Dankzij Audi vindt u de mooiste paaseieren

Drie bestemmingen voor een originele roadtrip met Pasen.

Audi Magazine

De paasklokken mogen dan wel uit Rome komen, u hoeft niet noodzakelijk naar deze stad om de sfeer van dit traditionele lentefeest op te snuiven. Zin om er even tussenuit te knijpen? Audi selecteerde drie bestemmingen waar u Pasen kunt vieren zoals het hoort, maar die als stad nog veel meer te bieden hebben.

Zin om uw koffers te pakken en in uw Audi te stappen tijdens de paasvakantie? Als u nog inspiratie zoekt, heeft Audi drie steden voor u die perfect te bereiken zijn met de wagen. Klaar om op weg te gaan?

Drie bestemmingen voor een originele roadtrip met Pasen.
Bieberbach: de stad die alle records breekt

Bieberbach: de stad die alle records breekt

U bent vast al in Duitsland geweest, maar doet de naam Bieberbach een belletje rinkelen? Net ten noorden van Neurenberg ondergaat dit kleine stadje een heuse transformatie tijdens de paasperiode. Hier ontstond de traditie van Osterbrunnen, waarbij alle openbare fonteinen versierd worden met lelies, gekleurde slingers en natuurlijk beschilderde paaseieren. Tegenwoordig is deze gewoonte verspreid in bijna het hele land, dus waarom zou u naar Bieberbach rijden? Wel, omdat dit evenement nergens groter is dan hier. Jaarlijks gaan duizenden bezoekers erheen met de bus. Bovendien zijn de Osterbrunnen van Bieberbach al twee keer opgenomen in het Guinness Book of Records, met meer dan 11.000 eieren beschilderde eieren!

Naast de ligging in een prachtige regio, met de nabijgelegen steden Neurenberg en Frankfurt, heeft Bieberbach ook een band met Audi. Op uw route kunt u bijvoorbeeld even pauzeren om het circuit van de Nürburgring te bekijken, waar het merk met de vier ringen talloze sportieve successen heeft geboekt. En eenmaal in Bieberbach is de Audi site in Ingolstadt slechts anderhalf uur rijden. Het goede nieuws: u kunt deze opnieuw bezoeken. U dient enkel een week van tevoren te reserveren.

Bezoek Audi Ingolstadt
Wenen: markten bezoeken in de historische stad

Wenen: markten bezoeken in de historische stad

In tegenstelling tot Bieberbach kent iedereen Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad met zijn rijke verleden is vandaag een bruisende stad. Met Pasen krijgt deze nog meer charme dankzij de speciaal georganiseerde markten, waarvan u er twee zeker moet bezoeken. De eerste bevindt zich tegenover het beroemde Schönbrunn-paleis, de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie. De tweede is te bewonderen in de oude stad: 40.000 paaseieren worden er op elkaar gestapeld om de hoogste toren in zijn soort in Europa te creëren.

Profiteer ook van uw verblijf om de indrukwekkende architectuur van de stad te bewonderen, met name het keizerlijk paleis of de kathedraal Saint-Etienne, slenter door de vele musea - er zijn er meer dan 100! – of maak een wandeling langs de Donau, de op een na langste rivier van Europa. Een bezoekje aan de cafés en restaurants in het stadscentrum is ideaal om de beroemde Weense koffie te proeven, samen met een heerlijk gebakje.

Praag: Pasen boordevol romantiek of familieplezier

Praag: Pasen boordevol romantiek of familieplezier

Net als Wenen heeft Praag alles in huis voor een onvergetelijk verblijf tijdens de paasvakantie. Van half maart tot half april is de paassfeer er op zijn hoogtepunt. In de straten vindt u houten kraampjes waar u lokale ambachten kunt bewonderen, en genieten van eten en bier. Vrouwen in traditionele Tsjechische kostuums schilderen paaseieren met de hand in felle kleuren. En 's middags demonstreren schoolgroepen, koren en volksgroepen muziek en dansen die typisch zijn voor de cultuur van het land. Dit alles zorgt voor een zeer bijzondere sfeer.

Met al deze activiteiten zit uw planning gegarandeerd al vol. Maar hou toch wat tijd over om alles te ontdekken wat deze stad zo mooi maakt: de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de Clementinum-bibliotheek of een cruise op de Moldau. De perfecte bestemming om er met z'n tweetjes of met het gezin op uit te trekken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels