De Audi Q4 e-tron: revolutie in het interieur

Nieuwe Audi Q4 e-tron: revolutie in het interieur

Audi Magazine

De CO2-uitstoot verminderen is niet het enige doel van het elektrische gamma van Audi. Deze wagens zijn prototypes voor innovatie: ze vervoeren hun bestuurders en passagiers naar de toekomst van mobiliteit. De Audi Q4 e-tron is daarvan het recentste voorbeeld, dankzij een interieur dat de nieuwe referentie wordt op het gebied van comfort en controle.

Nieuwe Audi Q4 e-tron: revolutie in het interieur
Revolutie in ruimte

Revolutie in ruimte

De Audi Q4 e-tron mag dan een compacte SUV zijn, binnenin is hij verrassend ruim. Het modulaire elektrische aandrijfsysteem (MEB) waarop de compacte elektrische SUV van Audi is gebaseerd, maakt een volledig nieuwe indeling van de ruimte mogelijk. Terwijl de overhang vooraan slechts 86 centimeter meet, is de wielbasis 2,76 meter. Daardoor is het interieur 1,83 meter lang, vergelijkbaar met dat van een fullsize-SUV.

Ook de beenruimte is opmerkelijk, net als de talrijke opbergvakken binnenin (met een totaalvolume van 24,8 liter). De kofferbak biedt daarbovenop nog tot 1.490 liter opbergruimte. Alleen al op dit gebied doet de Audi Q4 e-tron het beter dan zijn concurrenten in het premiumsegment.

Revolutie in digitale technologie

Revolutie in digitale technologie

Bij Audi is digitale technologie alomtegenwoordig. En in het geval van de Audi Q4 e-tron heeft Audi alles uit de kast gehaald met de ontwikkeling van een uniek stuur. Dat biedt onder meer multifunctionele knoppen en touchgevoelige zones. Die kunt u bedienen door te drukken of te swipen zoals op een smartphone, terwijl ze haptische feedback geven: eenvoudig en intuïtief.

Ook de vertrouwde Audi technologieën zijn nog verbeterd. De Audi virtual cockpit is verkrijgbaar in drie versies, het touchscreen van het MMI-infotainmentsysteem in een formaat tot 11,6” – het grootste ooit door Audi ontwikkeld – en de spraakbediening is nog intelligenter geworden. Het is een feit: de Audi Q4 e-tron ademt innovatie. En er is nog meer.

Revolutie in AR

Revolutie in AR

Aan het stuur van de Audi Q4 e-tron ziet u de weg als nooit tevoren. Als optie biedt Audi u het augmented reality head-updisplay, een echte sprong voorwaarts in de displaytechnologie. Het geeft belangrijke informatie weer via de voorruit op twee afzonderlijke niveaus, het statusgedeelte en het augmented reality-gedeelte (AR).

Het AR-gedeelte projecteert nuttige aanduidingen van onder meer de rijhulpsystemen en navigatie op de weg zelf, op een afstand van ongeveer 10 meter. Een zwevende pijl geeft bijvoorbeeld het volgende actiepunt op de route aan. Zo weet u als bestuurder perfect wat het volgende manoeuvre wordt. Vooral erg praktisch bij slecht zicht.

Het gezichtsveld voor de AR-inhoud, vanuit het oogpunt van de bestuurder, komt overeen met een diagonaal van ongeveer 70”. Daaronder vindt u het statusgedeelte. Dat geeft de actuele snelheid, de verkeersborden, de symbolen van het rijhulpsysteem en de navigatie weer als statische displays die ongeveer drie meter voor u lijken te zweven.

Tot slot ondersteunt augmented reality ook de rijhulpsystemen met aanvullende informatie, wat de nauwkeurigheid ten goede komt.

Revolutie in duurzaamheid

Revolutie in duurzaamheid

De Audi Q4 e-tron, een 100% elektrisch model, biedt ook duurzame materialen in het interieur, zoals twee S line-bekledingen. De Dinamica-versie, een combinatie van kunstleder en microvezel, is samengesteld uit 45% gerecycleerd polyester uit textiel en petflessen. Bij de Puls-bekleding, ook gemaakt van synthetisch leder, is tot 50% van het gebruikte textiel afkomstig van gerecycleerde petflessen. In totaal krijgen 26 plastic flessen van 1,5 liter nieuw leven in de zetels van een Audi Q4 e-tron. Voor een premium resultaat, gelijk aan dat van een conventionele textielbekleding.

Revolutie in elektrificatie

Revolutie in elektrificatie

De Audi Q4 e-tron speelt een belangrijke rol in de elektrificatiestrategie van het merk met de vier ringen. In het snelgroeiende segment van compacte SUV’s biedt hij een 100% elektrisch en hoogstaand alternatief. En dat voor een aantrekkelijke prijs. Laat u verleiden door zijn innerlijke schoonheid, voor u het totaalplaatje ontdekt op 14 april 2021.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

 • marc-lichte_header.jpg
  Marc Lichte:
  “Efficiëntie moet esthetiek altijd voorafgaan”
  Lees het artikel
 • 3d-e-tron-gt-header.jpg
  Virtual reality en 3D:
  Audi innoveert voor de productie
  van de Audi e-tron GT
  Lees het artikel
 • using-AR-header.jpg
  Wanneer augmented reality de realiteit verbetert:
  logistieke planning bij Audi
  Lees het artikel