IONITY: de handigste laadoplossing

IONITY: sneller en makkelijker overal opladen

Audi Magazine

Het grote voordeel van IONITY? Uw elektrische wagen razendsnel opladen zonder kaart of app, via een netwerk van laadpalen verspreid over heel Europa. De handige “Plug & Charge” functionaliteit van IONITY is vanaf nu ook beschikbaar op Audi e-tron modellen. Bovendien zal dit netwerk de komende jaren nog sterk aangroeien. Alweer een sterk argument om te kiezen voor elektrisch rijplezier.

IONITY: sneller en makkelijker overal opladen
Om elektrische mobiliteit maximaal te stimuleren

Om elektrische mobiliteit maximaal te stimuleren, is een performante laadinfrastructuur nodig. Daarom investeert IONITY, Europa's grootste open high-power oplaadnetwerk (HPC) dat aanwezig is in 24 landen, 700 miljoen euro in zijn snellaadnetwerk voor elektrische wagens.

Deze joint venture, waarin Audi een belang heeft, zal het aantal 350 kW-laadpunten verhogen van meer dan 1.500 nu naar ongeveer 7.000 in 2025. Bovendien worden deze niet meer uitsluitend langs snelwegen gebouwd, maar ook in de buurt van grote steden en langs drukke hoofdwegen. Om wachttijden te verkleinen, zullen de nieuwe locaties meteen worden uitgerust met 6 tot 12 laadpalen.

En dat IONITY duurzaamheid centraal stelt, blijft niet bij woorden alleen. Klanten laden hun wagens bij alle IONITY-stations op met volledig hernieuwbare energie, waardoor emissievrij en CO2-neutraal rijden mogelijk wordt.

Plug & Charge: opladen zonder kaart of app

Plug & Charge: opladen zonder kaart of app

Vanaf december 2021 biedt Audi een premium laadvorm aan op het IONITY-netwerk: "Plug & Charge" (PnC). De naam verwijst naar de mogelijkheid om een elektrische wagen makkelijk en veilig op te laden zonder een RFID-kaart (radiofrequentie-identificatie) of zelfs een app.

Het authenticatieproces vindt automatisch plaats bij compatibele laadstations, via versleutelde communicatie zodra de laadkabel is aangesloten op de wagen. Op dat moment begint het laadproces, waarbij ook de facturatie automatisch wordt afgehandeld op basis van een contract.

Dit systeem is beschikbaar op PnC-compatibele Audi e-tron wagens (productiedatum na kalenderweek 48/2021) met een actief Audi charging-contract. Gebruikers dienen enkel de PnC-functie te activeren in de myAudi-app en in de MMI van hun wagen.

Elektrisch rijden aantrekkelijker dan ooit

Elektrisch rijden aantrekkelijker dan ooit

“We schakelen over op elektrische wagens in al onze belangrijke segmenten. Dit is een grote verandering, maar ik zie dit als een nog grotere kans”, besluit Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG. Het succes van e-mobiliteit hangt sterk af van een uitgebreide laadinfrastructuur, voegt hij eraan toe.

“Meer dan ooit telt niet alleen het product, maar het hele ecosysteem. Met de focus op het bevorderen en verbeteren van het laadnetwerk, zal de enorme uitbreiding van IONITY een sleutelrol spelen bij het aantrekkelijker maken van elektrische wagens.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels