Audi tovert de auto om in een 3D bioscoopzaal

Audi tovert de auto om in een 3D bioscoopzaal

Audi Magazine

3D cinema
VR etron

Dankzij het nieuwe ‘in car entertainment’ concept van Audi krijgt autorijden een nieuwe dimensie. Met de VR headset belanden passagiers in een nieuwe interactieve realiteit die bovendien reageert op de echte bewegingen van de wagen.

Op de Consumer Electric Show (CES) van Las Vegas presenteerde Audi « Marvel’s Avengers : Rocket’s Rescue Run », een interactief game ontwikkeld door Disney Games and Interactive Experiences. Het concept? Dankzij een VR-bril wordt de passagier van de Audi e-tron gecatapulteerd in een irreële, interstellaire wereld. De Audi e-tron wordt zo bijvoorbeeld een ruimteschip bestuurd door de Guardians of the Galaxy. Je vliegt door een asteroïdenveld met Rocket, een personage uit Avengers : Endgame, de laatste release van de Marvel Studios die verwacht wordt in de lente van 2019.

Als virtueel reëel wordt. En omgekeerd.

Indrukwekkend aan het nieuwe concept is dat Audi erin geslaagd is om virtueel en reëel met elkaar te mixen. Dit betekent dat het spel synchroon loopt met de reële bewegingen van de wagen. Als de Audi e-tron scherp naar links draait, zal het ruimteschip bijvoorbeeld uitwijken voor een asteroïde. En als de wagen optrekt, schiet je ruimtetuig ook vooruit. Kortom, je zult nooit meer een "passieve" passagier zijn.

VR bril

Een open platform.

Audi is voor dit project mee in Holoride gestapt. Deze start-up werkt via een open platform zodat autoconstructeurs en content-ontwikkelaars nieuwe formats voor deze hybride games kunnen maken. « Creatieve geesten zullen ons platform gebruiken om nieuwe werelden te creëren die een reis van A naar B omturnen in een fantastisch avontuur», bevestigt Nils Wollny, verantwoordelijke Digital Business bij Audi én de toekomstige CEO van Holoride.

De bedoeling is dat dit revolutionair entertainmentplatform over drie jaar op de markt komt. Vanaf dan zullen passagiers nooit meer op dezelfde manier reizen met een auto. Een rit wordt een onderwateravontuur, een ruimtereis of een boeiende verkenningstrip doorheen de geschiedenis van een stad.

En in België?

Op dit ogenblik is het onmogelijk om te voorspellen wanneer deze technologie op de Belgische markt zal beschikbaar zijn. We houden u in ieder geval op de hoogte van alle ontwikkelingen. Een ding is zeker: Audi zal als medeoprichter van Holoride het eerste automerk zijn om dit nieuwe entertainmentconcept in haar auto’s aan te bieden.