5 tips om een kwaliteitsvolle tweedehandswagen te kopen

Met deze 5 tips koopt u
een premium tweedehandswagen

Audi Magazine

Volgens een recente studie van Vroom.be is meer dan één op drie voertuigen op de Belgische wegen een tweedehandswagen. Een indrukwekkend cijfer dat aantoont dat dit type auto nog steeds erg populair is, vooral vanwege de prijs. Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat u een wagen in goede staat koopt? Het professionele advies van Audi maakt u wegwijs.

Begin bij het begin: welke wagen zoekt u?

De tweedehands automarkt biedt alle soorten wagens aan. Om uw zoekopdracht te verfijnen, is het belangrijk te bepalen naar welk type model u op zoek bent. Heeft u een krachtige auto nodig of eerder een praktische en veelzijdige? Een gezinswagen of een compacte auto? Rijdt u veel in de stad of offroad? Eens u weet wat u nodig hebt, bent u vertrokken.

Met deze 5 tips koopt u  een premium tweedehandswagen
Interieur en exterieur: ontdek de wagen vanbinnen en vanbuiten

Interieur en exterieur: ontdek de wagen vanbinnen en vanbuiten

Koop nooit een wagen op basis van foto's alleen. Om een goede inschatting te maken, gaat er niets boven hem met uw eigen ogen te zien. De tijd nemen om de wagen vanbinnen en vanbuiten te inspecteren is dus essentieel. Begin met de buitenkant. Bekijk de carrosserie, de ruiten, de koplampen en de banden. Zijn er krassen, deuken of is er zelfs roest? Vraag ook of u de onderkant kunt zien. Stap vervolgens in en inspecteer de algemene staat van het interieur. Zijn de zetels in goede staat? Kunt u de spiegels zonder problemen verstellen? En functioneren de ramen optimaal? Met andere woorden: controleer grondig. Ten slotte test u voor optimaal rijplezier ook alle comfortbedieningen zoals de airco en de navigatie- en infotainmentsystemen.

Identiteit van het voertuig: controleer alle boorddocumenten

Identiteit van het voertuig: controleer alle boorddocumenten

Meer dan ooit is een wagen niets zonder zijn papieren. Deze zijn de ultieme garantie voor de identiteit van de auto. De verkoper moet u het gelijkvormigheidsattest (COC), het inschrijvingsbewijs, het certificaat van technische keuring, het occasieverslag, de Car-Pass (zeer belangrijk voor de kilometerstand), het formulier "Aanvraag tot inschrijving van een voertuig", het onderhoudsboekje en het instructieboekje van de constructeur kunnen voorleggen. Zonder deze documenten kunt u het voertuig niet op uw naam laten registreren of verzekeren. Een tip: zorg ervoor dat het originele documenten zijn. Ontbreekt het nodige? Vraag de verkoper dan om duplicaten.

Op weg: vraag om een proefrit

Op weg: vraag om een proefrit

Een testrit met de wagen is de volgende essentiële stap om u te helpen beslissen. Als de eigenaar weigert, weet u waarschijnlijk al waar u aan toe bent... Als hij of zij toestemt, profiteer er dan van om de werkelijke staat van de wagen verder te inspecteren. Let daarbij op het starten, de eerste versnellingen, het geluid van de uitlaat. Beperk u ook niet tot de omliggende straten. Vraag om op de snelweg te rijden om het rijgedrag bij hoge snelheid te ervaren. Test meteen ook de remprestaties. Als u toch problemen opmerkt, vraag dan om verdere uitleg.

Audi Approved :plus: vertrouw op een gecertificeerd netwerk

Audi Approved :plus: vertrouw op een gecertificeerd netwerk

Twijfelt u om van een particuliere verkoper te kopen? Bij Audi vindt u met Audi Approved :plus een volledig gamma premium tweedehandswagens. Of het nu gaat om een compacte wagen, een gezinswagen, een berline of een SUV: ze worden allemaal met de grootste zorg onderhouden. Kiest u voor een Audi Approved :plus, dan kiest u voor een wagen die maximaal 8 jaar oud is, maximum 150.000 km op de teller heeft, streng gecontroleerd is op 111 punten, tot 5 jaar garantie heeft en levenslange mobiliteitshulp biedt. Audi Approved :plus werkt volgens het principe van one-stop-shopping: uw aankoop wordt volledig bij Audi betaald, inclusief overnamepremie en financieringsoplossingen. En als er toch een probleem is, kunt u de wagen altijd naar uw erkende verdeler brengen voor herstelling. Kortom, Audi Approved :plus is een geruststellende en betrouwbare manier om een goed uitgeruste premium tweedehandswagen in een onberispelijke staat en tegen een correcte prijs aan te schaffen. Ontdek het volledige gamma.

Ontdek Audi Approved :plus

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels