Audi Q5 TFSI e > Audi Q5 > Audi België
 • stage_exterior_front.jpg
Audi Q5 TFSI e

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Krachtig, efficiënt, comfortabel.
De Audi Q5 55 TFSI e quattro.


Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Efficiënt, sportief en gedeeltelijk emissievrij in zuiver elektrische modus – dankzij de plug-inhybride aandrijving met elektrische motor en verbrandingsmotor krijgt u met de Audi Q5 55 TFSI e quattro het beste van twee werelden. Bovendien geniet u ook nog eens van het comfort en het gebruiksgemak van een SUV uit het topsegment.

Plug-in hybride aandrijving in cijfers¹

Prestaties

270

kW

(367 pk)

Acceleratie

5,3

seconden

van 0 tot 100 km/u

Elektrisch rijbereik²

minstens 40

km

1
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AQ5_E-TRON_181008.jpg
1920x1080_AQ5_E-TRON_181008.jpg
 • The Audi Q5 55 TFSI e quattro is powered by a combustion engine and an electric motor (combined fuel consumption*): 2.4–2.1 l/100 km; combined power consumption*: 19.1–17.5 kWh/100 km; combined CO₂ emissions*: 53–46 g/km).

 • Onze plug-in hybrides kunnen gewoon thuis worden opgeladen of in een openbaar laadstation.

 • De laadpoort achteraan links laat er geen twijfel over bestaan dat dit een plug-in hybride is.

 • De Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ is standaard uitgerust met 18-duims velgen met 5-armig turbinedesign.

 • Technologieën als het standaard hybridebeheer staan in voor een efficiënte rijstijl.

 • De koplampen, het Singleframe-rooster en de zijdelingse luchtinlaten kenmerken de krachtige voorkant.

 • De Audi Q5 55 TFSI e quattro trekt in 5,3 s op van 0 tot 100 km/u (gecombineerd brandstofverbruik*: 2,1–2,4 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik*: 17,5-19,1 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 46-53 g/km).

 • De standaard S line-diffusor achteraan zorgt voor een sportief accent.

 • De Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ sluit volledig aan bij ons sportieve SUV-design.

 • Het glazen panoramadak is een van de vele optionele extra's.

 • De standaard "achterbank plus" staat in voor een flexibel gebruik van de koffer.

 • In de optionele Audi virtual cockpit en de optionele MMI Navigatie plus met MMI touch krijgt u een overzicht van onder andere de hybride-parameters.

Elektrische aandrijving

Naast een krachtige 2.0 TFSI-motor wordt de Audi Q5 55 TFSI e quattro ook aangedreven door een elektrische motor die is ingewerkt in de transmissiebox (). Het rijbereik van minstens 40 km in stedelijk gebied² volstaat om de meeste dagelijkse verplaatsingen in elektrische modus te maken. Samen met de verbrandingsmotor levert de Audi Q5 55 TFSI e quattro zijn volledige vermogen van 270 kW (367 pk). Hij trekt in 5,3 s op van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 239 km/u.

Gebruikt u hem als bedrijfswagen, dan geniet u met uw nieuwe elektrisch aangedreven Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ van de nieuwe regels met betrekking tot de belasting op de bedrijfswagens. Mits bepaalde voorwaarden³ zijn die namelijk ook van toepassing op plug-in hybrides. Voldoet u aan alle voorwaarden, dan wordt voor voertuigen die werden aangekocht na 31 december 2018 en voor 1 januari 2022, de beoordelingsbasis voor het bepalen van het niet-geldelijk voordeel voor het privégebruik van een bedrijfswagen gehalveerd op basis van de prijslijst plus optionele extra's inclusief btw.

Audi Q5 TFSI e
Meer over opladen

Ontworpen voor efficiëntie

De Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ is uitgerust met technologieën die u extra comfort en een efficiënte rijstijl bieden. Het standaard hybride beheersysteem selecteert automatisch de juiste modus. Standaard start u in EV-modus. Afhankelijk van de situatie wordt daarna de verbrandingsmotor ingeschakeld. Of u gebruikt de modusknop om de Auto-modus te selecteren, waarmee u volledig automatisch in hybride modus rijdt, en de Hold-modus om de huidige batterijlading te behouden. Tijdens het rijden staat de optionele predictive efficiency assistant⁵ in voor een optimaal gebruik van de elektrische energie. Op basis van de navigatiegegevens berekent die het trajectprofiel van uw reis. Met behulp van een optisch signaal en een trilling in het actieve gaspedaal wordt u aangespoord om te vertragen – bijvoorbeeld net voor een steile helling.

De Audi Q5 TFSI e in zijaanzicht

Dynamisch en opvallend – het exterieur

Qua uitstraling past de Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ perfect in ons sportieve SUV-design. De standaard 18-duims velgen met 5-armig turbinedesign benadrukken die look. De Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ heeft bovendien tal van andere designelementen die hem overduidelijk onderscheiden van zijn tegenhangers met verbrandingsmotor: standaard is hij bijvoorbeeld uitgerust met de meeste onderdelen van het S line exterieurpack, zoals het S line-radiatorrooster vooraan en de S line-diffusor achteraan. Maar het opvallendste kenmerk dat er geen twijfel over laat bestaan dat dit een plug-inhybride is, is de laadpoort links achteraan.

Audi Q5 TFSI e

Sportief en comfortabel – het interieur

Het interieur is de perfecte weerspiegeling van het sportieve karakter van de Audi Q5 55 TFSI e quattro¹. Neem plaats in de standaard sportzetels en bestuur de SUV met het optionele driespakige multifunctiestuur dat versierd is met het S-logo met diamant. Het standaard warmtesysteem met warmtepomp draagt bij tot de hoge mate aan comfort in uw Audi. Het systeem slaat de verloren warmte van de verbrandingsmotor en de elektrische aandrijving op en gebruikt deze warmte bij de aandrijving om zelfs in koude wintermaanden het maximale rijbereik te garanderen. Bovendien warmt het interieur op die manier ook sneller op. Met de myAudi App⁴ schakelt u van bij u thuis de airconditioning in.

Audi Q5 TFSI e
Meer over het interieur

Speciale opties

Kies voor het optionele glazen panoramadak. Het grote getinte glazen dak laat meer licht in het interieur van de Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ binnenstromen en schept zo een aangename sfeer. Als het zonlicht te fel is, kunt u zich beschermen met het elektrisch bediende zonnescherm.

Audi Q5 TFSI e
1
2
Gecombineerd elektrisch rijbereik volgens WLTP: minstens 40 km; elektrisch rijbereik in de stad volgens WLTP: minstens 40 km.
3
Plug-inhybrides vallen enkel onder de nieuwe bepalingen van § 6 (1)(4)(2) EStG (Duitse inkomstenbelastingswetgeving) als ze ofwel maximaal 50 g koolstofdioxide per afgelegde kilometer uitstoten ofwel een zuiver elektrisch rijbereik hebben van minstens 40 km. De Audi Q5 55 TFSI e quattro heeft een zuiver elektrisch rijbereik van minstens 40 km.
4
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi vereist. Actieve WLAN-verbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
5
Denk eraan dat de assistentiesystemen de chauffeur enkel ondersteunen binnen de grenzen van het systeem. U behoudt als chauffeur steeds zelf de verantwoordelijkheid om uw aandacht bij het rijden te houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.