Een kleurrijke rijervaring

Een kleurrijke rijervaring

Audi Magazine

Welke kleur kiezen? Dat is vaak de eerste vraag die beantwoord moet worden wanneer u de Audi van uw dromen samenstelt. Hoewel neutrale kleuren meer dan ooit in trek zijn, wordt het palet steeds diverser. Met eindeloos veel mogelijkheden om uw wensen te vervullen.

Een kleurrijke rijervaring
Drie kleuren vertegenwoordigen meer dan 70% van de gekozen autolakken

Drie kleuren vertegenwoordigen meer dan 70% van de gekozen autolakken. Die cijfers komen uit een wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door de divisie Coatings van het chemische bedrijf BASF, dat gespecialiseerd is in onder andere de productie van lakken voor autofabrikanten. De top drie bestaat uit grijs (16%), zwart (18%), en wit, dat met een score van 39% ruim op voorsprong ligt. De voornaamste troeven waardoor ze boven andere kleuren uitspringen? Een tijdloze schoonheid en een hoge doorverkoopwaarde. Uiteraard twee mooie kwaliteiten, maar de kleur van een auto draait om meer dan dat alleen.

“Een kleur is een visueel statement”

“Een kleur is een visueel statement”

Voor Mateo Kries, directeur van het Vitra Design Museum, hebben kleuren een essentiële waarde, zowel in het leven als voor auto’s. “Het design van een auto valt te vergelijken met de keuze van een dagelijkse outfit”, legt Kries uit. Niemand zou elke dag een gele of rode trui dragen. Daarom geeft Kries ook de voorkeur aan tijdloze en gedempte tinten in de auto-industrie. “Uiteindelijk maken auto’s integraal deel uit van onze visuele omgeving”, merkt hij op. “Rijden met een groene auto in een stedelijke omgeving als Berlijn, zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de bestuurder van het bos houdt of grond bezit.”

Een versterking van het design

Een versterking van het design

Bij Audi spelen kleuren een cruciale rol om het ontwerp van de modellen te accentueren. Ze benadrukken de strakke lijnen, scherpe hoeken en innovatieve kenmerken die een Audi zo onderscheidt van andere merken. Door de juiste kleur te kiezen, kan u bepaalde ontwerpelementen in de kijker zetten en uw Audi doen opvallen. De keuze van Kries bij de Audi Q4 e-tron toont dat mooi aan. Hij koos voor Typhoon Grey, een kleur die hij beschrijft als bijzonder gelaagd. “Wat deze kleur uniek maakt, is dat de reflectie anders is naargelang de hoek en het licht”, verklaart hij.

Kries gaat zelfs nog verder en zou graag zien dat ontwerpers meer experimenteren met kleuren aan de binnenkant. Volgens hem kan dat een grote impact hebben op het welzijn van passagiers. “Ik kan me voorstellen dat klanten zetels in groene of gele tinten of een interieur in pastelkleuren zouden waarderen, omdat ze bijdragen aan een aangename sfeer.” Misschien wel een behoefte waar Audi exclusive aan kan voldoen?

Audi exclusive, de ultieme personalisatie

Audi exclusive, de ultieme personalisatie

Al jarenlang biedt Audi exclusive een uitgebreid gamma aan op maat gemaakte lakken, waaronder matte, parelmoer- en metallic afwerkingen. De ideale manier om een unieke Audi te creëren die uw persoonlijke stijl weerspiegelt. Indien gewenst, kan u zelfs uw eigen kleur samenstellen. U kan de personalisatie ook in het interieur doortrekken, met tinten in dezelfde kleur als aan de buitenkant.

Bij Audi exclusive hebben kleuren betekenis. Ook het trio van de meest geliefde kleuren heeft hier natuurlijk een plaats, waarbij zwart staat voor kracht en elegantie, wit voor eenvoud en grijs voor betrouwbaarheid. Maar er zijn ook speciale kleuren. Denk aan Tango Red voor bestuurders die passie en energie uitstralen. Of Navarra Blue, dat symbool staat voor verfijning. Of Solar Orange, een kleur die dynamiek en sportiviteit representeert. Drie voorbeelden van een buitengewoon kleurenpalet.

En u, wat wordt uw ware kleur?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels