Kijk uw wagen zeker na voor u dit jaar op vakantie vertrekt

U kiest toch ook voor een zorgeloze vakantie?

Audi Magazine

Vakantie ... heerlijk. Wat de bestemming ook wordt, tijdens uw vakantie wil u genieten. En liefst zonder zorgen. Daarom denkt u best voor uw vertrek na over het voorbereiden van uw wagen. Want ‘zomer’ betekent naast warme temperaturen ook: hete motors, lange ritten, en - we hopen natuurlijk van niet - files op de snelweg. Bekijk daarom zeker wat moet u controleren om u goed voor te bereiden op de zomer. Zo krijgt u hopelijk niet te maken met een stinkende airco, boetes of slecht zicht.

U kiest toch ook voor een zorgeloze vakantie?
Airco onderhoud

Hoe ‘fris’ is de lucht uit uw airco

Stond uw wagen ook vaker stil deze periode? Dan kijkt u best - voor u vertrekt - of uw airconditioning nog wel werkt. Want een slecht functionerende airco is erg vervelend als uw wagen lange tijd in de brandende zon stond. Werkt het systeem? Prima. Maar weet u ook of de lucht die eruit komt echt fris is?
Doordat de airco vocht uit de lucht haalt, voelt die lekker koel aan. Maar dat vocht in het systeem is ook een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Het is dan ook logisch dat zo’n vervuild aircosysteem de oorzaak is van stank. En daar blijft het niet bij. Een vervuilde airco zorgt ook voor slechte luchtkwaliteit in uw wagen: verkoudheid, keelpijn, een grieperig gevoel, … het zijn veel voorkomende klachten wanneer de airco vervuild is. De oplossing? Reinig elke twee jaar de airconditioning grondig, én - even belangrijk - vervang de pollenfilter. Nee, hiervoor hoeft u geen technicus te zijn, en de locatie van de pollenfilter vindt u in de handleiding van uw wagen.

Andere optie: laat uw airco reinigen bij Audi. Dan kan u kiezen tussen een eenvoudige reiniging (Airco Cleaning) of een volledige onderhoudsbeurt (Airco Onderhoud). Klaar voor een frisse start van uw vakantie?

Ontdek onze airco-services
Makkelijke manieren om boetes te vermijden

Makkelijke manieren om boetes te vermijden

Er zijn een aantal manieren om uw vakantievreugde niet te laten verpesten door verkeersboetes die u makkelijk kan vermijden. Zo is het in sommige landen bij wet verboden om slippers te dragen terwijl u rijdt. Bewaar die dus maar best voor als u uw vakantiebestemming hebt bereikt. Kijk ook zeker na of er een gevarendriehoek en een fluohesje in uw wagen liggen. In de eerste plaats voor uw veiligheid en die van anderen. Maar ook om geen boete te krijgen. Een handige tip? Pak ze als laatste in of leg ze op een goed bereikbare plek. Zo hoeft u niet de hele koffer uit te laden bij pech.
Andere kleine maar belangrijke controles: hangt uw nummerplaat goed vast? Werken alle lichten nog? Is uw wagen zwaar geladen, zorg dan ook dat de lichten goed afgesteld staan. Het lijken misschien kleine zaken, maar ze kunnen u duur komen te staan. En dat geld spendeert u toch beter aan uw vakantie, niet?

Even peilen voor uw vertrek

Even peilen voor uw vertrek

Naast de peiling ‘waar gaan we deze zomer heen’, zijn er nog andere belangrijke peilingen die u best doet voor u vertrekt. Want voldoende motor- en stuurbekrachtigingsolie, koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof, zorgen ervoor dat u uw vakantiebestemming überhaupt bereikt. Om dit te controleren moet uw wagen op een vlakke ondergrond staan, niet op een helling. Ook belangrijk, zorg dat uw wagen en motor koud zijn.
Voor de motorolie: trek de peilstok uit eruit, veeg hem schoon en plaats hem terug. Wanneer u hem nu opnieuw verwijdert moet het oliepeil tussen de minimum- en de maximummarkering zijn. Is dat niet het geval? Vul dan de aanbevolen olie bij. Bij de andere vloeistoffen werkt het bijna hetzelfde: opendraaien, kijken hoeveel erin zit, en bijvullen tot waar het maximum aangegeven staat.
Nog een goede tip voor uw ruitenwisservloeistof? Er bestaan vloeistoffen die anti-regen en anti-insect zijn. Zo maakt u uw rit nog aangenamer, properder én veiliger.

Bekijk ons aanbod
Zorgeloos zonder vuile handen

Zorgeloos zonder vuile handen

Er is natuurlijk ook de makkelijke optie om uw wagen zomerklaar te krijgen. Een zomer check-up van Audi. Tijdens deze check-up controleren we meer dan 20 specifieke punten van uw voertuig: de slijtage van schijven, remblokken, ruitenwissers, het bandenprofiel, de bandenspanning, … En ja, ook de controle van de olie en vloeistoffen die we hierboven opsomden. De controle van de verschillende lichten en richtingaanwijzers om boetes te vermijden. En natuurlijk een grondige check van uw batterij. Met andere woorden: we maken uw Audi klaar voor een welverdiende vakantie.

Plan uw check-up

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels