Audi Q6 e-tron: stap in voor nieuwe ervaringen

Audi Q6 e-tron: ruimte vol ervaringen

Audi Magazine

Om wagens te creëren, moet men de behoeften van de inzittenden perfect kennen. Op basis hiervan ontwierpen de Audi designers het interieur van de Audi Q6 e-tron, met een ruimtelijke architectuur waarvan de esthetiek en de ergonomie perfect afgestemd zijn op bestuurder en passagiers. Stap in en ontdek de nieuwe designfilosofie van Audi.

Audi Q6 e-tron: ruimte vol ervaringen
Wat willen onze klanten in en met hun wagen ervaren?

“Wat willen onze klanten in en met hun wagen ervaren?” Deze vraag van Marc Lichte, Head of Design bij Audi, was het vertrekpunt van het nieuwe designproces bij het merk met de vier ringen. Het interieur van de Audi Q6 e-tron zorgt alvast voor een bijzonder geslaagd resultaat. De wagen is ontworpen op het nieuwe PPE-platform dat ontwikkeld is voor premium elektrische wagens, met een ruim en knap interieur, en veel aandacht voor gebruiksgemak. Door het ontbreken van een middentunnel - een typisch kenmerk van elektrische wagens - biedt hij meer ruimte, alsook meer comfort dankzij de nieuwste technologische innovaties.

Een homogeen en duurzaam ontwerp

Een homogeen en duurzaam ontwerp

In het interieur van de Audi Q6 e-tron valt op hoe alle elementen mooi op elkaar afgestemd zijn. De zogeheten ‘Softwrap’ strekt zich uit van de deuren, over de hele cockpit tot de middenconsole, en creëert zo een homogeen en aangenaam ruimtegevoel. Resultaat: alle interieurelementen passen samen alsof ze ontworpen werden als één enkele ruimte. Hierdoor krijgen de inzittenden het gevoel dat ze zich in een knusse cocon bevinden. Als contrast werden de bedieningszones afgewerkt in een klassevolle zwarte hoogglans, om te zorgen voor duidelijkheid bij de interactie met de wagen. Zo wordt de interieurbekleding een functioneel designelement.

In het interieur is er ook veel aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld in de verschillende materialen die gebruikt zijn voor de Softwrap. Afhankelijk van de afwerking worden sommige stoffen geproduceerd uit 100% gerecycleerd polyester, zoals Elastic Melange of Argument. Op de S line- en S-modellen zijn de sportzetels plus optioneel ook verkrijgbaar in microvezel Dinamica (ook een gerecycleerd materiaal). De vloermatten van de Audi Q6 e-tron zijn gemaakt van Econyl, een materiaal op basis van oude visnetten, tapijten en industrieel afval. Kortom, een duurzame esthetiek voor een resultaat van hoge kwaliteit.

Van dashboard naar Digital Stage

Van dashboard naar Digital Stage

De Softwrap is niet de enige blikvanger in de Audi Q6 e-tron. Erboven bevindt zich het ‘digitale theater’ of Digital Stage, met het panoramische Audi MMI-scherm voor de bestuurder. Dit slanke, vrijstaande scherm onderscheidt zich door een gebogen design en oledtechnologie, en bestaat uit een panoramisch 11,9” MMI-scherm met Audi virtual cockpit en een 14,5” MMI-touchscreen. Voor de passagier vooraan wordt het digitale theater aangevuld met een 10,9” MMI-scherm, dat eveneens naadloos in het design geïntegreerd werd. Dankzij de actieve privacymodus kan de passagier films bekijken zonder de bestuurder af te leiden. Hij kan ook de bestuurder helpen, bijvoorbeeld met de navigatie.

De Audi Q6 e‑tron biedt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een head-up display met augmented reality. Dit systeem toont relevante gegevens zoals de snelheid, verkeersborden en rijhulp- en navigatiepictogrammen, waarbij de virtuele items tot 200 meter vóór de wagen lijken te zweven en rechtstreeks interageren met de omgeving. Deze technologie biedt een uitstekende hulp bij het rijden, vooral in situaties met een beperkte zichtbaarheid.

“Hey Audi”

“Hey Audi”

Om maximaal te genieten van het digitale theater, gaat er veel aandacht naar connectiviteit in de Audi Q6 e-tron. Voor de bediening van heel wat functies kunt u zowel online als offline rekenen op de zelflerende Audi stemassistent. Deze is geïntegreerd in het augmented reality head-up display, en wordt voor het eerst weergegeven door een avatar. U kunt hem activeren door ‘Hey Audi’ te zeggen, maar ook op diverse andere manieren en via de myAudi-app. Ideaal om bijvoorbeeld de weg te vragen naar het dichtstbijzijnde laadstation.

U kunt veel van uw favoriete apps ook rechtstreeks op het scherm van de wagen gebruiken. Dankzij een app store die ontwikkeld werd met CARIAD, hebt u rechtstreeks toegang tot de apps via het MMI-touchscreen en een dataverbinding in de wagen, zonder uw smartphone te gebruiken. Interactie met uw apps via spraakopdrachten is ook mogelijk.

Een uitzonderlijk geluid

Een uitzonderlijk geluid

Het wordt stilaan een vaste waarde in Audi interieurs: het optionele Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D-geluid, waarmee inzittenden van een uitzonderlijke geluidservaring genieten in de Audi Q6 e-tron. Een kleine luidspreker in elke A-stijl creëert het hoogte-effect, terwijl de voorruit het geluid weerkaatst. Zo ervaart u de muziek precies zoals deze is opgenomen, via een versterker die 22 luidsprekers aanstuurt met een vermogen van 830 watt. Vier ervan zijn geïntegreerd in de hoofdsteunen van de voorzetels, waarmee Audi voor het eerst zogenaamde ‘geluidszones’ introduceert. De basluidsprekers in de voordeur bevinden zich in een aparte behuizing, waardoor trillingen worden verminderd en de precisie van het geluid verder wordt vergroot. Resultaat? Een rijdende concertzaal.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels