Audi e-tron > e-tron > Audi België
 • stage_exterior_front.jpg
The Audi e-tron
100% elektrisch rijplezier.

De Audi e-tron.

Met zijn combinatie van elektrische aandrijving en een comfortabel, geavanceerd interieur creëert de Audi e-tron een nieuw mobiliteitsgevoel. Of het nu gaat om parkeren, korte ritten in de stad of lange trajecten, de Audi e-tron maakt het leven van de bestuurder in veel situaties makkelijker. Deze SUV combineert sportiviteit en praktisch gebruiksgemak. De twee elektromotoren en de elektrische vierwielaandrijving zorgen voor geweldige prestaties en wendbaarheid. De grote hoogspanningsaccu vormt de basis voor de actieradius van ruim 400 km. In combinatie met een uitgebreid assortiment oplaadopties voor thuis en onderweg, kunt u genieten van 100% elektrisch rijden zonder compromissen te sluiten.

Audi e-tron
Download alle
00:00 | 00:00
 • In België hebben al meer dan 600 klanten de eerste volledig elektrische SUV van Audi vooraf gereserveerd. Reserveer nu de uwe.

 • De quattro aandrijving schakelt u naar eigen believen in – zo beleeft u met de nieuwe Audi e-tron puur rijplezier op elk type ondergrond.

 • Dankzij een uitgebreid gamma aan oplaadmogelijkheden voor zowel thuis als onderweg rijdt u écht volledig elektrisch, zonder enige toegeving.

 • De grote hoogspanningsbatterij van de Audi e-tron biedt een meer dan toereikende autonomie.

 • De Audi e-tron is uitgerust met de typische achtzijdige Singleframe-rooster met verticale veringen, die zo kenmerkend is voor de SUV-modellen van het merk

 • Deze allereerste volledig elektrische SUV is een perfecte combinatie van sportiviteit en dagelijks gebruiksgemak.

 • De lange spoiler en brede diffuser aan de mooi gevormde achterzijde van de Audi e-tron benadrukken het sportieve karakter van deze 100% elektrische SUV.

 • Het optionele panoramische glazen zonnedak van de Audi e-tron laat licht binnenstromen in de auto en draagt bij tot een groter gevoel van ruimte.

 • Dankzij een uitgebreid gamma aan oplaadmogelijkheden voor zowel thuis als onderweg rijdt u écht volledig elektrisch, zonder enige toegeving.

 • Een van de blikvangers van de Audi e-tron zijn de optionele virtuele achteruitkijkspiegels.

 • Het e-tron logo staat afgebeeld op de afsluitklep van het elektrische oplaadsysteem en op de remklauwen (optioneel) en valt op door zijn oranje kleur, dat de waarschuwingskleur is voor ”hoogspanning”.

 • Het ruime interieur van de auto is uitgerust met alle standaardcomfort en -opties die u van Audi kunt verwachten.

 • De hele stuurzone is gericht op de chauffeur, net als de twee grote MMI-aanraakschermen die naar de bestuurder toe zijn gericht.

 • Dankzij het digitale instrumentenpaneel van de virtual cockpit ziet u alle essentiële informatie in één oogopslag en kunt u specifieke diensten van de Audi e-tron weergeven.

 • De omsluitende schouderlijn is een belangrijk element in het laterale design van de Audi e-tron.

 • De ledlampen aan de achterzijde van de Audi e-tron zijn met elkaar verbonden door een lichtstrook, die typerend is voor de modellen in het topgamma van Audi.

 • De Audi e-tron is zeer praktisch voor dagelijks gebruik, maar komt ook heel wendbaar uit de hoek wanneer u off-road gaat.

 • De Audi e-tron maakt het de chauffeur stukken makkelijker: om te parkeren, rond te rijden in de stad of tijdens lange verplaatsingen.

Krachtige dynamiek met elektrische aandrijving

Twee krachtige elektromotoren drijven de Audi e-tron aan. Ze laten de elektrische SUV snel accelereren van nul tot 100 km/u. De startprestaties zijn dus vergelijkbaar met die van een sportwagen. De nieuwe generatie quattro technologie, het elektrische vierwielaandrijfsysteem, zorgt voor een optimale baanligging en een nooit geziene wendbaarheid in alle rijsituaties. Zo is de Audi e-tron niet alleen praktisch voor dagelijks gebruik, maar ook zeer wendbaar en behendig bij offroad rijden. De quattro-aandrijving kan naar believen worden ingeschakeld. Met een specifieke koppelverdeling, een flexibele regeling van de asaandrijvingen en rijplezier op elk terrein als resultaat.

Krachtige dynamiek met elektrische aandrijving
Meer over de rijdynamiek
Range

“Spontane uitstapjes maken deel uit van mijn leven.”

Meer over het gamma

Intelligente oplossingen voor thuis en onderweg: de laadconcepten

Audi biedt verschillende oplossingen voor thuis opladen. Het standaard mobiele laadsysteem kan worden gebruikt met een 230-volt stopcontact of een 400-volt driefasige uitgang. Het optionele "connect" oplaadsysteem verdubbelt het laadvermogen tot maar liefst 22 kW. In combinatie met een energiebeheersysteem voor thuis, biedt het intelligente functies, zoals opladen tijdens dalmomenten of met zonne-energie als het huis is uitgerust met een fotovoltaïsch systeem. U kunt via de smartphone alle laadprocessen en voorverwarmen/voorkoelen regelen met de myAudi-app.

charging concepts
Niet alleen de Audi e-tron

“Niet alleen de Audi e-tron, maar ook de volledige batterij wordt in de Audi fabriek in Brussel gemaakt.”

Meer over veiligheid en kwaliteit

Snelladen

Tijdens het dagelijks rijden is het normaal gesproken niet nodig om op te laden. Tijdens lange ritten, zoals op vakantie, kunnen bestuurders snellaadstations gebruiken om op te laden met gelijkstroom (DC) tot 150 kW - een primeur voor auto's in serieproductie. Dit betekent dat de Audi e-tron, in ongeveer een half uur, helemaal klaar is voor de volgende lange rit tijdens een reis. De elektrische SUV kan ook worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 11 kW; opladen met 22 kW is beschikbaar als een optie.

Snelladen
Meer over opladen
Het interieur: een overvloed aan licht met de beste luchtkwaliteit

Naast het enorme ruimtegevoel mag u ook een luxueus comfort en een uitermate gebruiksvriendelijkheid verwachten van de Audi e-tron. Het panoramische glazen schuifdak maakt het interieur nog lichter en versterkt het open ruimtegevoel. Als alternatief voor de standaard automatische airconditioning met twee zones biedt Audi ook automatische airconditioning met vier zones gecombineerd met het luchtkwaliteitspakket. Dat laatste garandeert eersteklas luchtkwaliteit door middel van een ionisator en aromatisering, waarvan de intensiteit over verschillende niveaus kan worden aangepast. De luchtkwaliteitssensor detecteert ook schadelijke gassen en activeert de recirculatiemodus indien nodig.

Meer over het ruimteconcept

De details maken het verschil

Met de Audi e-tron heeft Audi Design de fundamentele ontwerptaal van het merk naar het elektrische tijdperk vertaald. Zowel voor het interieur als het exterieur. Nieuwe, stilistisch definiërende details zoals de speciale dagrijverlichting, de elektrische laadklep, het ontbreken van uitlaatpijpen en stiksels op de zetels -die doen denken aan een elektrische printplaat- zijn een duidelijke verwijzing naar het 100% elektrische DNA van de Audi e-tron. En het absolute paradepaardje in het design van de Audi e-tron zijn de optionele virtuele zijspiegels.

virtual side mirrors
Meer over de virtuele zijspiegels
Niet elke afspraak is veelbelovend. Maar de reis er naartoe is dat wel.

"Niet elke afspraak is veelbelovend. Maar de reis er naartoe is dat wel."

Prestaties, intelligentie en licht

Ontwerp en technologie smelten samen. De royale boog, de omlijsting van het trapsgewijze instrumentenpaneel met de uitgesproken horizontale lijnen en de sculpturale deurversieringen: de virtuele Audi cockpit werd harmonieus geïntegreerd. Het subtiele display staat visueel los van het design, net als de displays van de optionele virtuele buitenspiegels. En het navigatiesysteem maakt dan weer slimme suggesties voor bestemmingen op basis van eerder afgelegde routes. Kortom, elke afspraak wordt een succes.

cockpit
Meer over de assistentiesystemen
Meer over de designkenmerken
Audi e-tron Manifesto

De Audi e-tron blinkt uit op alle niveaus

Om zijn hoogtechnologische uitrusting te testen, heeft de Audi e-tron alle continenten doorkruist en alle mogelijke weersomstandigheden doorstaan. Vijf miljoen kilometer, 85.000 rijuren en 125 keer rond de wereld met als resultaat: elektrisch rijden zonder compromissen. Bekijk de vele tests die met succes zijn uitgevoerd door de eerste 100% elektrische Audi.

Download alle
00:00 | 00:00
 • Videos

Audi e-tron outro