Cijfers die kunnen tellen: de Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron in 4 grensverleggende cijfers.

Audi Magazine

Blijven vooruitgaan en nieuwe doelen stellen. Dat is wat u en Audi typeert, en wat ook de nieuwe 100% elektrische Audi Q4 e-tron doet. Deze compacte en tegelijk ruime SUV verlegt uw grenzen dankzij z’n innovatieve technologieën en een grote elektrische autonomie. Maak kennis met dit vernieuwende model doorheen 4 opmerkelijke cijfers.

De Audi Q4 e-tron in 4 grensverleggende cijfers.
4,59m lengte

4,59

m lengte

Ondanks zijn compacte afmetingen springt de Audi Q4 e-tron bijzonder slim om met ruimte. Hierdoor genieten alle inzittenden van een comfortabele zitpositie, en biedt de wagen ook nog eens heel wat bagageruimte. Dit is grotendeels te danken aan het modulaire elektrische platform (MEB), die een volledig nieuwe indeling van de ruimte mogelijk maakt. Hierdoor bedraagt de lengte van het interieur 1,83 meter, vergelijkbaar met dat van een fullsize-SUV zoals bijvoorbeeld de Audi Q5. Bovendien kunt u in de koffer 520 liter bagage kwijt, en met neergeklapte achterbankleuning zelfs 1.490 liter. Tel daarbij een zee aan opbergmogelijkheden, en u begrijpt meteen dat de Audi Q4 e-tron uw ideale reisgenoot is.

10 SONOS-luidsprekers

10

SONOS-luidsprekers

Als bestuurder van de Audi Q4 e-tron kunt u in première genieten van het nieuwe partnership tussen Audi en SONOS. Het Deense bedrijf installeerde 10 luidsprekers in de wagen, die aangestuurd worden door het Sonamic Panorama-algoritme van het Duitse Fraunhofer Instituut. Dankzij deze bijzondere technologie wordt een driedimensionaal surround geluid gecreëerd, wat ervoor zorgt dat u als luisteraar midden in de muzikale beleving zit. Bereid u voor op een meeslepende ervaring tijdens elke rit.

518km rijbereik

518

km rijbereik

Dat de Audi Q4 e-tron geschikt is voor al uw verplaatsingen - zowel dagelijkse ritten als een langere reisweg - hoeft u niet over te twijfelen. Met een ruime elektrische autonomie tot 518 km (WLTP) brengt hij u in één laadbeurt tot in Dijon, om maar een voorbeeld te geven. Terwijl u kort pauzeert voor een lunch, wordt de batterij via een snellader in slechts 38 min terug opgeladen tot 80%. Zo is de wagen alweer vertrekkensklaar om u tot aan uw bestemming te brengen.

Wist u trouwens dat u via de e-tron Charging Service met één kaart kunt opladen aan meer dan 200.000 oplaadpunten in 26 Europese landen?

4 Dagrijlichtsignaturen

4

Dagrijlichtsignaturen

De Audi Q4 e-tron demonstreert de vooruitstrevende lichttechnologie van Audi aan de hand van 4 verschillende dagrijlichtsignaturen, die in de wagen hun werelddebuut beleven. Deze kunnen door de bestuurder ingesteld worden via het touchscreen. In combinatie met dynamische lichtsequenties geven ze de Audi Q4 e-tron een unieke persoonlijkheid. Bovendien verlichten de optionele Matrix ledkoplampen de weg altijd zo helder mogelijk, zonder hierbij andere weggebruikers te verblinden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels