Audi activesphere concept: leve de vrijheid

Audi activesphere concept: 
het avontuur lonkt

Audi Magazine

Naar de toekomst kijken, het zit in de genen bij de Audi sphere familie. Elk lid zorgt voor unieke ervaringen in een volledig herdacht interieur, op een zelfrijdende manier en voorzien van technologieën die zorgen voor nog meer comfort en veiligheid. Ontdek de jongste telg: de Audi activesphere concept, die een persoonlijke touch toevoegt en de ideale link is tussen het actieve dagelijkse leven en vrije tijd, dankzij een bijzonder innovatief ontwerp.

Audi activesphere concept: het avontuur lonkt
Iedereen wil zich goed voelen in zijn wagen

Iedereen wil zich goed voelen in zijn wagen. Wegligging en rijprestaties zijn belangrijk, maar zijn niets zonder het comfort en welzijn van bestuurder en passagiers. Sinds 2021 zijn dit de punten waarop de Audi sphere conceptcars focussen. Eerst was er de Audi skysphere concept, een luxueuze elektrische roadster. Daarna volgde de Audi grandsphere concept, met een premium lounge als interieur. In 2022 zorgde de Audi urbansphere opnieuw voor een revolutie met de grootste binnenruimte ooit ontworpen door Audi. Vandaag is de Audi activesphere concept aan de beurt, een crossover coupé. Gael Buzyn, directeur van de Audi Design Studio in Malibu die de wagen ontwierp, schetst zijn persoonlijkheid: "De Audi activesphere concept is uniek. Het is een nieuw type crossover die op een slimme manier de elegantie van een Audi Sportback combineert met de praktische ingesteldheid van een SUV, en die zich thuis voelt op elk terrein.”

Aangepast aan elke situatie

Aangepast aan elke situatie

Laat u niet misleiden door zijn elegante design. Deze premium wagen heeft geen schrik van het avontuur, ook niet buiten de gebaande paden. Zijn banden zijn groot genoeg om zich aan elk oppervlak aan te passen. De wielkasten zijn uitgerust met beweegbare segmenten: wanneer de wagen offroad rijdt, gaan ze open voor een optimale ventilatie. Op de weg sluiten ze zich opnieuw, voor een optimale aerodynamica. Zelfs de virtuele zijspiegels zijn speciaal hiervoor ontworpen. Voor meer stabiliteit kan de bodemvrijheid 40 millimeter verhoogd of verlaagd worden om altijd in de beste omstandigheden te rijden.

Innovatief bedieningsconcept: Audi dimensions

Innovatief bedieningsconcept: Audi dimensions

Net als bij de vorige sphere modellen is de Audi activesphere concept van binnenuit ontworpen, rekening houdend met de behoeften van bestuurder en passagiers. In de zelfrijdende modus worden dashboard, stuur en pedalen ingetrokken en onzichtbaar. "Het interieur wordt een plaats waar passagiers zich thuis voelen", zegt Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling. “De belangrijkste technische innovatie van de Audi activesphere concept is de aanpassing van augmented reality aan mobiliteit. Audi dimensions creëert de perfecte synthese tussen omgeving en digitale realiteit.”

Hiertoe ontwikkelden de ingenieurs een innovatief bedieningsconcept, met de naam Audi dimensions. De fysieke en virtuele wereld worden gecombineerd en u wordt ondergedompeld in wat Audi "mixed reality" noemt. Het programma toont in realtime digitale beelden in het gezichtsveld van de inzittenden. Om dit te ervaren, dragen bestuurder en passagiers een hoogtechnologische bril die zicht biedt op de echte omgeving en de route. De software zorgt tegelijkertijd voor interactieve elementen en 3D-informatie (individueel configureerbaar voor bestuurder en passagiers).

De mogelijkheden van deze technologie zijn enorm. In de offroad-modus kunnen bijvoorbeeld 3D-graphics van de topografie in hoge resolutie worden geprojecteerd, samen met navigatie-instructies en informatie over de bestemming. Ook buiten de wagen kan de bril worden gebruikt voor sportieve activiteiten, zoals navigatie op een mountainbikeroute, op skipistes of in freeride-terrein, om inspirerende en buitengewone ervaringen mogelijk te maken.

Een nieuw type carrosserie: active Sportback

Een nieuw type carrosserie: active Sportback

De Audi activesphere concept is ontworpen om u maximaal te laten genieten van uw ontspannende momenten. En dit dankzij de unieke carrosserie, waarvan het achterste deel zich kan aanpassen. Met een druk op de knop schuift de transparante achterruit boven het dak en verandert dit deel van de wagen in een laadruimte die “active back” wordt genoemd. Deze bevat verankeringspunten voor elektrische fietsen: ideaal om tijdens uw avontuur over te schakelen van vier naar twee wielen, bijvoorbeeld met de Audi electric mountain bike powered by Fantic.

Om het pakket compleet te maken, is het dak voorzien van een skidrager. Deze komt tevoorschijn wanneer u hem nodig hebt.

Ontdek de Audi electric mountain bike powered by Fantic
Snel opladen met 800 volt

Snel opladen met 800 volt

Het hoeft niet te verbazen dat de Audi activesphere concept 100% elektrisch rijdt. Hij werd exclusief ontworpen voor het PPE-platform, het elektrische platform bij uitstek dat het merk met de vier ringen u te bieden heeft. Hierdoor kunnen de nieuwe modellen worden uitgerust met de krachtigste oplaadsystemen, voorzien van een spanning van 800 volt. De wagen bereikt zo een laadvermogen tot 270 kW. Zo wordt de tijd erg kort om extra rijbereik te verkrijgen: slechts 10 minuten voor 300 km. Gewoon verbluffend. U kan zo maximaal genieten van de meer dan 600 km actieradius van de Audi activesphere.

Alom gevraagde veelzijdigheid

Alom gevraagde veelzijdigheid

De Audi activesphere concept is meer dan een conceptcar. Door een wagen te ontwikkelen met een haast perfecte veelzijdigheid, wil Audi voldoen aan de eisen van een toekomstgerichte generatie klanten. Mensen voor wie individuele mobiliteit en duurzaamheid probleemloos kunnen samengaan, terwijl ze genieten van de ultieme esthetiek en dynamiek, en vooruitstrevende technologie. Zo heft de Audi activesphere concept grenzen en compromissen op, om een toekomst te introduceren die synoniem is van vrijheid.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels