Formula E > Audi Sport > Audi België
Formula E

FIA Formule E

Races met elektrische auto's in het hart van de grootste wereldsteden. Wie had het 10 jaar geleden durven te dromen? Vandaag is de Formule E een feit. En kent het kampioenschap bovendien een groeiende fanbase. Sinds de lancering in 2014, is de FIA Formule E een van de populairste wedstrijden van de moderne autosport. Een tiental constructeurs bekampt elkaar tijdens een uitermate spannend kampioenschap.

Formula E

Schijn bedriegt ... De 100% elektrische Formule E-wagens zien er aan de buitenkant misschien hetzelfde uit, maar onder de motorkap schuilt een technologie die voortdurend in ontwikkeling is.

Met de FIA Formule E herbevestigt de autosport zijn originele missie: een labo zijn voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. En grenzen verleggen in naam van de competitie. Audi gaat nog een stap verder: het benut de technologieën die uit dit levensgrote laboratorium voortkomen voor de ontwikkeling van het Audi e-tron gamma.

Meer weten over het labo
Het avontuur

Audi is samen met zijn technische partner Schaeffler al vanaf het begin betrokken bij het kampioenschap. Een eerste officiële deelname kwam er in het seizoen 2017-2018. Zoals eerder al bewezen tijdens de 24 uur van Le Mans (directe injectie, TDI-motoren, laserlichten, hybride-systemen), komt de constructeur uit Ingolstadt telkens opnieuw op de proppen met innovatieve oplossingen, die het meteen in de praktijk brengt. De concurrentie dwingt de ingenieurs om zichzelf telkens opnieuw te overtreffen. Want de competitie duldt geen gelijken. Om de titel weg te kapen op het einde van het jaar, zijn zowel een perfecte performance als absolute betrouwbaarheid een must.

Met de Braziliaan Lucas di Grassi – kampioen in 2016-2017 – en de Duitser Daniel Abt, boogt het Audi Sport ABT Schaeffler Team op twee specialisten in de discipline om het uiterste te halen uit de Audi e-tron FE05. En terwijl het gevecht woedt op de piste, is ook de strijd in de studiebureaus feller dan ooit. Sinds 2014 toont de ongelooflijke vooruitgang van de FIA Formule E aan hoezeer de merkbetrokkenheid het verschil kan maken. Zeker wat betreft het batterijvermogen en de autonomie van de wagens. En het zijn de Audi e-tron modellen in serieproductie die hiervan de vruchten plukken. De toekomst is ingezet, zonder twijfel ...

Meer over het Formula E avontuur