Uw intelligente assistent: de Audi e-tron routeplanner

Elektrisch rijden met een intelligente assistent: de Audi e-tron routeplanner

Audi Magazine

De routeplanner is standaard op elke 100% elektrische wagen uit de Audi e-tron reeks. Als onderdeel van de Audi connect-diensten berekent hij voor u de snelste route, en plant hij ook de nodige laadstops voor u in, als uw bestemming zich buiten het bereik van de wagen bevindt. Zo wordt hij uw slimme assistent, die u helpt om elk elektrisch traject probleemloos af te leggen.

Elektrisch rijden met een intelligente assistent: de Audi e-tron routeplanner
Mogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden van de Audi e-tron routeplanner?

De Audi e-tron routeplanner is standaard in alle 100% elektrische modellen. Zijn voornaamste taak: u helpen om vlot uw bestemming te bereiken. Vooral op middellange en langere trajecten werkt het systeem als een echte assistent, die onder andere de optimale route uitstippelt en uw totale reistijd berekent – laadstops inbegrepen. Hij houdt daarbij altijd rekening met de verkeers- en weggegevens en uw rijstijl.

De routeplanner geeft u ook belangrijke informatie over de laadcapaciteit en het type aansluitingen van de laadpalen. Bovendien geeft hij aan welke laadpalen beschikbaar zijn – alles om u zo snel mogelijk van A naar B te gidsen. Zo kunnen twee korte stops aan een laadstation met een hoge capaciteit u bijvoorbeeld meer tijdwinst opleveren dan één lange stop aan een laadpaal met lage laadcapaciteit.

Om uw optimale totale reistijd te berekenen, kijkt het systeem ook naar alternatieve routes met een betere laadinfrastructuur. Het geeft daarbij de voorkeur aan de krachtige HPC-laadstations (HPC = High Power Charging). Aan die stations laadt u uw batterij in ongeveer een halfuur op van 5 naar 80 procent, in ideale omstandigheden. U krijgt een pushmelding via uw myAudi-app wanneer de gewenste laadstatus is bereikt en u de rit kunt voortzetten.

Alles over de myAudi app
Routeplanner

Wat maakt de routeplanner van Audi e-tron zo handig?

Een van de grootste voordelen van de routeplanner is dat hij gelinkt is aan de andere Audi diensten via myAudi. Hij is rechtstreeks vanuit uit wagen te bedienen, maar evengoed via de myAudi-app. Zo kunt u thuis eenvoudig en in alle comfort uw route vooraf plannen en doorsturen naar uw wagen.

Met de Audi e-tron routeplanner beschikt u over een handig totaalpakket: hij berekent uw route, zoekt zelfstandig naar de meest geschikte laadstations, geeft hun locaties weer en brengt zelfs in kaart wat uw huidige actieradius is vanaf uw startlocatie.

Welke technologie gebruikt de Audi e-tron routeplanner?

De software van de Audi e-tron-routeplanner wordt voortdurend verbeterd met nieuwe algoritmes en meer rekenkracht. En daar plukt u de vruchten van: via de myAudi-app krijgt u dagelijkse updates van de laadstations en kan het putten uit een portfolio van alternatieve routes, die zijn geoptimaliseerd voor de eisen van elektrische wagens. Die dagelijkse gegevensupdates bevatten gedetailleerde informatie, zoals prijzen en betalingsmogelijkheden, nauwkeurige gegevens van de stationsbeheerders en mogelijke toegangsbeperkingen.

e-tron Charging Service

Hoe personaliseerbaar is de Audi e-tron routeplanner?

Om een route te berekenen, houdt het systeem rekening met de laadtoestand van de batterij. Wilt u vooraf een route berekenen via de app? Dan kunt u de verwachte laadtoestand op het moment van vertrek ingeven, bijvoorbeeld als u nog van plan bent uw wagen ’s nachts op te laden. De routeplanner houdt daarnaast rekening met uw persoonlijke rijstijl, op basis van eerdere ritten. Verandert die, dan past het systeem zijn berekening daarop aan.

Ook uw keuze van laadmogelijkheden heeft een invloed: als u gebruik maakt van de Audi e-tron Charging Service, kan het systeem de voorkeur geven aan relevante laadpalen. De lijst met laadstations wordt continu online bijgewerkt en geeft de laatste updates weer. Legt u een deel van de afstand te voet af (bijvoorbeeld van of naar een parking)? Dan berekent de Last Mile-navigatie van de myAudi-app ook dat traject voor u.

Net zoals met uw vertrouwde navigatiesysteem, kunt u ook met de Audi e-tron routeplanner een aantal parameters instellen, zoals snelwegen of secundaire wegen, invoeren van extra bestemmingen en rekening houden met tolwegen in relevante landen.

Ontdek de e-tron Charging Service
1 kaart

In welke landen is de Audi e-tron routeplanner beschikbaar?

De Audi e-tron routeplanner is beschikbaar overal waar Audi verkocht wordt. In Europa kan de Audi e-tron routeplanner handig gebruik maken van de Audi e-tron Charging Service, een uitgebreid netwerk van Audi zelf, dat momenteel ongeveer 180.000 openbare laadstations omvat. Bijzonder handig aan deze dienst is dat u ermee in 26 Europese landen kunt reizen met maar één laadpas – en dat overal voor hetzelfde tarief.

Wat mag u nog meer verwachten van de routeplanner?

Met de Audi e-tron routeplanner levert Audi vandaag al een pakket dat veel onzekerheden over elektrisch rijden en vooral het aspect van opladen wegneemt. In de toekomst is Audi van plan om de service nog beter af te stemmen op de individuele behoeften en voorkeuren van elke bestuurder. Omdat de routeplanner deel uitmaakt van het ecosysteem van Audi, profiteert elke gebruiker van een constante evolutie van de diensten rond elektrisch rijden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels