Audi A6 Avant TFSI e | Audi België
Side view Audi A6 Avant TFSI e

Audi A6 Avant TFSI e quattro

Geëlektrificeerd en functioneel.
De Audi A6 Avant TFSI e quattro

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 18,1–17,6 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 48–44 g/km

Dankzij zijn innovatieve plug-in hybride aandrijving biedt de Audi A6 Avant TFSI e quattro¹ het complete spectrum van rijplezier, zowel in de stad als op het platteland. Zoals je mag verwachten van een Avant is hij uiterst geschikt voor dagelijks gebruik en biedt hij voldoende ruimte voor vijf personen.

The Audi A6 Avant TFSI e in a rear view in front of a charging station

Plug-in hybride – sportief en efficiënt

Combineer een krachtige verbrandingsmotor met een efficiënte elektromotor en je krijgt een plug-in hybride aandrijving. In de Audi A6 Avant TFSI e quattro² ontwikkelen ze samen een vermogen van 270 kW (367 pk) (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 18,1–17,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 48–44 g/km). Dankzij ultratechnologie kan de standaard voorziene quattro-vierwielaandrijving anticiperen wanneer er situatieafhankelijk vermogen moet worden geleverd.

Audi A6 Avant TFSI e quattro¹ in cijfers

Systeemvermogen

270

kW*

(367 pk)

Acceleratie

5,7

s*

0 tot 100 km/u

Elektrische actieradius

≈ 45-51

km**

* Gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 18,1–17,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 48-44 g/km.
** Elektrisch rijbereik gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen.
Rear view Audi A6 Avant TFSI e

Voordelen van twee aandrijftypes

Met de elektromotor in de Audi A6 Avant TFSI e quattro² kunt u korte dagelijkse afstanden van ongeveer 45 kilometer³ afleggen in zuiver elektrische modus, zonder enige lokale uitstoot en zo goed als geruisloos, zodat u onderweg muziek kunt beluisteren in ongeëvenaarde kwaliteit. Voor langere ritten kunt u rekenen op de actieradius die u gewend bent van een verbrandingsmotor, zodat u uw bestemming probleemloos bereikt. En dankzij de boostfunctie⁴ trekt hij in 5,7 seconden op van 0 tot 100 km/u (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 18,1–17,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 48–44 g/km), en kunt u genieten van alle aspecten van plezier aan het stuur.

De juiste modus kiezen

De wagen start altijd in de zuiver elektrische EV-modus. De MMI laat u kiezen uit drie rijmodi: zuiver elektrisch (EV), primair gebruik van de verbrandingsmotor om batterijlading te sparen (HOLD), of een efficiënte wisselwerking tussen beide (AUTO). In alle modi maakt de wagen gebruik van navigatiegegevens om u zo efficiënt mogelijk tot op uw bestemming te brengen met een maximaal gebruik van de elektromotor. In alle rijmodi wordt elektrische energie gerecupereerd door het regeneratieve remsysteem, voor een vergroting van de elektrische actieradius.

The EV modus of the Audi A6 Avant TFSI e

Houd de actieradius in het oog

Links in de Audi virtual cockpit toont de stroommeter de globale prestatie van het systeem, de aandrijfstatus en de laadtoestand van de batterij. In het midden, net als in de myAudi-app⁵, wordt de resterende actieradius van de Audi A6 Avant TFSI e quattro² weergegeven.

Audi virtual cockpit of the Audi A6 Avant TFSI e
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a6-sedan-tfsi-e-cockpit-AA6_TFSIe_D_191005_1.jpg
1920x1080-audi-a6-sedan-tfsi-e-cockpit-AA6_TFSIe_D_191005_1.jpg
  • De stroommeter links in de cockpit is een centraal weergave-instrument.

  • In de myAudi-app⁵ op uw smartphone kunt u het resterende rijbereik van uw Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro² altijd in het oog houden.

  • De standaarduitrusting van de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro² omvat 19" velgen en rood gelakte remklauwen.

  • Wanneer u zuiver elektrisch rijdt met de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro², genereert u geen enkele lokale emissie.

  • De aantrekkelijke ledachterlichten van de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro² vallen heel erg op.

  • Of het nu buitenshuis of thuis is, het opladen van de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro¹ gebeurt snel en eenvoudig.

  • Een typisch kenmerk van de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro²: de laadpoortklep, links achteraan.

  • Twee grote aanraakdisplays vormen het MMI-bedieningssysteem boven de middenconsole.

  • Het onderste gedeelte van de MMI-display verschaft u toegang tot de functies van de klimaatregeling.

Veelzijdig en functioneel: Het ruimteconcept

Het royale ruimteconcept in de Audi A6 Avant TFSI e quattro² biedt genoeg ruimte voor vijf personen. Bovendien werd de batterij voor de elektromotor op zodanige wijze onder de laadruimte gemonteerd dat er 405 liter bagagecapaciteit overblijft, of zelfs 1.535 liter wanneer de zetels neergeklapt zijn.

MMI-System in the cockpit of the Audi A6 Avant TFSI e

Sportief design standaard

De Audi A6 Avant TFSI e quattro² biedt standaard niet alleen uitstekende prestaties maar ook een sportieve uitrusting: 19" velgen, rood gelakte remzadels, matrix-ledkoplampen, sportzetels voorin, en meer.

1
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 18,1–17,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 48–44 g/km
3
Elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen.
4
Wanneer het gaspedaal helemaal wordt ingetrapt wordt de elektromotor gedurende maximaal ongev. 18 seconden geactiveerd (boostfunctie). De beschikbaarheid en herhaalbaarheid van deze functie hangt van verschillende factoren af, bijvoorbeeld de laadtoestand van de batterij en de temperatuur van de aandrijfcomponenten.
5
Afhankelijk van landspecifieke beschikbaarheid. Compatibel met Apple iOS 10.0 en Android 6 en hogere versies. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi is vereist.