Roadtrip naar Luxemburg met de Audi Q4 e-tron

De batterijen opladen in Luxemburg met de Audi Q4 e‑tron

Audi Magazine

Als mensen denken aan vakantie, denken maar weinigen aan Luxemburg. Het Groothertogdom heeft nochtans alles om u een onvergetelijke uitstap te bieden. Bovendien is dit een ideale bestemming voor een roadtrip met een elektrische wagen. Dat ondervonden de reisbloggers van TravelRebel, het toonaangevende platform in België op het gebied van duurzaam reizen, die op verkenning gingen met de Audi Q4 e-tron. Ontdek hun beste tips.

De batterijen opladen in Luxemburg met de Audi Q4 e-tron
Een elektrische topbestemming

Een elektrische topbestemming

Luxemburg ligt op maximaal 3 of 4 uur rijden van elk vertrekpunt in België, waardoor dit een ideale bestemming is voor iedereen die reist met een elektrische wagen. De leden van TravelRebel aarzelden dan ook geen moment om dit kleine maar mooie land te verkennen met de Audi Q4 e-tron. Dankzij z’n rijbereik van meer dan 400 km was opladen onderweg overbodig.

Alhoewel de stad Luxemburg weinig gratis publieke laadpalen aanbiedt, vonden de reizigers van TravelRebel altijd een oplossing, weliswaar betalend maar tegen een voordelige prijs. Om de stad te verkennen, vormen gratis openbaar vervoer en deelfietsen voor twee euro per dag een zeer aantrekkelijk alternatief. Buiten de hoofdstad kon de groep zijn Audi Q4 e-tron altijd aansluiten op gratis laadpalen. “Ze staan vaak op het dorpsplein of bij de toeristische dienst. Soms kan je zelfs een gratis laadkaart krijgen.” Elke verplaatsing verliep probleemloos en zonder georganiseerde laadplanning. En aangezien Frankrijk en Duitsland vlakbij zijn, kunt u er ook makkelijk een kijkje over de grens nemen.

Ontdek de tips van TravelRebel om met een elektrische wagen naar Luxemburg te reizen
Niet te missen in Luxemburg: 7 tips van Travel Rebel

Niet te missen in Luxemburg: 7 tips van Travel Rebel

Opgelet: zo meteen krijgt u gegarandeerd het water in de mond. De reisbloggers bundelden namelijk hun beste ervaringen tot een shortlist van gevarieerde activiteiten. Wedden dat u meteen zult willen vertrekken?

1. Luxemburg Stad: fantastische hoofdstad

De Luxemburgse hoofdstad was de eerste stopplaats van de TravelRebel-roadtrip, en deze stad wist de jonge reizigers aan boord van de Audi Q4 e-tron zeker te bekoren. Volgens hen straalt deze stad “een unieke sfeer uit die schommelt tussen een fascinerend verleden en een modern heden”. Een gevoel dat u terugvindt al wandelend langs de vele kleine straatjes en steegjes, bruggen en parken, die allemaal prachtig verlicht waren tijdens de eindejaarsfeesten. Groot pluspunt: ondertussen kreeg de Audi Q4 e-tron de tijd om zijn batterijen op te laden. Om Luxemburg Stad te ontdekken, is niets beter dan het gratis openbaar vervoer en de deelfietsen voor twee euro per dag.

Het Mullerthal en de kastelen van Beaufort: natuur en geschiedenis

2. Het Mullerthal en de kastelen van Beaufort: natuur en geschiedenis

In Audi magazine ging het niet zo lang geleden al over het Mullerthal, een rotsachtige streek die ook wel “Luxemburgs Klein Zwitserland” wordt genoemd. Met een afstand van 112 km hoeft u dit dal natuurlijk niet volledig te bewandelen om onder de indruk te zijn. De leden van TravelRebel kozen het gedeelte langs de kastelen van Beaufort en maakten een 6 km lange lus die daar begint. Op het programma: mooie wandelroutes, stappen door het bos, schitterende rotsformaties en natuurlijk een bezoek aan de kastelen. Met als beloning een proeverij van lokale likeur op basis van bosvruchten.

Vijf ideeën voor uw volgende vakantie
La Distillerie: het beste groenterestaurant ter wereld

3. La Distillerie: het beste groenterestaurant ter wereld

Ook fan van gastronomie? De fijnproevers van TravelRebel genoten volop in het met een Michelin-ster bekroonde restaurant La Distillerie in Luxemburg. Chef René Mathieu stelt er zijn menu's samen op basis van uitsluitend lokale ingrediënten, als eerbetoon aan zijn grootvader. Alles wordt geplukt in nabijgelegen bossen en velden, en gefermenteerd, gesolariseerd of geïnfuseerd om verrassende smaken en vitamines vrij te maken. Een unieke smaakbeleving op een plaats die in 2020 en 2021 bekroond werd tot het beste groenterestaurant ter wereld.

Guttland: buiten de gebaande paden met de elektrische mountainbike

4. Guttland: buiten de gebaande paden met de elektrische mountainbike

Fietsen is een ideale manier om de schoonheid van Luxemburg te ontdekken. Zoals het peloton van TravelRebel kon vaststellen, zijn er oude treinsporen die werden getransformeerd tot kilometerslange fietspaden, evenals tal van goed bewegwijzerde lussen door bossen en velden. Tip: kies voor een elektrische mountainbike, want aan hoogteverschillen heeft Luxemburg geen gebrek. Gebruik bovendien de gratis plannetjes die verkrijgbaar zijn bij de toeristische dienst, bijvoorbeeld om Guttland te verkennen.

Brasserie de Ramborn: proeven van lokale cider

5. Brasserie de Ramborn: proeven van lokale cider

Luxemburg is een land dat gastronomen in vervoering brengt. Nog een fijne halte op de TravelRebel-route: brouwerij Ramborn, bekend om zijn 100% lokale cider. Een project gelanceerd door drie vrienden, die de brouwtraditie nieuw leven wilden inblazen. Het resultaat? Een meermaals bekroonde en verfrissende cider. Als u nog wat energie in de benen over hebt, kunt u ook door de omliggende boomgaarden wandelen.

Echternach: op een boogscheut van Duitsland

6. Echternach: op een boogscheut van Duitsland

Hoewel de stad Luxemburg de beroemdste stad van het land is, trekt ook Echternach elk jaar veel toeristen, zeker in het zomerseizoen. Deze plaats in het Mullerthal ligt vlakbij Duitsland, de kerk en basiliek zijn een bezoekje waard, en het centrum staat vol uitstekende restaurants en cafés, evenals mooie winkels. Aanrader van TravelRebel: lunch bij Carli's Coffee, met heerlijke gebakjes, soepen en vegetarische of veganistische broodjes.

Make Kole Kooler en Benu Village: ecologisch en artistiek plezier

7. Make Kole Kooler en Benu Village: ecologisch en artistiek plezier

Tot slot delen de TravelRebel-reizigers nog twee verrassingen. De eerste is de Make Kole Kooler, in het dorp Kahler. Een niet zo bijzondere plek, totdat kunstenaar Alain Welter de straten omtoverde tot een openluchtgalerij met zijn street art. Zelfde verhaal bij Benu Village in Esch, het eerste ecodorp van het land. Hier organiseren vrijwilligers zich om een ​​upcycling-winkel, een meubelatelier, een restaurant met enkel afvalvrije producten, een watertoren, enz. te runnen. Een must als u reist met een 100% emissievrije auto.

7 niet te missen activiteiten in Luxemburg volgens TravelRebel
Source : www.travelrebel.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels