Een Audi RS Q8 kopen? | Audi België

De toekomst wacht. U niet.
De Audi RS Q8.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,5–13,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 307–300 g/km
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De krachtigste SUV coupé van Audi Sport: de RS Q8² met een vermogen van 441 kW (600 pk). Naast zijn RS-prestaties is dit indrukwekkende voertuig in staat tot buitengewone transformaties, zowel qua rijervaring als qua design.

Performance is an attitude.

Audi RS Q8 driving
High performance in cijfers

Vermogen

441

kW*

(600 pk)

Acceleratie

3.8

s*

0 tot 100 km/u

Koppel

800

Nm*

Maximum

* Gemiddeld brandstofverbruik* 13,5–13,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 307–300 g/km

Sensaties met een druk op de knop: De motor

Volg uw impulsen: dankzij de ongeëvenaarde eenvoud van de Audi RS Q8². De 4.0-liter V8 TFSI-motor (gecombineerd brandstofverbruik¹: 12,3–12,1 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissies¹: 281–276 g/km) met 441 kW (600 pk) en een maximumkoppel van 800 Nm werkt samen met de permanente vierwielaandrijving quattro en de 8-speed tiptronic-automaat om pure dynamiek te leveren. Die combinatie katapulteert u van 0 tot 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Het mild-hybrid-systeem en de cylinder on demand-technologie, die vier cilinders uitschakelt in deellast bij lage en gemiddelde toerentallen, kan brandstof helpen besparen.

Dynamic rear view Audi RS Q8

Immens vermogen, op intelligente wijze overgebracht naar het wegdek

De Audi RS Q8² biedt u de permanente vierwielaandrijving quattro met optioneel quattro-sportdifferentieel, dat het vermogen selectief tussen de vier wielen verdeelt. Als extraatje zijn er de adaptive air suspension sport met karakteristieke RS-tuning en vierwielbesturing voor een hoog reactievermogen en een uiterst stabiele wegligging. De optionele elektromechanische dwarsstabilisatie verhoogt de rijdynamiek nog verder, vooral in bochten. Druk gewoon op de RS-modusknop op het stuur om de eigenschappen van de wagen intuïtief te wijzigen met Audi drive select. Er is ook de optie om de topsnelheid te verhogen van 250 tot 280 km/u of 305 km/u³.

Meer over rijdynamiek

Weldoordacht: het interieur

Het ranke instrumentenpaneel en de krachtige horizontale koetswerklijn creëren een sterk gevoel van ruimtelijkheid. De brede, symmetrisch ontworpen middenconsole is een hoofddesignelement, omlijst met bijvoorbeeld mat carbon keper. De sportzetels in zwarte alcantara/leder-combinatie met RS-stempel verschaffen uitstekende zijdelingse steun, zelfs bij uiterst sportief rijden. Op verzoek zijn ze ook verkrijgbaar als geperforeerde sportzetels plus in valconaleder met honingraatpatroon. De optionele RS-designpakketten in grijs of rood en de combinatie van alcantara en leder met contraststiksel zorgen voor een nog sportievere sfeer, tot in het kleinste detail.

Zien. Aanraken. Beleven

Het interieur van de Audi RS Q8² is uitgerust met een waaier van digitale technologieën die u op verschillende manieren bijstaan tijdens iedere rit. De RS-specifieke displays in de Audi virtual cockpit tonen u desgewenst informatie over koppel, vermogen, acceleratie, rondetijden en G-krachten.

Audi virtual cockpit Audi RS Q8

Prestatievermogen ontmoet geschiktheid voor dagelijks gebruik

De Audi RS Q8² biedt tal van uiteenlopende mogelijkheden. Hij levert niet alleen indrukwekkende prestaties maar is ook perfect geschikt voor dagelijks gebruik. En met neergeklapte zetels biedt hij zelfs nog meer: dat vergroot de laadruimte immers tot 1.755 liter. De driezitachterbank kan standaard voor- en achterwaarts worden verplaatst.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,5–13,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 307–300 g/km
3
Elektronisch geregeld.