RS Q3 > Audi Q3 > Audi België

Leef legendarisch.
De Audi RS Q3.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–222 g/km (NEDC*: 203–202 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

We willen niet alleen maar op onze bestemming aankomen, maar er ook iets in gang zetten. Niet de puls van de tijd volgen, maar onze eigen impulsen. De geknipte partner: de nieuwe, compacte high-performance-SUV Audi RS Q3. Een atletisch design gecombineerd met gebruiksvriendelijkheid. In combinatie met de quattro vierwielaandrijving staat de legendarische TFSI-motor van 2.5 liter voor maximum rijplezier. Vertrekken?

High-performance in beeld

Download alle
00:00 | 00:00
  • De RS-specifieke bumper en RS-specifieke dakrandspoiler geven de achterkant van de Audi RS Q3¹ vorm.

  • De Audi RS Q3¹ overtuigt met het silhouet van een coupé.

  • Krachtige gestalte in tangorood metallic – de Audi RS Q3¹.

  • De TFSI-motor van 2,5 liter (gecombineerd brandstofverbruik*: 9,8 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 222 g/km) met vijf cilinders levert 294 kW (400 pk).

  • Optionele 21" lichtmetalen velgen met 5 spaken in Trigon-design benadrukken de sportiviteit van de Audi RS Q3¹.

  • Neem plaats in de RS-sportzetels met RS-specifieke honingraatstructuur in Expressrood.

  • De Audi RS Q3¹ biedt plaats aan vijf personen en 1.525 liter bagageruimtevolume met neergeklapte rugleuningen.

  • Het standaard MMI-aanraakscherm is perfect op u afgestemd.

  • Via het onderaan afgevlakte multifunctionele RS-sportstuur bedient u de standaard Audi virtual cockpit.

Bepaalt zijn eigen regels

De unieke designtaal van de nieuwe Audi RS Q3¹ straalt zichtbare prestaties uit. Zijn aflopende daklijn zoals bij een coupé bepaalt het indrukwekkende SUV-silhouet. Frontaal toont hij zijn kracht: de RS-bumper in combinatie met het zwart glanzende Singleframe-rooster geeft de voorkant een dynamische look. Aan de zijkant gaat het even gespierd verder met de tien millimeter bredere wielkasten in combinatie met de oplopende schouderlijn. De optionele 21" lichtmetalen velgen zijn voor deze modelklasse buitengewoon. De achterkant van de Audi RS Q3¹ ten slotte vormt een krachtige afsluiter met de RS-specifieke bumper met diffusor en horizontale blades in zwart glanzend en de RS-specifieke dakrandspoiler.

De Audi RS Q3 in vooraanzicht
Vermogen

Leistung

294

kW¹

(400 pk)

Acceleratie

4,5

sec.¹

0 tot 100 km/u

Koppel

480

Nm¹

Maximaal

1
Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–222 g/km (NEDC*: 203–202 g/km)

Zeg vaarwel tegen verveling

Met de legendarische TFSI-motor van 2.5 liter (Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–222 g/km (NEDC*: 203–202 g/km)) met vijf cilinders wordt elke rit een avontuur en elke bocht een ware sensatie – daarvoor zorgt het standaard RS-sportchassis dat tien millimeter lager ligt dan het chassis van het basismodel. Bovendien verhoogt de optionele demperregeling de rijdynamiek en stabiliteit en zorgt ze voor een betere wegligging en een groter comfort. Voor een optimale wendbaarheid beschikt de Audi RS Q3¹ over een RS-specifieke, aangepaste progressieve stuurinrichting. Om alles in toom te houden is er het standaard stalen RS-remsysteem met remklauwen in optioneel rood of de optionele keramische remmen met remklauwen in grijs, rood of blauw.

Geen kans op compromissen

Het dynamische atletische karakter zet zich voort in het interieur van de Audi RS Q3¹. Van het standaard, onderaan afgevlakte multifunctionele lederen RS-sportstuur, de standaard inzetstukken in Aluminium Race antraciet – optioneel in pianolak zwart of carbon – tot de optionele RS-sportzetels in fijn nappaleder met RS-specifieke honingraatstructuur en geïntegreerde hoofdsteunen. Horizontale elementen zorgen bovendien voor een royaal ruimtegevoel. Naar wens kan de sportiviteit nog worden verhoogd met de optionele RS-designpakketten rood of blauw, die bijkomende accenten leggen. Voor een stijlvolle start zorgt de instapverlichting met Audi Sport-projectie in de deuren.

Vrouw zit op passagierszetel in de Audi RS Q3

Plaats voor van alles en nog wat

De nieuwe luxe: geen beperkingen. De Audi RS Q3¹ biedt naast zijn adembenemende prestaties een hoge gebruiksvriendelijkheid en plaats voor maximaal vijf personen. De achterbank kan u standaard 150 millimeter in de lengte verschuiven en de rugleuning is instelbaar in zeven posities. Voor het transport van grotere voorwerpen kan het koffervolume worden uitgebreid van 530 liter tot maximaal 1.525 liter met neergeklapte rugleuningen.

Een vrouw en een man zitten op de achterbank van de Audi RS Q3
1
Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–222 g/km (NEDC*: 203–202 g/km)
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.