Twee apps om efficiënt elektrisch te rijden

myAudi en Google Maps: twee apps voor efficiënt elektrisch rijplezier

Audi Magazine

Plug-in hybride en 100% elektrische Audi modellen zijn ontworpen om de CO2-uitstoot te verminderen. Om dit doel te bereiken, moeten de meeste bestuurders nog wennen aan deze nieuwe technologie. Gelukkig bestaan er veel tools die hen hierbij helpen. Deze twee apps laten u toe om uw laadproces en autonomie beter te beheren.

myAudi en Google Maps: twee apps voor efficiënt elektrisch rijplezier
Een vlotte start met myAudi

Een vlotte start met myAudi

De ideale assistent om elke dag het beste uit uw geëlektrificeerde Audi te halen, bestaat al enkele jaren. De myAudi app blijft een zeer praktische digitale tool, zeker nu er functies zijn toegevoegd die u vertrouwd maken met de elektrische rijmodus.

Enkele voorbeelden? Met myAudi kunt u eenvoudig uw laadproces plannen en beheren, zodat uw elektrische of plug-in hybride Audi altijd klaar staat voor vertrek. Tijdens het rijden kunt u ook specifieke informatie verkrijgen, zoals de elektrische autonomie of het laadniveau. Tot slot komt de routeplanner in de myAudi app uitstekend van pas tijdens langere ritten. Hiermee kunt u immers de haltes om uw wagen op te laden integreren in de route.

Hebt u de myAudi app nog niet? Download hem nu.

Download myAudi
Laden zonder stress met deze drie oplossingen

Laden zonder stress met deze drie oplossingen

Toen Audi zijn elektrische revolutie lanceerde, wilde het merk dat opladen zo eenvoudig en efficiënt mogelijk zou zijn. Hiervoor werd de Audi charging geïntegreerd in de myAudi app. Een service die u toegang geeft tot meer dan 500.000 laadstations in België en Europa, via een eenvoudige en nauwkeurige zoekmachine die u ook vertelt of de stations beschikbaar zijn of niet. Maar waarom genoegen nemen met slechts één oplossing? Zowel in het dagelijkse leven als bij elektrische mobiliteit is een goed netwerk erg belangrijk. Audi werkt daarom ook samen met EDI en iONITY, die u dezelfde voordelen bieden als de Audi charging, ook via een praktische app. Zo reist u in alle vertrouwen doorheen twintig landen. Door een van deze drie oplossingen te gebruiken, kunt u bovendien alle laadkosten nauwkeurig volgen. Zo vermijdt u onaangename verrassingen!

Ontdek Audi charging
Kies de meest ecologische route met Google Maps

Kies de meest ecologische route met Google Maps

De routeplanner helpt u om uw routes zo efficiënt mogelijk te organiseren, maar met Google Maps kunt u nog verder gaan. De bekende app heeft zonet een handige nieuwe functie ontwikkeld die een antwoord biedt op de ecologische uitdagingen van onze tijd. Deze laat u binnenkort toe om de meest ecologische route te kiezen! Hiervoor houdt de app uiteraard rekening met de verkeersdichtheid, maar bijvoorbeeld ook met de helling van de weg. De ideale manier om uw verbruik - en bijgevolg uw CO2-uitstoot - te verminderen.

Deze functie is al beschikbaar in de Verenigde Staten, en wordt in 2022 gelanceerd in Europa. Audi brengt u uiteraard op de hoogte zodra u ze kunt uitproberen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels