Audi integreert YouTube in verschillende modellen

Audi integreert YouTube in verschillende modellen

Audi Magazine

Audi-eigenaars genieten binnenkort van YouTube-entertainment in hun wagen. Door een nieuwe appstore te integreren, biedt Audi namelijk intuïtieve toegang tot populaire externe apps via het MMI-multimediasysteem. De naadloze integratie zorgt ervoor dat bestuurders livestreams kunnen bekijken, het nieuws volgen en genieten van nog meer creatieve content tijdens rijpauzes of tijdens het opladen van hun elektrische voertuig.

Audi integreert YouTube in verschillende modellen
Audi, primus van de klas

Audi, primus van de klas

Audi is het eerste merk binnen de Volkswagen Groep dat videostreaming aan boord haalt van zijn voertuigen. Samen met het softwarebedrijf Volkswagen CARIAD en partner HARMAN Ignite, ontwikkelde Audi een nieuwe appstore waarmee klanten eenvoudig de apps die ze dagelijks gebruiken kunnen integreren in hun auto, naargelang hun persoonlijke behoeften. De optionele apps omvatten thema’s zoals muziek, video, games, navigatie, parkeren en opladen, productiviteit, weer en nieuws. Populaire apps zoals YouTube kunnen rechtstreeks worden geïnstalleerd in het MMI-systeem van Audi, zonder dat er een smartphone voor nodig is.

Youtube, ‘s werelds grootste videoplatform

Youtube, ‘s werelds grootste videoplatform

Op YouTube verschijnt elke minuut meer dan 500 uur aan content. Vanaf deze maand kunnen bestuurders van bepaalde Audi-modellen deze content bekijken via de YouTube-app in het multimediasysteem van hun wagen. Om de veiligheid van de inzittenden te waarborgen, is het afspelen van video’s echter beperkt tot momenten waarop het voertuig stilstaat. Bestuurders en passagiers kunnen dus enkel genieten van entertainment en informatie tijdens pauzes, laadstops of wachttijden. Bovendien zullen bestuurders ook toegang hebben tot geavanceerde functies zoals YouTube Premium, waarmee ze content zonder advertenties kunnen bekijken.

Om externe apps zoals YouTube te gebruiken, is een dataverbinding nodig, die tot stand komt via een permanent ingebouwde simkaart in het voertuig. De kosten voor mobiele data worden in Europa in rekening gebracht door Cubic Telecom op basis van het datavolume. Hoewel YouTube nu beschikbaar is via de nieuwe appstore van Audi, zullen Audi-modellen Android Auto en Apple CarPlay blijven ondersteunen via de optionele smartphone-interface.

Officiële lancering vanaf 2024

Officiële lancering vanaf 2024

Vanaf 2024 wordt de integratie van YouTube geleidelijk uitgerold in de geselecteerde modellen. De Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron en Audi e-tron GT quattro worden uitgerust met de nieuwste hardware en software van het modulaire infotainment systeem van de derde generatie (MIB 3). Het systeem zal aanvankelijk beschikbaar zijn op de Europese markt, in Canada en de Verenigde Staten, voordat het wordt uitgebreid naar andere regio’s en andere merken binnen de Volkswagen Groep.

Door YouTube te integreren in hun infotainmentsystemen biedt Audi klanten een naadloze en verrijkende digitale entertainmentervaring. Het initiatief getuigt van Audi’s constante toewijding om te innoveren en de beste technologieën aan klanten te leveren, zodat autoritten een plezierige ervaring zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels