Onafgebroken rijplezier met Audi drive select

Rijden op gevoel
met Audi drive select

Audi Magazine

Hoe garandeer je rijplezier in alle omstandigheden? Bij Audi heet het antwoord op die vraag Audi drive select. Deze innovatieve technologie brengt bestuurders van een Audi al bijna 15 jaar in vervoering en wordt jaar na jaar nog verbeterd. Hier is een kort overzicht van wat deze technologie voor u kan betekenen.

Audi drive select
Chain of Custody

Dat rijplezier belangrijk is, is evident. Maar om het te garanderen, moet je als autofabrikant wel rekening houden met alle mogelijke wegomstandigheden. En alle wagentypes. Daarom ontwikkelde Audi een technologie waarvan alle modellen in het gamma kunnen profiteren. Nomen est omen: met Audi drive select stemt u de rijeigenschappen van uw Audi af op uw persoonlijke behoeften, met speciaal daarvoor ontworpen rijmodi.

Vier basismodi

Vier basismodi: Comfort, Auto, Dynamic en Individual

Omdat alle bestuurders dezelfde primaire behoeften hebben, biedt Audi in eerste instantie vier basismodi aan in Audi drive select. Die geven u de keuze tussen een comfortabele, dynamische, uitgebalanceerde of gepersonaliseerde rit. Ze zijn ideaal voor uw meest voorkomende reizen.

  • Comfort: ideaal om het gevoel van de weg te dempen. Deze modus biedt een soepelere vering en besturing. Bij lagere toerentallen en om vlotter te schakelen kunt u rekenen op de elektronische gaspedaal- en versnellingsregeling.
  • Auto: kies voor uw dagelijkse ritten de Auto-modus. De perfect uitgebalanceerde afstelling biedt de best mogelijke verhouding tussen comfort en prestaties.
  • Dynamic: liever wat meer pit onderweg? Dan zal de dynamische modus u zeker bekoren met zijn stevige besturing, sportievere afstelling van de ophanging en hogere toerentallen.
  • Individual: Wilt u zelf het comfort of de kracht van uw Audi bepalen? Creëer uw eigen modus door – in de mate van het mogelijke – de verschillende instellingen van uw wagen aan te passen: motor, aandrijving en besturing.
Vier exclusieve modi

Vier exclusieve modi: Allroad, Offroad, Efficiency en RS

Sommige modellen van Audi hebben een veel sportiever of offroad-karakter. Om hun capaciteiten optimaal te benutten, heeft Audi ook extra modi ontwikkeld die beschikbaar zijn in Audi drive select, als u een van deze modellen heeft. Welke modi dat precies zijn voor uw favoriete model, kunt u altijd navragen bij uw verdeler.

  • Allroad: Bent u van plan om van het geijkte pad af te wijken? Een klein kunstje dankzij de Allroad-modus, met versterkte vering, grotere rijhoogte en nuttige informatie over de kantel- en stuurhoeken van uw wagen op het MMI-scherm.
  • Lift / Offroad: op sommige modellen, zoals de Audi Q7, maakt de Offroad-modus het mogelijk de adaptieve luchtvering maximaal te verhogen voor extra bodemvrijheid. Ideaal om het ruigste terrein te bedwingen tegen een lage snelheid.
  • Efficiency: minder brandstof verbruiken? Uw rijstijl aanpassen met Audi drive select kan echt een verschil maken. In deze modus worden de motor, aandrijving, airconditioning en zelfs de verwarming van het passagierscompartiment geoptimaliseerd om de energie-efficiëntie van uw Audi te verhogen.
  • RS: De sportiefste modellen van Audi hebben hun eigen personalisatiemodus. Pas de ophanging, quattro-aandrijflijn, stabilisatie of zelfs het motorgeluid aan voor de meest opwindende ervaring op de weg.
Audi Drive Select

Hoe Audi drive select bedienen?

Ook genieten van de voordelen van Audi drive select? Dat kan heel eenvoudig. Ga naar uw MMI-infotainmentsysteem en vervolgens naar de instellingen van uw wagen. Selecteer vervolgens het pictogram Audi drive select (op bepaalde modellen vindt u ook een knop die u directe toegang geeft). De beschikbare modi worden nu op uw scherm weergegeven. Welke gaat u eerst uitproberen?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels