De Audi A6 Avant TFSI e quattro: extra dosis elektriciteit

Breng meer elektriciteit in uw leven met de nieuwe
Audi A6 Avant TFSI e quattro

Audi Magazine

U kent de Audi A6 Avant waarschijnlijk al. Ruim, krachtig, met messcherpe technologie. Deze full-size break pakt nu ook uit met al zijn talenten in een gedeeltelijk geëlektrificeerde versie. Maak kennis met de Audi A6 Avant TFSI e quattro, zijn grote autonomie, lage verbruik, dynamische prestaties en hoogwaardige standaarduitrusting.

Audi A6 Avant TFSI e
Audi A6 Avant TFSI e achterlicht

Een perfect huwelijk tussen twee motoren

Een plug-in hybride om ‘u’ tegen te zeggen. Dat is de Audi A6 Avant TFSI e. Zijn aandrijflijn combineert een 185 kW (252 pk) sterke 2.0 TFSI motor, die 370 Nm levert, met een krachtige elektromotor. Deze synchroonmotor met permanente magneet levert een maximumvermogen van 105 kW en een maximumkoppel van 350 Nm.
Hij wordt samen met de koppeling geïntegreerd in de zeventraps S tronic die gebruik maakt van ultratechnologie om het vermogen over te brengen naar de quattro aandrijving. De Audi A6 Avant TFSI e heeft daarmee een efficiënte en permanent beschikbare vierwielaandrijving die zowel zorgt voor een sterke grip op de weg als voor een dynamische handling. Ook de acceleratie is indrukwekkend: hij gaat vlotjes van 0 naar 100 km/u in 5.7 seconden en haalt een topsnelheid van 250 km/u. In puur elektrische modus haalt deze plug-in hybride een top van 135 km/u.

Een intelligent systeem dat een grote elektrische autonomie garandeert

Een intelligent systeem dat een grote elektrische autonomie garandeert

Het aandrijfconcept van de Audi A6 Avant TFSI e quattro is ontworpen om ervoor te zorgen dat klanten het grootste deel van hun dagelijkse verplaatsingen elektrisch kunnen afleggen, zonder lokale uitstoot. Ze kunnen op elk moment kiezen uit drie aandrijfmodi: 'EV' voor volledig elektrisch rijden, 'Hybrid' voor de efficiënte combinatie van beide aandrijftypes en 'Hold' om de beschikbare batterijreserve op niveau te houden.

In 'Hybrid' modus garandeert de voorspellende werkingsstrategie een maximale efficiëntie en een zo groot mogelijk aandeel elektrisch rijden. Deze technologie stuurt de aandrijflijn zodat het laatste stuk van de rit voor aankomst op de bestemming volledig elektrisch afgelegd kan worden en dat de batterij op voorhand via de verbrandingsmotor opgeladen is indien nodig.

De voorspellende efficiëntie-assistent neemt de gedetailleerde planning van de rit voor zijn rekening. Hij doet daarvoor een beroep op een grote hoeveelheid gegevens, zoals informatie van het navigatiesysteem, online verkeersinformatie, de rijstijl van de bestuurder en voertuigsensoren zoals de camera en radar. Hij plant het beheer van de ritten en maakt een keuze tussen vrijloop met de motor uitgeschakeld of vertragen met energierecuperatie.

Oplaadmogelijkheden

Een waaier van oplaadmogelijkheden

Bij al zijn geëlektrificeerde modellen waakt Audi erover dat ze makkelijk op te laden zijn – zowel thuis als onderweg. De Audi A6 Avant TFSI e vormt daarop geen uitzondering. Met de standaard mode 3-kabel kunt u deze plug-in hybride (met een laadvermogen tot 7.4 kW) opladen aan een publieke laadpaal. De lithium-ion batterij is dan opgeladen in ongeveer 2,5 uur.

Wees gerust: ook buiten België kunt u makkelijk opladen dankzij Audi charging. Of u nu op zakenreis bent of op familievakantie: met toegang tot meer dan 500.000 publieke laadpunten in 27 Europese landen wordt even ‘voltanken’ een fluitje van een cent. U vindt makkelijk een laadpaal via de myAudi app, die is uitgerust met een routeplanner die u de locatie van de laadpunten toont.

Meer weten over Audi charging
Luxe in hybride

Luxe in hybride versie

Met uw keuze voor de Audi A6 Avant TFSI e quattro maakt u een duidelijk statement. Voortaan legt u uw dagelijkse ritten af met meer respect voor het milieu. En dat vanzelfsprekend met de premium kwaliteit die u van Audi gewoon bent. In het geval van de Audi A6 Avant TFSI e quattro is dat in de eerste plaats een fascinerend ontwerp, versterkt door het standaard S line exterieurpakket, de virtual cockpit en Matrix ledkoplampen. Ook aan praktisch gebruiksgemak is gedacht: de koffer biedt u standaard 405 liter laadruimte zonder niveauverschillen. Wanneer de rugleuning van de achterbank neergeklapt wordt, stijgt het laadvolume tot 1535 liter. U leest het, in de nieuwe Audi A6 Avant TFSI e wordt elke rit een intens aangename ervaring.

Ontdek de Audi A6 Avant TFSI e quattro in al zijn facetten