Audi Q8 > Audi Q8 > Audi België
Skip video
De nieuwe Audi Q8

De nieuwe Audi Q8

Welkom in de 8ste dimensie.

Karakter. 8 letters die alles zeggen.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 11,3–8,1 l/100km (NEDC*: 9,2–6,5 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 257–211 g/km (NEDC*: 210–172 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een expressief ontwerp, baanbrekende technologie en de kunst om aan de hoogste eisen te voldoen:
de nieuwe Audi Q8 toont karakter op alle vlakken.

Zijn sportieve uitstraling verwijst naar de Ur-quattro, zijn nieuwe achthoekige frame is een duidelijke blik op de toekomst. Het interieur ademt ruimte en luxe in een altijd geconnecteerde wereld. Terwijl de intelligente besturingssystemen en de hightech navigatie u naar het digitale tijdperk loodsen.

Sommige dingen zijn ondenkbaar. Tot ze er zijn.

Download alle
00:00 | 00:00
 • Met een lengte van 4,99 meter, een breedte van twee meter en een hoogte van 1,71 meter is deze SUV coupé breder, korter en lager dan de Audi Q7.

 • Een lichtstrook - bekleed met zwarte vlakken - verbindt de units aan de achterkant. Zoals in veel details onthult het ontwerp echo's van de originele quattro.

 • De Audi Q8 combineert de elegantie van een luxe vijfdeurscoupé met de praktische veelzijdigheid van een grote SUV.

 • De elegant hellende daklijn loopt over in platte hellende D-stijlen en rust op de quattro-blisters boven de wielkasten, de grootte van de wielen kan oplopen tot 22 inch.

 • De Audi Q8 is standaard uitgerust met het top MMI navigatie- en infotainmentsysteem. Het integreert de Audi connect module voor dataoverdracht met de LTE Advanced-standaard en een WLAN-hotspot.

 • Hoogstaande uitrusting, uitvoerig geconnecteerd en robuust genoeg om de platgetreden paden te verlaten: dit is een superieure reisgezel voor werk en vrije tijd.

 • De optionele Audi connect-sleutel maakt ontgrendeling, vergrendeling en het starten van de motor mogelijk via een compatibele Android-smartphone.

 • Of het nu gaat om parkeren in de stad of onderweg - de Audi Q8 ondersteunt zijn bestuurder in alle situaties dankzij de uitgebreide rijhulpsystemen van de optioneel verkrijgbare "City" en "Tour" pakketten.

 • Voor uitdagingen op de groei: met de originele Audi accessoires krijgt u de veiligheid, zelfs voor de allerjongste passagiers, die u van Audi gewend bent.

 • Het drievoudige systeem achterin kan desgewenst in de lengterichting worden verplaatst. Als u de rugleuningen neerklapt, kan de bagageruimte onder de elektrisch bediende achterklep maximaal 1.755 liter bevatten.

 • Een voorbeeld van Audi's aandacht voor detail: instaplijsten op de dorpels benadrukken de hoge afwerkingskwaliteit van de Audi Q8.

Meer over het exterieur

Sportieve rijervaring: rijdynamiek en rijden

In de Audi Q8 bent u altijd sportief, dynamisch en efficiënt onderweg: het puur mechanische middendifferentieel verdeelt de krachten standaard in de verhouding 40:60 tussen de voor- en achtertrein. Indien nodig stuurt het de meerderheid naar de as met de betere tractie. Naast de standaard progressieve besturing, waarvan de transmissie directer wordt naarmate de stuurhoek toeneemt, biedt Audi ook vierwielbesturing als optie. Het kan de achterwielen tot 5 graden raken - in tegengestelde richting bij lage snelheid om wendbaarheid te verhogen, in dezelfde richting ten gunste van stabiliteit op hoge snelheid. En dankzij de nieuwe mild-hybridtechnologie (MHEV) is het ook bijzonder efficiënt.

De expressieve Audi Q8 2019
Meer over rijdynamiek
Helder is het nieuwe premium: het interieur

Stap in en voel u meteen goed. Dankzij de breedte van twee meter biedt de Audi Q8 een royaal ruimtegevoel voor een SUV coupé. Het minimalistisch verfijnde design, de individuele zetels - indien gewenst met massagefunctie en ventilatie- , de vier zone klimaatregeling en het luchtkwaliteitpackage zetten de puntjes op de i van dit premium interieur.

Meer over het interieur

Slim geconnecteerd

De Audi Q8 kan optioneel uitgerust worden met het MMI navigatie- en infotainmentsysteem. Het integreert de Audi connectmodule voor dataoverdracht met de LTE Advanced-standaard en een WLAN-hotspot. De online diensten van Audi connect vullen de routeplanning met vooruitziende blik aan. En innovatieve stembediening maakt het mogelijk om veilig en snel tal van functies te bedienen. Dit maakt de Audi Q8 tot een intelligente dialoogpartner.

Bedienkonzept & Infotainment
Meer over het bedieningsconcept en infotainment

Sfeerverlichting

Het optioneel verkrijgbare, veelkleurige aanpasbare sfeerverlichtingspakket verlicht het interieur volgens uw smaak en geeft het interieur een uniek karakter. Nauwkeurige lichtgeleiders accentueren de contourlijnen, het dashboard en de ontwerpstructuren en maken comfortabel in- en uitstappen in het donker mogelijk.

Interieur van de Audi Q8 2019

Identiteit: het licht

De LED-koplampen verlichten standaard de weg voor de nieuwe Audi Q8. HD Matrix LED-technologie is op aanvraag verkrijgbaar. Voor een visuele ervaring kunt u, zelfs voordat u instapt, de myAudi-app gebruiken om verlichtingsinstellingen via de smartphone te activeren en ze van buitenaf te ervaren.

Vooraanzicht Audi Q8 2019
Meer over lichttechnologie
Intelligente rijsystemen van de Audi Q8

Meer veiligheid

Of het nu gaat om parkeren, in de stad of onderweg - de Audi Q8 ondersteunt zijn bestuurder in heel wat situaties. Deze omvatten de adaptieve rij-assistentiesystemen, de efficiëntie-assistent, de kruispuntassistent, de rijstrookwisselwaarschuwing, de trottoirwaarschuwing en de omringende camera's. Achter al deze functies bevindt zich de centrale besturingseenheid. Het berekent permanent een gedifferentieerd beeld van de omgeving en beheert op basis daarvan de assistentiesystemen. Afhankelijk van de apparatuur worden de gegevens verkregen van maximaal vijf radarsensoren, zes camera's, twaalf ultrasone sensoren en de laserscanner.

Traditie ontmoet innovatie

Een laatste blik op de achterkant van de nieuwe Audi Q8 bevestigt eens te meer de eerste indruk: de SUV coupé bereikt een onopvallende aanwezigheid door subtiele lijnen en duidelijke contouren, die tegelijkertijd een hoge kwaliteit en dynamiek symboliseren. Expressief ontwerp met de kenmerken van Audi Ur-quattro. De nieuwe Audi Q8.

* De assistentiesystemen of geautomatiseerde technologieën die hier worden beschreven, zijn momenteel nog in ontwikkeling en zijn niet beschikbaar in productievoertuigen. In de meeste landen is piloot / automatisch rijden momenteel niet wettelijk toegestaan ​​voor gebruik op de openbare weg. Houd er ook in het algemeen rekening mee dat assistentiesystemen de bestuurder alleen kunnen ondersteunen tijdens het rijden binnen de respectieve systeemlimieten. De verantwoordelijkheid en de nodige aandacht voor het uitvoeren van de rijtaak blijven altijd bij de bestuurder.

Audi Q8 luxe SUV
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.