Audi en Bang&Olufsen: een klinkende samenwerking

Audi en Bang&Olufsen:
harmonieuzer kan een samenwerking niet zijn

Audi Magazine

In de wagen is niet alleen het motorgeluid belangrijk. Ook het infotainmentaspect wint steeds meer aan belang. En om daar optimaal van te kunnen genieten, zijn een slim uitgedacht interieurconcept en de best mogelijke audiopartner onontbeerlijk. Audi en Bang&Olufsen zijn in die zin voor elkaar gemaakt.

Al 15 jaar zijn Audi en Bang&Olufsen de perfecte partners. Hun ambitie? De perfecte geluidservaring integreren in een uitzonderlijk visueel design. Vandaag blijkt eens te meer dat beide geboren pioniers erin geslaagd zijn om een van de wereldwijd meest gesofisticeerde audiosystemen voor wagens te ontwikkelen.

Audi en Bang&Olufsen: harmonieuzer kan een samenwerking niet zijn
Overal hetzelfde geluid, in 3D

Overal hetzelfde geluid, in 3D

Geen compromissen. Dat is de filosofie waar zowel Audi als Bang&Olufsen heilig in geloven. In de wagen genieten alle passagiers van dezelfde audiokwaliteit dankzij de 23 harmonieus in het interieur geïntegreerde luidsprekers. Ook voor de efficiëntie en het vermogen werd niet op een inspanning gekeken. Iedere luidspreker kreeg een ICEpower-versterker en kan dan ook tot 1920 watt produceren. Bovendien werd het geluid voor iedere zetel afzonderlijk geoptimaliseerd, wat resulteert in een uitzonderlijke geluidservaring in drie dimensies.

Een uniek geluid voor ieder model

Een uniek geluid voor ieder model

De Audi A8 was het eerste model dat werd uitgerust met een Bang&Olufsen-audiosysteem, maar intussen kan het hele Audi gamma optioneel genieten van deze uitzonderlijke akoestiek. Om zeker te zijn van een perfecte integratie worden de audiodesigners van het Deense bedrijf van bij het begin betrokken bij de ontwikkeling van ieder Audi-model. Ieder element wordt uitgewerkt met de wagen in gedachten, zodat alle modellen zijn uitgerust met een unieke geluidssignatuur.

Uw eigen geluidsbubbel

Uw eigen geluidsbubbel

Mag het wat intiemer? Ook daar hebben de ingenieurs van Bang&Olufsen aan gedacht. Iedere luidspreker werd geïntegreerd in zijn eigen, gesloten box. Op die manier komen de luidsprekers nergens in contact met het koetswerk en kunnen de vibraties van de wagen en de buitenwereld worden verminderd. Ideaal als u tijdens uw lievelingsliedje de volumeknop eens helemaal wil opendraaien of om in alle rust te telefoneren zonder gestoord te worden door wat dan ook. En niemand buiten de wagen kan u horen.

Rijden is niet alleen kijken. Audi en Bang&Olufsen maken van al uw verplaatsingen een ongeëvenaarde geluidservaring die zo aangenaam is dat u soms uw wagen niet meer uit wilt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels