Audi kiest voor hoogspanningsbatterijen

Audi opent een competentiecentrum gericht op hoogspanningsbatterijen

Audi Magazine

Om zich te onderscheiden op het vlak van vermogen, autonomie en elektrische prestaties, is het essentieel om hoogspanningsbatterijen te produceren. Audi wil zich hierin specialiseren door een eigen productie- en R&D-afdeling te starten. Dit is precies wat Audi gaat doen in Neckarsulm, een van de grootste fabrieken van het merk in het zuidwesten van Duitsland.

Audi opent een competentiecentrum gericht op hoogspanningsbatterijen
Centraliseren om vooruitgang te versnellen

Centraliseren om vooruitgang te versnellen

Hoogspanningsbatterijen vormen een belangrijk onderdeel van de elektrische revolutie. Audi heeft vanaf het begin geïnvesteerd om batterijen van zeer hoge kwaliteit aan te bieden. Het merk met de vier ringen wil dan ook specialist zijn op dit vlak. De beste tactiek hiervoor is hergroeperen, namelijk de ontwikkeling op één plek centraliseren. Daarom heeft Audi aangekondigd dat het zijn vestiging in Neckarsulm zal omvormen tot een echt competentiecentrum voor de ontwikkeling van hoogspanningsbatterijen. Alles wat met batterijen te maken heeft, wordt daar bedacht en geproduceerd. Deze fabriek is niet willekeurig gekozen: ze beschikt immers al over de structuren die nodig zijn voor de ontwikkeling van de hoogspanningsbatterijen van plug-in hybride en 100% elektrische Audi modellen.

Daarnaast komt er ook een batterijcentrum in Neckarsulm. In dit laboratorium voor proefprojecten zullen medewerkers die een bijscholing volgden (en die voorheen werkzaam waren in het testcentrum voor verbrandingsmotoren) vanaf 2023 prototypes testen van nieuwe hoogspanningsbatterijen voor verschillende elektrische voertuigen.

De opening van deze centrale ontwikkelingseenheid past perfect in de Vorsprung 2030-strategie van de groep. Audi heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf 2026 nog uitsluitend nieuwe elektrische modellen op de markt zal brengen.

Goed opgeleide medewerkers: de sleutel tot succes

Goed opgeleide medewerkers: de sleutel tot succes

Het vertrouwen in de eigen medewerkers is groot, daarom rekent Audi op hen om de opslag van hoogspanningsenergie optimaal onder de knie te krijgen. Om specialisten in dit gebied te worden, hebben de medewerkers van de eenheid Technische Ontwikkeling nu toegang tot verschillende geavanceerde opleidingsmogelijkheden. "Audi vertrouwt op de vaardigheden van zijn medewerkers in Neckarsulm om de toekomst van elektromobiliteit met succes vorm te geven", legt Rolf Klotz, voorzitter van de ondernemingsraad, uit. Daarnaast zijn er sinds 2017 al zo’n 28.000 Audi medewerkers opgeleid in e-mobiliteit.

Neckarsulm steeds meer elektrisch

Neckarsulm steeds meer elektrisch

"Audi's investeringsbeslissing om de ontwikkeling van hoogspanningsbatterijen en een batterijcentrum in Neckarsulm te vestigen, is een duidelijk engagement voor elektrificatie en dus ook voor de zekerheid van de site op de lange termijn", zegt Fred Schulze, directeur van de Audi fabriek in Neckarsulm. De feiten bewijzen dit: de plug-in hybride Audi A6, A7 en A8 worden hier gebouwd, voor de Audi e-tron GT zal dat binnenkort gebeuren op de nabijgelegen Böllinger Hofe-site. Om hun batterijen op te pikken, zullen dus geen grote verplaatsingen nodig zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels