De Audi e-tron doorkruist 10 landen in 24 uur

10 landen in 24 uur:
van Slovenië naar Nederland met de Audi e-tron

Audi Magazine

De beste manier om een ster te promoten? Een wereldtournee. Om zijn kwaliteiten nog meer in de schijnwerpers te zetten, vertrok de Audi e-tron op een bijzondere roadtrip. Doel: tien landen doorkruisen in 24 uur.

10 landen in 24 uur
van Slovenië naar Nederland met de Audi e-tron

20 augustus 2019. De idyllische omgeving van het Meer van Bled in Slovenië. Negen journalisten met drie Audi e-tron 55 quattro zijn net vertrokken op een epische roadtrip. 24 uur later komen ze aan in Amsterdam na een parcours van 1000 kilometer door Slovenië, Oostenrijk, Italië, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en België.

Na een zegetocht tot aan de Noordpoolcirkel eerder op het jaar, wilde Audi nogmaals bewijzen dat de Audi e-tron uitermate geschikt is om lange afstanden te overbruggen. De uitdaging dit keer: een route die zich door een wel heel gevarieerd landschap slingert. Geen probleem voor deze eerste 100% elektrische SUV, die opnieuw indruk maakt met zijn comfort en dynamiek.

“Onze elektrische SUV is een uitstekende wagen voor lange afstanden, omdat hij een hoog rijcomfort perfect verenigt met uitmuntende prestaties en efficiëntie”, zegt Hans-Joachim Rothenpieler, verantwoordelijke voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Tijdens de reis hebben we bovendien aangetoond dat naast autonomie ook het snellaadvermogen van 150 kW van cruciaal belang is.”

Snelladen: absolute tijdwinst

Snelladen: absolute tijdwinst

Dat de Audi e-tron erin geslaagd is om zoveel landen te doorkruisen in 24 uur, heeft evenveel met zijn kracht als met zijn oplaadsysteem te maken. Aan de snellaadstations recupereert de lithium-ionbatterij 80% van zijn capaciteit in amper 30 minuten. Ideaal om even te pauzeren en tegelijkertijd met uw voertuig weer op krachten te komen.

Dankzij een almaar toenemend aantal snellaadstations in Europa, is het heel eenvoudig om de Audi e-tron even ‘vol te tanken’ tijdens een roadtrip. Onze trip telde zeven stops: in Karinthië (Oostenrijk), Zuid-Tirol, Vorarlberg (Oostenrijk), Kanton Zürich, Breisgau (Duitsland), Eifel en nabij Luik, telkens bij een snellaadstation.

Alle Audi e-tron bestuurders maakten tijdens deze trip gebruik van Audi charging. Daarmee kunt u bij alle laadstations uit dit uitgebreide netwerk, verspreid over 27 EU landen. De meer dan 500.000 (snel)laadstations zijn gemakkelijk terug te vinden via de MyAudi app of de navigatie in de wagen.

Ontdek Audi charging
Schitterend in al zijn facetten

Schitterend in al zijn facetten

De 1000 kilometer lange route gaf de Audi e-tron ruim de kans om te pronken met al zijn kwaliteiten. Op het niveau van kracht: dankzij zijn 300 kW en 664 Nm koppel beklom hij moeiteloos de Alpen. Op het niveau van intelligentie: met zijn energierecuperatiesysteem wist hij tijdens de afdalingen tot 220 kW en 300 Nm te recupereren bij het remmen en opnieuw in elektriciteit om te zetten. Op het niveau van dynamiek: dankzij zijn geïntegreerde elektrische transmissie liet hij zich gezwind besturen in de bochtige bergpassen van Zuid-Tirol. Op het niveau van efficiëntie: op de glooiende wegens langs de Rijn, België en Nederland kwamen zijn geavanceerde aerodynamica en luchtweerstandscoëfficiënt van 0,27 goed van pas.

De Audi e-tron liet zich daarnaast kennen als een buitengewoon comfortabel vervoersmiddel. In de eerste plaats dankzij de stille motor en interieur, goed afgeschermd tegen hinderlijke geluiden van buitenaf. En ook op het vlak van persoonlijk comfort blinkt hij uit, dankzij de royale ruimte voor alle inzittenden en de lederen stoelen met massagefunctie, ideaal voor de nachtelijke etappes.

Aangekomen in Amsterdam, was de conclusie van deze roadtrip overduidelijk. De Audi e-tron biedt compromisloos rijden en comfort, zoals we het gewoon zijn van premium wagens. Of wanneer de elektrische klasse de eerste klasse wordt.

Ontdek de Audi e-tron