Maak kennis met een duurzamere levensstijl dankzij Audi

Probeer andere levensstijlen met het Audi e-tron gamma

Audi Magazine

Nood aan een pauze, of wilt u er even tussenuit? Eén dag kan wonderen doen om uw gedachten te verzetten. Met een elektrische actieradius tot meer dan 500 km kan u erop rekenen dat de Audi e-tron modellen u met één laadbeurt wegvoeren van de dagelijkse sleur, of u een andere levensstijl laten ontdekken. Hier zijn enkele ideeën om u te inspireren.

 Probeer andere levensstijlen met het Audi e-tron gamma
Proef van duurzame gastronomie

Proef van duurzame gastronomie

Houdt u van een keuken die de seizoenen respecteert? Bij humus x hortense in Brussel - groene ster bij Michelin - volgt het menu wat de aarde ons biedt, tot op de letter. Het gevarieerde menu is enkel veganistisch en bestaat uit ingrediënten van Belgische bodem. Als u graag de tijd neemt om te eten, bent u hier ook aan het juiste adres. Nee, geen snelle lunches of diners hier. Elk gerecht wordt zorgvuldig uitgelegd en de bijpassende drank wordt nooit zomaar gekozen. Een echte culinaire ervaring.
Meer van deze restaurants ontdekken, maar niet enkel veganistisch? In Gent biedt Souvenir een keuken die vis en groenten tot in de perfectie combineert. De IJslandse chef-kok Vilhjalmur Sigurdarson bereidt de gerechten met lokale, seizoensgebonden en duurzaam geproduceerde ingrediënten. Laat u verrassen door onverwachte combinaties, want heeft u er ooit aan gedacht om oesters met gedroogde aardbeien te eten?

Wil u anders consumeren? Ontdek bioboerderij De Zwaluw

Wil u anders consumeren? Ontdek bioboerderij De Zwaluw

In Lievegem - op 15 km van Gent - bestaat Hoeve De Zwaluw al drie generaties. Het bedrijf schakelde in 1998 over op biologische teelt en koos ervoor om te werken volgens het principe van extensieve landbouw. Zo worden het milieu en de dieren gerespecteerd zonder te streven naar extreme productie. Natuurlijke begrazing met schapen, organische mest, productieresten gebruiken om de dieren te voederen … Alles wordt gedaan om in een gesloten cyclus te werken. De Zwaluw is gespecialiseerd in zuivelproducten, maar biedt ook vlees en groenten aan die het zo rechtstreeks mogelijk aan de consument wil verkopen. Houdt u van deze filosofie van landbouw en eten? Kom de boerderij bezoeken, en u zal niet teleurgesteld zijn.

Er zijn almaar meer boeren

Er zijn almaar meer boeren die willen werken zoals De Zwaluw dat doet. En met meer en meer steun. Perma-Projects bijvoorbeeld, helpt landbouwers die willen starten door grond, materiaal en complete begeleiding aan te bieden. Door dit initiatief zijn er al twee ‘microboerderijen’ ontstaan: de Ferme Agroécologique de la Préale in de Condroz, en de Ferme Agroécologique de la Papelotte in Waterloo. Deze boerderijen zijn gebaseerd op het principe van permacultuur, waarbij de landbouwactiviteiten worden uitgeoefend met respect voor de biodiversiteit. Om dit in de praktijk te ontdekken, ontvangen deze twee boerderijen u graag voor een bezoek.

Perma-Projects
Herbronnen in de slow cabin

Herbronnen in de slow cabin

Wat als u de nacht doorbrengt op een stille plek? Om uw batterijen op te laden in een ontspannende omgeving, is er niks beters dan de slow cabins. Deze verblijven - die almaar populairder worden - staan symbool voor het terugkeren naar uzelf en de natuur. Bosrijke omgeving, minimalistische stijl, weg van steden en wegen, vaak dichtbij water … om van weg te dromen, toch? En om het nog beter te maken: er zijn slow cabins in heel België. Een paar ideeën: ga voor hoge verwachtingen bij Les Cabanes de Marie, kies voor hartje Ardennen in Les Cabanes de Rensiwez of doe nieuwe energie op met z’n tweetjes of het hele gezin bij Slow Cabins® in de provincie Antwerpen

Slow Cabins®
Ontdek de duurzame kanten van Gent

Ontdek de duurzame kanten van Gent

De steden spelen een belangrijke rol als we de wereld van morgen in de goede richting willen sturen. Vele steden hebben dit begrepen, en ondernamen actie. Daar is Gent een goed voorbeeld van. Om initiatiefnemers in de schijnwerpers te zetten, organiseert de stad een Eco Tour via het agency Mixua. Tijdens een rondleiding van ongeveer drie uur bezoekt u vijf plaatsen: een verpakkingsvrije winkel, een ethische modeboetiek, natuurlijke verzorging, een fairtrade koffiebar en creatieve ateliers. Ontmoet de experts achter deze initiatieven, én stel hen gerust vragen. Wil u inspiratie opdoen? Neem uw vrienden mee naar Gent - met de Audi e-tron - voor een van de meest verrijkende ochtenden of middagen.

U ziet het: de wereld is in beweging, en op een goede manier.

Mixua

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels