De nieuwe Audi Q8: dwars door Chinese regen

De nieuwe Audi Q8: dwars door Chinese regen

Audi Magazine

Er is maar één manier om te weten te komen hoe een auto het doet op de weg. Je moet hem testen in uitzonderlijke omstandigheden, en hem tot het uiterste drijven. En dat is precies wat we hebben gedaan met de nieuwe Audi Q8. In China.

De adaptieve rij-assistentie, efficiëntie- en kruispuntassistentie, rijstrookwissel- en trottoirwaarschuwing en de omringende camera’s … Noem maar op. De nieuwe Audi Q8 is uitgerust met alle technologische innovaties om de rij-ervaring verder te verbeteren.

De nieuwe Audi Q8 dwars door Chinese regen
Rijhulpsysteem Audi Q8

Om deze technologieën te testen in reële omstandigheden heeft de nieuwe Audi Q8 geen watervrees. Letterlijk dan. Regen is namelijk het beste weer om de werking van alle rijhulpsystemen te testen.

De ingenieurs van Audi trokken daarom naar China tijdens het moessonseizoen. Ook het plaatselijke verkeer was er een goede indicator voor het optimaal functioneren van de assistentiesystemen: met bestuurders die heel vlug versnellen terwijl ze toch een goede afstand bewaren van de andere voertuigen.

Vergaande tests Audi Q8

Vergaande tests

De ingenieurs gingen uren door in de regen. Er werden vijf voertuigen getest: elk met een ingenieur aan boord die zich concentreerde op één specifiek aspect van de wagen. Niets werd aan het toeval overgelaten. “Ons opzet is duidelijk”, vertellen Thomas en Monty, ingenieurs bij Audi. “Wij testen alle rijstijlen uit voor we een perfect product aanbieden aan de klant.”

Tijdens de tests worden alle gegevens bijgehouden om nadien mogelijke gebreken te analyseren. De ingenieurs houden rekening met elk detail. Ze worden na de test ook nog uitgebreid ondervraagd om te zien wat er goed ging en wat niet. In het geval van een storing genereert het systeem een ticket: hiermee worden alle nodige gegevens onmiddellijk verstuurd naar de verantwoordelijke ingenieur.

Audi Q8 tests geslaagd

Geslaagd!

Na de testweek is slechts één resultaat van belang: dat de wagen geslaagd is. De nieuwe Audi Q8 heeft de Chinese regenval met glans doorstaan. Meer zelfs. Het nieuwe model heeft maandenlang verschillende tests getrotseerd: in China, maar ook elders, door alle weersomstandigheden heen, en op alle soorten wegen, over een parcours van maar liefst 195.398 kilometer tussen augustus 2017 en juni 2018.

Zijn elegantie, sportiviteit, connectiviteit en fijngevoeligheid hebben hun doeltreffendheid bewezen. De controle- en designelementen maken van deze nieuwe Audi Q8 een betrouwbare partner, perfect voor al uw persoonlijke en professionele behoeften.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels