ook in 2023 één van de prioriteiten wordt. “In de nieuwe TCR World Tour worden we de officiële vertegenwoordiger van Audi Sport”, legt team manager François Verbist uit. “We zullen vier Audi’s RS 3 LMS laten rijden, en zo deelnemen aan de negen wedstrijden van de mondiale kalender, die is gebaseerd op die van reeds bestaande kampioenschappen. Daarnaast verdedigen we onze titels in TCR Europe, eveneens met vier bolides. Als de TCR World Tour en TCR Europe samen in actie komen, betekent dat dus dat we acht Audi’s RS 3 LMS zullen laten rijden!” De nieuwe mondiale formule spreekt het Belgische team wel aan. “Het is de bedoeling dat we samen met Audi Sport de eerste titel in TCR World Tour veroveren”, bevestigt Team Principal Jean-Michel Baert. “Het concept bevalt ons zeer, net als de TCR World Ranking. Het valt te vergelijken met het systeem dat in tennis wordt gebruikt. Die Ranking is eigenlijk een wereldwijde rijdersrangschikking, waarbij in elk van de kampioenschappen waar een TCR-wagen mag rijden punten kan worden gescoord. Aan het eind van het seizoen zal de top 15 van de TCR World Tour en de eerste 45 van de TCR World Ranking mogen deelnemen aan een grote wereldfinale.”

Fanatec GT World Challenge Europe: de grote nieuwigheid

Fanatec GT World Challenge Europe: de grote nieuwigheid

Het is de grote sportieve nieuwigheid voor Comtoyou Racing: in 2023 zal het Belgische team de volledige Fanatec GT World Challenge Europe afwerken. Daarvoor worden er volgende winter drie Audi’s R8 LMS GT3 Evo II in de ateliers van Frameries klaargestoomd. “We hebben al een paar jaar heel veel zin om de stap richting GT3 te zetten en Audi heeft ons ook al een paar keer aangespoord om dat te doen”, glimlacht François Verbist. “Na drie jaar overwegen denken we dat het nu het gepaste moment is om de stap te zetten. We hebben dan ook drie nieuwe R8’s LMS GT3 Evo II gekocht, waarmee we de tien wedstrijden van de Fanatec GT World Challenge Europe zullen afwerken. We laten drie wagens in Sprint Cup rijden en twee in Endurance Cup, waarbij ook de 24 Uur van Spa hoort. Iedereen weet hoe hoog het niveau in dit kampioenschap is. De uitdaging is dan ook enorm, maar we beginnen heel bescheiden aan onze opdracht. We beseffen echter wel dat we beschikken over een wagen die kan winnen, en dat we – net zoals alle andere klanten – kunnen rekenen op de steun van Audi Sport customer racing. Het doel wordt om in de buurt van de beteren te geraken, om dan in 2024 voor de titel te gaan.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels