5 roadtrips voor een onvergetelijke zomer

Adembenemend rijplezier: 5 onvergetelijke roadtrips

Audi Magazine

Het belangrijkste is niet de bestemming, maar de reis. Toen hij deze woorden schreef, kon de beroemde schrijver Robert Louis Stevenson niet vermoeden dat ze ooit perfect van toepassing zouden zijn op reizen met de wagen. Op deze 5 iconische routes ervaart u het zelf.

Nog geen vakantieplannen? Als u van rijden houdt, hebben de Europese wegen allerlei moois voor u in petto. En omdat we ze onmogelijk allemaal kunnen opsommen, selecteerden we 5 routes waar u minstens één keer in uw leven geweest moet zijn. Klaar om plaats te nemen achter het stuur?

Adembenemend rijplezier: 5 onvergetelijke roadtrips
De Route Napoléon: keizerlijke allures

De Route Napoléon: keizerlijke allures

De Provence is een populaire vakantiebestemming voor Belgische bestuurders. Het ideale vertrekpunt dus om een ​​van de mooiste routes van Frankrijk te verkennen: de Route Napoléon. Deze volgt de weg die de keizer in 1815 aflegde om te ontsnappen aan zijn ballingschap op het eiland Elba. Het traject verbindt Cannes met Grenoble over een lengte van 323 km, langs talloze schitterende landschappen en ervaringen: de heerlijke geur van dennen en lavendel, de kustlijn zover het oog reikt, scherpe bochten richting de bergen... De keizerlijke arend, het symbool van Napoleon tijdens zijn veldslagen, zal regelmatig uw pad kruisen. Tijd voor een pauze? Plan een tussenstop in het regionaal natuurpark van de Verdon of prikkel uw zintuigen in Grasse, de beroemde parfumhoofdstad.

Grossglockner: niets dan hoogtepunten

Grossglockner: niets dan hoogtepunten

Deze weg is bijzonder voor Audi. Elk jaar is de idyllische Grossglockner Hochalpenstraße het decor van de Audi Driving Experience. Reed u dit jaar niet mee? Rij dan richting Tirol tijdens de zomer. Over een lengte van 48 km geniet u op deze prachtige weg van adembenemende berglandschappen, vooraleer u de top bereikt op 2.504 m hoogte. Nadat u de bergen bent overgestoken, kunt u overnachten in een van de hotels in de buurt, en daarbij genieten van een heerlijke maaltijd en welverdiende rust in de spa. Ideale ontspanning voordat u de volgende dag weer op pad gaat.

Skye: een Schotse parel

Skye: een Schotse parel

Het is misschien niet de zonnigste bestemming van de reeks, maar Schotland is een aanrader voor fans van roadtrips. Een van de mooiste maakt u ongetwijfeld op Isle of Skye. Op deze nog relatief ongerepte plaats, die verbonden is met Schotland door de indrukwekkende Skye Bridge, lijkt u wel in een andere wereld. De route passeert kliffen, watervallen, ravijnen, valleien met meren ... stuk voor stuk adembenemende panorama’s. Zelfs al is het eiland niet zo groot, u plant toch best 2 tot 4 dagen om er het maximum uit te halen.

Amalfikust: la dolce vita met de wagen

Amalfikust: la dolce vita met de wagen

Graag gegarandeerd veel zon? Dan past de prachtige kust van Amalfi perfect bij u. De iconische Zuid-Italiaanse weg verbindt Sorrento met Amalfi over een afstand van 50 km. Op het programma: steile kliffen, uitzichten over de zee, vissersdorpjes met kleurige huizen en een keuken die elke fijnproever blij zal maken. Tijdens uw tussenstops wordt u immers overal gastronomisch verwend met de geneugten van de mediterrane keuken. Buon appetito!

Trollstigen: tussen mythe en werkelijkheid

Trollstigen: tussen mythe en werkelijkheid

Een spectaculaire suggestie om de lijst af te sluiten? De legendarische Trollstigen - ofwel de Trollenroute - in Noorwegen, ideaal om de plaatselijke folklore op te snuiven. Het traject doorkruist het westen van het Scandinavische land over zo’n honderd kilometer, vol prachtige panorama’s die gegarandeerd voor magnifieke vakantiefoto's zorgen. Enkele highlights: de 180 m hoge Stigfossen-watervallen, het Geirangerfjord dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en majestueuze bergen als Bispen of Store Trolltind. Kijk vooral goed rond onderweg, misschien ziet u wel enkele trollen wegduiken ...

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels