Fotoshoot: op avontuur met de Audi RS 6 Avant

Fotoshoot: Audi fotograaf Nikki Vanherck op avontuur met de Audi RS 6 Avant

Audi Magazine

Een echte jongensdroom was het voor Nikki Vanherck: hij mocht op pad voor een fotoshoot met de Audi RS 6 Avant. Al van kinds af is Nikki gek op Audi – en dan vooral in de rallycross. Als fotograaf was hij jarenlang van de partij op het BK rally, nu mocht hij als fotograaf en bezieler van de populaire Facebookgroep Audi Lovers Belgium zijn skills nog eens bovenhalen. Met de lens exclusief op Audi gericht, dit keer. Voor de fotoshoot trok Nikki naar zee, in Nieuwpoort. Hoewel hij de wagen stiekem ook graag had uitgetest op het racecircuit …

Zijn ervaringen met de Audi RS 6 Avant deelt Nikki Van Herck in deze korte Q&A. Het resultaat van de fotoshoot ziet u hieronder.

Fotoshoot: Audi fotograaf Nikki Vanherck op avontuur met de Audi RS 6 Avant
Hoe lang ben je al fan van Audi?

Hoe lang ben je al fan van Audi? Heb je een favoriet model?

“Ik was als kind al een grote fan: ik groeide op met de rallycross. Die liefde is gebleven: als fotograaf volgde ik ook een tijdje het BK rally. Intussen kocht ik zelf een Audi A3 Berline en een Audi Q2. Maar nadat ik de RS 6 Avant mocht uittesten, ben ik helemaal verkocht voor dit model!”

Je richtte drie jaar geleden de Facebookgroep ‘Audi Lovers Belgium’ op, die intussen zo’n 2000 leden telt. Vanwaar het idee om zo'n groep op te richten?

“Er bestonden al heel wat tuningclubs, maar daar heerst toch een andere mentaliteit. Als je wagen niet verlaagd is, of geen speciale velgen heeft word je al snel uitgelachen. Ik wilde een community oprichten van echte Audi fans, of ze nu een gewone of een sportieve Audi hebben.”

Waaraan heeft de groep z’n populariteit te danken, denk je?

Waaraan heeft de groep z’n populariteit te danken, denk je?

“Iedereen die met een Audi rijdt, is welkom. We delen er tips & tricks met elkaar, foto’s van onze nieuwe aanwinsten, nieuwtjes over Audi, … en we stellen elkaar ook vragen over pakweg de navigatie. Het belangrijkste is dat het positief blijft. Wie ongepaste opmerkingen of beledigingen plaatst, gaat eruit.”

Je trok er met de Audi RS 6 Avant op uit. Wat vond je ervan?

“In één woord: fantastisch. De Audi RS 6 Avant is een echt all-in model. Je voelt de sportiviteit onmiddellijk tijdens het rijden, maar ook het comfort op de autostrade is geweldig. En hij beschikt over een ruime koffer, mooi meegenomen!”

Wie is de typische Audi RS 6 Avant bestuurder, volgens jou?

Wie is de typische Audi RS 6 Avant bestuurder, volgens jou?

“De Audi RS 6 Avant lijkt me perfect voor wie op zoek is naar een sportieve wagen waarmee je ook je kinderen kunt wegbrengen, of comfortabel op reis trekken.”

Waarvoor is de Audi RS 6 Avant volgens jou het meest geschikt?

“Voor een trip naar zee was hij perfect … maar volgens mij kun je er ook hard mee gaan op het circuit. Dat heb ik zelf helaas niet mogen testen (grinnikt). Deze wagen is echt het volledige pakket!”

Sportieve voortbeweging: transmissie en ophanging

De Audi RS 6 Avant is een sportieve wagen, heb je zelf een favoriete race of racepiloot?

“Ik ben een rasechte rallyfan. Mijn grote held uit die sport is Colin McRae. Die ging er echt voor. Hij gaf echt alles of niks. Dat bewonder ik enorm.”

Ontdek de Audi RS 6 Avant
Download alle
00:00 | 00:00
ITV Nikki RS6_Galerij_1920x1080_1.jpg
ITV Nikki RS6_Galerij_1920x1080_1.jpg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels