Herlaad uw Audi met respect

Laadpalen: geef voorrang aan hoffelijkheid

Audi Magazine

Vandaag rijden er steeds meer elektrische wagens rond, die allemaal geregeld halt houden bij laadpalen langs weg. Hoe gaat u het best om met het gebruik van en het wachten bij de laadinfrastructuur? Onze tips en aanbevelingen leest u hier.

Laadpalen: geef voorrang aan hoffelijkheid
Een laadstation is geen parkeerplaats

Een laadstation is geen parkeerplaats

Zelfs al vereist de wegcode niet dat u uw elektrische wagen verplaatst als hij is opgeladen, toch denkt niemand eraan om hem daar urenlang te laten staan. Maar 2 minuutjes extra "om eventjes een boodschap te doen" kan al snel tot ongemakken bij andere bestuurders leiden, zeker als het om een snellaadstation gaat. Uw wagen onmiddellijk verplaatsen draait om hetzelfde respect als wanneer u klaar bent met tanken, en nog even naar de shop van het tankstation wilt lopen.

Enkele hoffelijkheidsregels

Enkele hoffelijkheidsregels

Denk aan de volgende, hij of zij zal de volgende keer aan u denken. Hoffelijkheid werkt immers in beide richtingen. Met deze eenvoudige regels en gewoontes zult u merken dat het gebruik van een elektrische wagen nog aangenamer wordt.

  • Uw wagen is voldoende opgeladen? Verplaats hem onmiddellijk en vermijd die snelle boodschap van 2 minuten.
  • Wanneer er iemand wacht, dan laadt u uw batterij op tot maximaal 80%. De overige 20% vragen verhoudingsgewijs meer tijd.
  • Controleer vooraf de beschikbaarheid en eigenschappen van de laadpalen op uw smartphone, via de apps of specifieke sites.
  • Informeer de andere bestuurders over de resterende oplaadtijd (Happy Charger-disc, app of een papiertje achter de voorruit).
  • Neem de laadstations niet in die gereserveerd zijn voor autodelen.

    Geniet van uw elektrische rit!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels