Audi Skysphere Concept: Elektrische Luxe Roadster

Audi skysphere concept. De elektrische luxueuze roadster van morgen.

Audi Magazine

Audi onthulde de eerste telg uit de nieuwe familie van conceptwagens in 2021. Een spectaculaire elektrische roadster waarmee het merk met de vier ringen zijn vooruitstrevende visie op de toekomst toont. Een concept car die design, luxe en vrijheid uitstraalt. Deze tweedeurs roadster werd ontworpen met een duidelijk doel: de passagiers boeiende ervaringen van wereldklasse bieden.

Audi skysphere. De elektrische luxueuze roadster van morgen
Met het Audi skysphere concept gaat er een nieuwe wereld open.

Met het Audi skysphere concept gaat er een nieuwe wereld open. Een wereld die zich niet enkel focust op ‘rijden’, maar op de ervaring van een luxewagen. Want de Audi skysphere concept kan meer dan enkel bestuurd worden … Hij haalt – helemaal autonoom – zijn passagiers op op de locatie waar die zich bevinden. Letterlijk en figuurlijk vervoerd worden door een nieuwe vorm van mobiliteit. En ja, ook uw wagen parkeren en opladen behoort tot het verleden, want dat doet de Audi skysphere concept gewoon zelf.

Twee rijmodi, twee verschillende werelden

Twee rijmodi, twee verschillende werelden

Met een druk op de knop verandert u als bestuurder uw rijervaring. In Grand Touring modus geniet u van de open hemel, het landschap en maximale beenruimte. Het stuur en de pedalen verschuiven naar een verborgen ruimte, terwijl de Audi skysphere concept zelf rijdt. Liever sportiever? Dan kan u kiezen voor de ervaring van de Sport modus. Hier gebruikt Audi een opmerkelijk technisch detail: de variabele wielbasis. Via elektrische motoren en een ingenieus mechanisme kan de carrosserie in elkaar schuiven. Zo is het mogelijk om de lengte van de Audi skysphere concept 250 millimeter aan te passen, en tegelijk de bodemvrijheid van de wagen met 10 millimeter bij te stellen voor nog meer comfort en rijdynamiek. Dus voor welke rijmodus u ook kiest, de vrijheid ervaart u hoe dan ook.

Sfeer en ervaring

Sfeer en ervaring

Naast de Audi skysphere concept stelt Audi later ook nog zijn twee andere conceptwagens voor: de Audi grandsphere en de Audi urbansphere. Wat duidelijk centraal staat is ‘sphere’, de ruimte rond de inzittenden. Deze ervaring van het interieur en design vormt voor Audi in de drie conceptwagens het focuspunt. Waarom? Omdat de wagens gecreëerd zijn voor level 4 autonoom rijden, bijna zelfrijdend dus. En dan moeten alle inzittenden – ook de bestuurder – kunnen genieten van het design van de wagen. Net daarom kunnen zelfs elementen als het stuur en de pedalen naadloos uit het interieur verdwijnen.

Zonder limiet

Zonder limiet

Het merk met de vier ringen wil met deze conceptwagens de visie van toenemende luxe duidelijk maken. Wagens die verder gaan dan enkel van punt A naar punt B vervoeren, het is veel meer dan de rijervaring zelf. Daarom worden interieur, comfort en kracht heruitgevonden. Maar daar wil Audi niet stoppen. In een volgende stap wil het merk de gebruikers van de luxewagens ook unieke en persoonlijke opties bieden, zoals culturele en sportevenementen op speciale uitnodiging. Zo wordt het Audi skysphere concept binnen enkele jaren misschien wel een platform voor ervaringen die verder reiken dan een gewone rit.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

 • Header_rs6-gto-concept.jpg
  Volbloed racehengst: Audi RS 6 GTO concept brengt hulde aan legendarische Audi 90 quattro IMSA GTO
  Lees het artikel
 • e-tron-gt-concept_Header_alt.jpg
  De nieuwe Audi e-tron GT concept: uniek productieproces en opvallend eigen geluid
  Lees het artikel
 • HEADER_Aerodynamik-winkanal-05621B04.jpg
  Audi RS e-tron GT. Als een speer door de lucht.
  Lees het artikel