Geef uw Audi extra glans deze zomer.

Laat uw Audi schitteren op de weg

Audi Magazine

Uw Audi is van nature mooi, daar valt niet over te discussiëren. Maar schoonheid heeft af en toe een beetje zorg nodig. Door uw wagen op de juiste manier schoon te maken, behoudt hij zijn glans. Maak gebruik van onze tips om uw Audi te doen stralen deze zomer.

Laat uw Audi schitteren op de weg
Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding

Het is onmogelijk om uw wagen zorgvuldig te wassen zonder het juiste materiaal. Audi heeft alles wat u nodig hebt in zijn gamma accessoires: sponzen, zeemvel, schoonmaakmiddel voor de ruiten, gel voor de velgen … U vindt het allemaal. Dit biedt u bovendien een extra garantie dat uw Audi de beste zorgen krijgt. Zodra u alles hebt, kunt u aan de slag.

Ontdek het gamma
Een stralende carrosserie in vier stappen

Een stralende carrosserie in vier stappen

Het aanvalsplan om uw carrosserie schoon te maken? Voorwassen, wassen, spoelen, drogen. Nadat u de wagen in de schaduw hebt geparkeerd, start u letterlijk met het "douchen" van uw Audi. Spuit eerst de vuilste delen grondig af, zoals de wielen en de onderkant, om modder, stof en steentjes te verwijderen.

Gebruik vervolgens twee emmers om de wagen te wassen.

Gebruik vervolgens twee emmers om de wagen te wassen. Eén gevuld met verdunde Audi shampoo, de andere met gewoon water om de spons of het zeemvel uit te spoelen. Dompel de spons onder in de emmer met de shampoo, schrob de wagen en spoel vervolgens de spons uit in de emmer met gewoon water, terug in de emmer met de shampoo, enzovoort. Bewaar de vuilste onderdelen tot het laatst, om uw sponzen proper te houden.

Om af te sluiten, spoelt u de hele carrosserie van uw wagen af met koud water, van boven naar onder. Daarna volgt het drogen, eerst met uw Audi zeemvel en daarna met een microvezeldoek voor een onberispelijk resultaat.

Grondig borstelen voor glanzende velgen

Grondig borstelen voor glanzende velgen

Velgen dragen in belangrijke mate bij tot de aantrekkingskracht van uw Audi, ze verdienen dus de beste zorgen. Hiervoor heeft Audi een set samengesteld, compleet met gel, borstel en microvezeldoek. Spuit eerst de velg volledig in met de gel. Laat dit product even inwerken om de meest hardnekkige sporen van olie en ander vuil aan te pakken. Neem vervolgens de borstel die speciaal ontworpen is om uw velg niet te bekrassen, en maak de velg van boven naar beneden schoon. Poets ook in alle hoekjes en tussenruimtes, en vergeet de bouten niet. Indien nodig kan een tandenborstel van pas komen voor de kleinste plekjes. Werk af met uw microvezeldoek om de laatste resten te verwijderen. Zo wordt uw velg weer even mooi als bij de allereerste rit.

Sluit af met polish

Sluit af met polish

Wanneer uw carrosserie droog en schoon is, kunt u uw Audi nog behandelen met polish om eventuele krassen op de lak te verwijderen. Zorg ervoor dat uw wagen nog steeds in de schaduw staat. De geheime tip van professionals: ga eerst met een stuk klei over de lak van uw Audi. Dit materiaal neemt onzichtbare onzuiverheden op die zich aan de lak hebben vastgehecht. Zelfs de beste wasbeurt laat immers nog steeds kleine teervlekken of koolstofafzettingen achter. Bedek vervolgens alle onderdelen in plastic, glas, carbon en rubber, anders worden deze wit door contact met de polish.

Schud de fles goed

Schud de fles goed, doe een beetje polish op een microvezeldoek en wrijf de carrosserie in, altijd in een rechte lijn en in kleine stukjes. Opgelet, dit is een precisiewerkje ... een hele wagen polijsten kan soms wel twee uur duren. Laat de polish altijd drogen en verwijder deze met een andere microvezeldoek. Herhaal het proces indien nodig. En daarna? Neem minstens enkele minuten de tijd om even te gaan zitten, en uw werk uitgebreid te bewonderen.

Lees meer over de Audi onderhoudsaccessoires.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels