Lichtend voorbeeld: de nieuwe Audi Q4 e-tron.

Lichtend voorbeeld: het exterieurdesign van de nieuwe Audi Q4 e-tron.

Audi Magazine

Met de lancering van de nieuwe Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron komt het elektrische offensief van het merk met de vier ringen op kruissnelheid. Het expressieve exterieurontwerp met de vooruitstrevende lichtsignatuur toont een nieuwe stap in de designtaal van de elektrische modellen.

Lichtend voorbeeld: het exterieurdesign van de nieuwe Audi Q4 e-tron.
Q4 Sportback e-tron

Sinds het conceptmodel, dat gepresenteerd werd begin 2019, werd vol verwachting uitgekeken naar de start van de productie. Hierbij valt meteen op hoe ook bij de definitieve versie trouw werd gebleven aan het sportieve karakter met innovatieve designaccenten.

Krachtige persoonlijkheid

In één oogopslag presenteren de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron zich als lid van de nieuwe SUV-familie met hun dynamische proporties, gespierde lijnen en krachtige voor- en achterzijde.

Het gesloten Singleframe-rooster met omgekeerd kleurenschema is kenmerkend voor de nieuwe elektrische modellen. Hierbij wordt het achthoekige frame in chroom omgeven door elementen in een contrasterende donkere kleur, terwijl de binnenzijde voorzien is van horizontale inzetstukken. Onder het Audi-logo gaan bovendien een reeks sensoren van de rijhulpsystemen schuil, een andere nieuwigheid bij het merk met de 4 ringen.

Ontdek de Audi Q4 Sportback e-tron
Sportief silouhet van de Q4

Sportief silhouet

Van opzij gezien vallen de strakke contouren van de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron op. Bij dit laatste model zorgt de schuin aflopende daklijn voor een extra dynamische look, die nog eens versterkt wordt door de knappe dakrandspoiler.

De afwisseling van convexe en concave oppervlakken creëert een fascinerend spel tussen licht en schaduw. De korte overhangen vooraan, forse wielkasten en grote wielen stralen dan weer één en al zelfzekerheid en drang naar avontuur uit.

lichtsignatuur

4 verschillende lichtsignaturen

De Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn standaard uitgerust met ledkoplampen. Een absolute nieuwigheid op de markt is de keuze uit 4 verschillende dagrijlichtsignaturen, die op elk moment door de bestuurder kunnen ingesteld worden via het touchscreen. In combinatie met dynamische lichtsequenties geven ze de wagen een uniek persoonlijkheid, en demonstreren ze op indrukwekkende wijze de vooruitstrevende lichttechnologie van Audi.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels