Audi A6 e-tron concept onthulling - Zoute Grand Prix

Verleden en toekomst gaan hand in hand op de Zoute Grand Prix

Audi Magazine

Grote premières vinden steevast plaats tijdens prestigieuze evenementen. De Sportback variant van de Audi A6 e-tron concept verschijnt voor het eerst in België op het podium in de PRADO tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke. Een knappe brug tussen verleden en toekomst van de automobiel, tijdens een unieke vierdaagse die de weg opent naar de volgende evolutie van elektrisch rijden.

Verleden en toekomst gaan hand in hand op de Zoute Grand Prix
Audi A6 e-tron concept: de toekomst schrijft geschiedenis

Audi A6 e-tron concept: de toekomst schrijft geschiedenis

Vanuit zijn engagement voor de elektrische revolutie streeft Audi naar 100% elektrische modellen in elk segment. Na SUV's en sportcoupés is het nu tijd voor een luxueuze berline, geïnspireerd op een succesvol model van het merk met de vier ringen. De Audi A6 e-tron concept zal de basis leggen voor de modellen die hem zullen opvolgen.

Deze wagen werd ontwikkeld op het PPE-platform (Premium Platform Electric) en is bedoeld om plaats te bieden aan modellen met een ruim volume: SUV's met een grote bodemvrijheid, evenals lage wagens zoals berlines.

Zijn eigenschappen introduceren alvast een mooie toekomst voor 100% elektrische Audi's. Een elegant en harmonieus ontwerp gericht op dynamiek, een actieradius tot 700 km. Snel en efficiënt opladen, waardoor tien minuten volstaan om meer dan 300 kilometer af te leggen. Acceleraties van 0 naar 100 km/u in vier seconden voor de krachtigste motoren, en een innovatieve verlichtingstechnologie die een slimmer zicht op de weg garandeert. Zoveel is duidelijk: met de Audi A6 e-tron concept schakelt Audi alweer een versnelling hoger.

Zoute Grand Prix: de elegantie van het verleden, een voorproefje van de toekomst

Zoute Grand Prix: de elegantie van het verleden, een voorproefje van de toekomst

De Sportback variant van de Audi A6 e-tron concept, die zijn wereldpremière beleefde in Shanghai, maakt zijn eerste publieke optreden in België tijdens de Zoute Grand Prix. Een evenement dat niet toevallig is gekozen: de hoogmis van de oldtimers is een populaire ontmoetingsplaats voor autoliefhebbers. Modellen van vroeger uiteraard, maar ook van de toekomst, in de schitterende badplaats Knokke.

Het programma is altijd goed gevuld. Oldtimers paraderen door de straten, hun eigenaars genieten van een stevige dosis rijplezier tijdens de rally's. De PRADO (of Premium Automobile Dome) brengt exclusieve voertuigen en bijzondere kunstwerken samen met zicht op zee. Tijdens veilingen in de Bonhams Expo kan geboden worden op zeldzame parels. Tot slot delen constructeurs als Audi deze passie met u, in het gezelschap van modellen die geschiedenis schreven en de toekomst zullen vormgeven. Kortom, de Zoute Grand Prix zet wagens, kunst en lifestyle in de spotlights. Hierbij telt niet alleen de motor, maar ook het charisma.

Concours d'Elegance: welke wagen trekt alle aandacht?

Concours d'Elegance: welke wagen trekt alle aandacht?

Autofans worden verleid door prestaties, maar ook door schoonheid. Als een wagen al decennialang blijft aanspreken, betekent dit dat hij een iconische look heeft en zijn design tijdloos is. Het Concours d'Elegance brengt hulde aan deze uitzonderlijke voertuigen. Bezoekers kunnen ze twee dagen lang bewonderen in de Royal Zoute Golf Club, op 8 en 9 oktober. De winnaars van elke categorie worden gekozen door de directeur van het Concours, Philip Kantor, en zijn internationale jury van persoonlijkheden met een jarenlange ervaring op dit vlak.

Uiteraard zal Audi hierbij niet ontbreken. Het merk met de vier ringen pakt uit met 2 legendarische “Silver Arrows” tijdens deze wedstrijd. De Auto Union Grand Prix Type C werd bij z’n lancering in 1936 al snel bekend als een wonder uit de toekomst. Niet onterecht, als u bedenkt dat hij toen al 520 pk en een topsnelheid van 340 km/u neerzette. De Auto Union Type D zette in 1938-1939 de reputatie van het voorgaande model verder. Beide zijn de voorlopers van de F1-wagens, waardoor we des te enthousiaster zijn over hun aanwezigheid, nu bekend werd dat Audi vanaf 2026 zal deelnemen aan deze discipline.

Zin om u onder te dompelen in het verleden en de toekomst van de wagen?

Zin om u onder te dompelen in het verleden en de toekomst van de wagen?

Noteer alvast 6, 7, 8 en 9 oktober 2022 in uw agenda om deze prachtige modellen van dichtbij te bewonderen, exclusief verzameld op één plek. Eén ding is zeker: er wacht u een unieke ervaring. Contacteer uw Audi verdeler om plaatsen te bemachtigen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels