Audi Q5 Sportback: troeven voor elke bestuurder

De Audi Q5 Sportback overtuigt elke bestuurder

Audi Magazine

Sommigen kiezen een wagen omwille van zijn design. Anderen voor zijn sportieve prestaties, of zelfs voor de geavanceerde technologieën. Maar bestaan er ook wagens waarin de drie types bestuurders zich herkennen? De Audi Q5 Sportback bewijst dat het kan. Welke van zijn sterke punten weet u te overtuigen?

De Audi Q5 Sportback overtuigt elke bestuurder
Fan van design? Ga de weg op met een echte blikvanger

Fan van design? Ga de weg op met een echte blikvanger

Charisma ... het eerste woord dat opkomt als u naar de Audi Q5 Sportback kijkt. Zijn energieke uitstraling, die typisch is voor alle Audi Q modellen, laat niemand onverschillig. Zijn rondingen zijn verfijnd en verleidelijk. Zijn kracht wordt onderstreept door de opvallende wielkasten en de coupéachtige lijn straalt dynamiek uit. Deze wagen heerst over de weg, zoveel is duidelijk. En u kunt zijn karakter nog versterken dankzij talrijke personalisatiemogelijkheden, bijvoorbeeld de 12 carrosseriekleuren waarvan sommige exclusief door Audi zijn ontworpen. Wat dacht u van Sepang Blue met pareleffect of Nardo Grey?

Laat een krachtige indruk na op elke weg met een van de 21 wieltypes

Laat een krachtige indruk na op elke weg met een van de 21 wieltypes, zonder de velgen met diameter 18 tot 21 inch te vergeten. Zorg tot slot voor een vleugje verfijning met de verschillende afwerkingen of stijlvolle extra’s. Zo kunnen de vier ringen van Audi in het zwart op de carrosserie worden geplaatst om uw trotse verbondenheid met Audi te tonen. En met de shadow look ziet hij er extra vooruitstrevend uit, met glanzend zwarte accenten op het radiatorrooster, de luchtinlaten en spiegels. Klaar om indruk te maken?

U houdt van technologie? Ontdek een wereld van mogelijkheden

Neem voorsprong op de anderen met de Audi Q5 Sportback. Een wagen waarmee u maximaal verbonden blijft met uw leefwereld. Dankzij de optionele Audi connect-diensten geniet u van het allerbeste op het gebied van infotainment: navigatie, verkeersinfo, muziek, uw e-mails checken ... en dat allemaal via spraakbediening van topniveau.

Om uw veiligheid te verhogen

Om uw veiligheid te verhogen, is de Audi Q5 Sportback uitgerust met talloze rijhulpsystemen, zowel om u te helpen uw voertuig onder controle te houden als om u te waarschuwen voor gevaar. Met de Audi Q5 Sportback ziet u de weg als nooit voorheen. Optioneel kunnen de achterlichten bijvoorbeeld worden uitgerust met innovatieve digitale OLED-technologie. Drie lichtsignaturen zijn hierbij beschikbaar, waarmee u uw vertrek of aankomst thuis een eigen gezicht kunt geven, net als de gebruikte rijmodus. Nog een voordeel: deze achterlichten bevatten nabijheidsdetectie. Wanneer de wagen stilstaat en er komt een voertuig of weggebruiker in een zone binnen de twee meter achter de wagen, dan worden alle OLED-segmenten automatisch geactiveerd om een extra grote zichtbaarheid te creëren. Nog een bewijs dat technologie zeer waardevol is op de weg.

U houdt van kracht? Hou u vast ...

U houdt van kracht? Hou u vast ...

De Audi Q5 Sportback oogt niet alleen dynamisch, hij laat zich ook gelden met bijzonder sportieve rijprestaties. Daarvoor zorgt zijn 2-liter viercilinder dieselmotor, met een vermogen van 150 kW (204 pk) en 400 Nm koppel. De quattro-vierwielaandrijving met ultratechnologie garandeert u hierbij een adembenemende rijdynamiek, dankzij de uitzonderlijke precisie en wendbaarheid. 

Wilt u nog een stapje verder gaan in zijn sportieve karakter?

Wilt u nog een stapje verder gaan in zijn sportieve karakter? Kies dan uit een van de andere motorvarianten, waaronder een TDI, een V6 en zelfs een S-versie met de Audi SQ5 Sportback. Om u een idee te geven: met zijn 341 pk gaat het in 5,1 seconden van 0 naar 100! U houdt van krachtige prestaties, maar wil toch uw dagelijkse uitstoot verminderen? Dan zal de Audi Q5 Sportback TFSI e plug-in hybride met zijn elektrische rijbereik tot 60 km u beslist overtuigen.

Pakt u graag uit met uw sportieve karakter? Ook daarvoor kunt u rekenen op Audi. Zo accentueert de S line-afwerking de sportiviteit van de wagen dankzij het Criollobruine interieur in fijn nappaleder, met contrasterende stiksels en het S-logo in reliëf in de rugleuning van de voorste zetels.

Op uw plaatsen, klaar … configureren maar!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels