Audi Q3 > Audi Q3 > Audi België
Der neue Audi Q3

De nieuwe Audi Q3

It's happening.

Leven.
Leven doe je nu.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 9,3–5,8 l/100km (NEDC*: 7,6–4,7 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 210–149 g/km (NEDC*: 174–124 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De nieuwe Audi Q3 is een gezins-SUV met sterke allround talenten. Deze tweede generatie straalt niet alleen meer zelfvertrouwen uit, ze is ook veel praktischer dankzij de overvloedige ruimte, het uitgebreide aanpassingsvermogen en vele handige details. Het achthoekige singleframe radiatorrooster en de brede luchtinlaten zijn kenmerkend voor de robuust ogende voorkant. Ruim en aanpasbaar. Afhankelijk van de positie van de achterzetels en rugleuningen bedraagt de kofferruimte 530 of 675 liter. Met de rugleuningen naar beneden wordt dat 1.525 liter. Daarnaast pakt de nieuwe Audi Q3 uit met een digitale cockpit en een breed MMI-aanraakscherm. Tal van infotainmentopties connecteren deze compacte SUV met zijn omgeving. Nieuwe rijhulpsystemen ondersteunen de bestuurder tijdens lange ritten, in de stad en bij het parkeren. Die verhogen het comfort aanzienlijk, net als de verder geperfectioneerde ophanging.

Download alle
00:00 | 00:00
 • De optionele module Audi connect biedt een brede waaier aan functies. Van navigatie met Google Earth en Google Street View tot online verkeersinformatie en sociale media zoals Twitter, speciaal aangepast om in de wagen te gebruiken.

 • Opties die gekend zijn uit hogere segmenten zijn de klimaatregeling met twee zones, het verwarmde stuur en het panoramische open dak.

 • De diameter van de aluminium wielen bedraagt 17 of 18 duim - afhankelijk van het afwerkingsniveau – tot zelfs 20 duim.

 • Launch Edition met volgende exclusieve elementen: de Audi ringen geïntegreerd in het singleframe en de Q3-modelaanduiding achteraan in het zwart.

 • Als optie is de Audi Q3 uitgerust met Matrix ledkoplampen die de baan intelligent belichten.

 • Afhankelijk van de positie van de achterzetels en rugleuningen bedraagt de kofferruimte 530 of 675 liter.

 • Met neergeklapte rugleuningen bedraagt de inhoud van de kofferruimte 1.525 liter.

 • Analoge instrumenten overboord! Zelfs de standaardversie voorziet al een digitaal instrumentencluster met een scherm van 10,25 inch. In hogere versies kunnen bestuurders kiezen voor de Audi virtuele cockpit met extra functies.

 • Premium geluidskwalieit: Bang & Olufsen Sound System met virtueel 3D-geluid creëert een onnavolgbare driedimensionale klankkwaliteit in de nieuwe Q3.

 • Met Audi drive select als optie, kan de bestuurder het rijgedrag van zijn Audi Q3 aanpassen aan rijomstandigheden, wegdek en persoonlijke voorkeur.

 • De elektrisch bediende achterklep geeft u moeiteloos toegang tot de bagageruimte. Met een comfortsleutel op zak opent en sluit u die ook met een voetbeweging onder de bumper.

 • De schuin opgestelde D-stijlen lijken de auto als het ware naar voor te duwen. Dit gevoel wordt nog versterkt door de lange dakspoiler die doorloopt over de zijkanten van de achterruit. Ook het kleurcontrast van de spatbordlijsten zet de offroadlook extra in de verf.

testrit Q3

Al plannen voor uw
volgende gezinsuitstap?

De Audi Q3 heeft heel wat in zijn mars.
Kracht, ruimte, connectiviteit. En dat op elk terrein.

Ervaar het zelf met een testrit
Waar moet u rekening mee houden na het boeken van een testrit?
Het ruimteconcept van de nieuwe Audi Q3

Tot

7

posities

verstelbare zetels achteraan

Tot

675

liter

kofferinhoud

Tot

1,525

liter

totale bergruimte

Groot en aanpasbaar: het ruimteconcept

De nieuwe Audi Q3, die gebaseerd is op het MQB-platform van de Volkswagen Groep, groeide in alle richtingen. Hij situeert zich in de bovenklasse van de compacte SUV's. Met zijn 4.485 mm is hij 97 mm langer dan zijn voorganger. In de breedte groeide hij 25 mm tot 1.856 mm. Met zijn hoogte van 1.585 mm is hij 5 mm platter. De wielbasis is 77 breder (2.680 mm in totaal), waardoor hij meer knie-, hoofd- en elleboogruimte biedt.

Der Raumkofort des neuen Audi Q3
Der Raumkofort des neuen Audi Q3
Meer over het ruimteconcept

Slim geconnecteerd

Het bedienings- en weergaveconcept van deze gezins-SUV is volledig hertekend. Audi gooide de analoge instrumenten overboord. Vanaf de basisversie wordt een digitaal instrumentencluster van 10,25 inch voorzien, dat de bestuurder met behulp van het multifunctionele stuur bedient. Als optie kunnen klanten kiezen voor de Audi virtuele cockpit met extra functies. Die geeft, boven op de gewone MMI-functies, informatie over muziek en Audi connect services.

Dashboard Audi Q3

Behendigheid on- en offroad: motoren en ophanging

Wendbaar in de stad, beweeglijk op landwegen, uitgebalanceerd op de snelweg. De ophanging van de nieuwe Audi Q3 biedt een breed spectrum. Het sportieve karakter van zijn voorganger werd behouden, maar aangevuld met een gezonde dosis extra comfort. De nieuwe SUV neemt hobbelige wegen met sprekend gemak, ook dankzij de langere wielbasis. Als optie kan de bestuurder het gedrag van zijn Audi Q3 aanpassen aan rijomstandigheden, wegdek en persoonlijke voorkeur, dankzij Audi drive select. Het systeem biedt de keuze uit 6 profielen: van uitgesproken comfortabel, uiterst efficiënt tot uitermate sportief. De diameter van de aluminium wielen bedraagt 17 of 18 duim - afhankelijk van het afwerkingsniveau – tot zelfs 20 duim. De 20-duimsvelgen zijn van Audi Sport GmbH en worden voorzien van bandenmaat 255/40.

De nieuwe Audi Q3 2019
Meer over rijdynamiek en de motor
Die Fahrerassistenzsysteme des neuen Audi Q3

Comfort en veiligheid

De Audi Q3 is ook top als het gaat over rijhulpsystemen. Pronkstuk is de adaptive cruise assist die als optie verkrijgbaar is in combinatie met de S tronic automatische versnellingsbak. Dit systeem combineert de functies van een adaptieve snelheidsregelaar, file-assistent én actieve rijstrookassistent. Op die manier ondersteunt hij de bestuurder 'in de lengte en de breedte' en verhoogt hij het comfort, vooral tijdens lange ritten.

Meer over de hulpsystemen

Lichttechnologie

De wigvormige koplampen zijn smal en lopen ver door naar het midden. Audi levert ze in drie versies, telkens met LED-technologie. De topversie zijn de Marix ledkoplampen, waarvan de adaptieve straal de weg op een slimme manier belicht. Opvallend detail: in zijaanzicht staan de voor- en achterlichten quasi symmetrisch tegenover elkaar.

Koplampen Audi Q3 2019

Nóg meer sportiviteit.
Launch Edition

Bij de lancering biedt Audi een Launch Edition aan, die tal van extra’s combineert. Het S line exterieurpakket, dat ook heel wat details van kleuraccenten voorziet, zorgt voor een uitgesproken sportieve look. De sportophanging, 20-duimsvelgen en Matrix ledkoplampen zijn eveneens inbegrepen. Daarbovenop komen nog volgende bijzondere accenten: de Audi ringen in het singleframe en de Q3-modelaanduiding achteraan in het zwart. Deze editie is beschikbaar in Pulse oranje en Chronosgrijs. Binnenin is de Launch Edition uitgerust met sportzetels, een onderaan afgevlakt en met leer bekleed stuur, een contour- en sfeerlichtpakket en afwerking in aluminiumlook. Sommige elementen van het instrumentenpaneel en de armsteunen in de portieren zijn in alcantara afgewerkt.

De nieuwe Audi Q3, luxe SUV
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.