Audi S6 Avant | Audi België
Audi S6 Avant TDI

Audi S6 Avant TDI

Veelzijdig, digitaal verbonden, sportief.
De Audi S6 Avant TDI

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,4–7,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 194–187 g/km (NEDC: 171–170 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Of u hem nu gebruikt als bedrijfswagen of voor gezinsvakanties, de Audi S6 Avant² is uiterst veelzijdig. Andere indrukwekkende kenmerken zijn de uitgebreide reeks optionele infotainment- en rijbijstandstechnologieën, zijn sportieve prestaties en zijn dynamische design.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AS6_D_181022.jpg
1920x1080_AS6_D_181022.jpg
  • De vier chromen uitlaatpijpen zijn geïntegreerd in de S-specifieke diffusor.

  • De Audi S6 Avant² maakt indruk met zijn veelzijdigheid.

  • De drie-liter TDI-motor (gecombineerd brandstofverbruik¹: 6,5 l/100 km; CO₂-uitstoot gecombineerd¹: 171 g/km) levert 257 kW.

  • Kies voor de optionele 21-inch wielen of rood gespoten remklauwen.

  • Met een opbergruimte tot 1.680 liter (met neergeklapte achterbank) geeft de Audi S6 Avant² u de extra ruimte die u nodig heeft.

  • En voor wie het nog niet wist, vertelt het S6-embleem op de achterbumper luid en duidelijk dat dit een Audi S6 Avant² is.

  • De Audi S6 Avant² is standaard uitgerust met tal van infotainmenttechnologieën zoals Audi virtual cockpit plus.

  • Kies voor optionele S-sportstoelen met ruitpatroon en S-embleem in het interieur.

  • Met de optionele Audi connect key³ ontgrendelt u de Audi S6 Avant² zonder fysieke sleutel.

Royale bagageruimte

Nood aan ruimte? De Audi S6 Avant² komt aan uw behoefte tegemoet, met tal van praktische opbergmogelijkheden. Het bagageruimtevolume bedraagt 565 liter. Met neergeklapte achterbankleuning stijgt het volume zelfs tot 1.680 liter. Ook handig: met de optionele comfortsleutel met sensorgestuurde ontgrendeling opent u het kofferdeksel elektrisch met een voetbeweging.

Audi S6 Avant rear
Meer over het ruimteconcept

Ervaar de technologie

De standaard Audi virtual cockpit plus is een volledig digitaal combi-instrument met een 12,3-duims full-HD-scherm, dat u bedient via het multifunctiestuur. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen tussen twee modi: een display met grotere instrumenten op de voorgrond, en een display met kleine instrumenten naast gemakkelijk interpreteerbare grafische elementen zoals, zoals een navigatiekaart.

Op het vlak van entertainment bieden we u het optionele Bang & Olufsen Sound System. De premiumversie bestaat uit een 15-kanaalse versterker en 16 luidsprekers. Op de voorzetels creëert de 3D-geluidsfunctie een ruimtelijk surroundeffect. In de geavanceerde versie met 19-kanaalse BeoCore-versterker en 19 luidsprekers verspreidt het 3D-geluid zich over de hele wagen zodat alle inzittenden kunnen genieten van een ongeëvenaarde luisterbeleving.

Audi S6 Avant cockpit
Meer over bedieningsconcept en infotainment
Indrukwekkende cijfers

Vermogen

257

kW*

(349 pk)

Koppel

700

Nm*

Acceleratie

5,1

s*

0 tot 100 km/u

* Gemiddeld brandstofverbruik* 7,4–7,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 194–187 g/km (NEDC: 171–170 g/km)

Sportieve aandrijving

De Audi S6 Avant² is niet alleen verbluffend veelzijdig, hij heeft ook een krachtige dieselmotor. De 3.0-liter V6 TDI-motor ontwikkelt 257 kW (Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,4–7,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 194–187 g/km (NEDC: 171–170 g/km)) en heeft een maximumkoppel van 700 Nm. Dat stelt de S6 Avant² in staat op te trekken van 0 tot 100 km/u in slechts 5,1 seconden.

Meer over rijdynamiek en rijcomfort

Sportief en genereus – het interieur

De tot de standaarduitrusting behorende verlichte aluminium drempelbeschermlijsten met S-embleem en ruitpatroon versterken het sportieve karakter van de Audi S6 Avant². De standaardsportzetels voorin verschaffen goede steun dankzij hun zittingzijkussens. Als optie kunt u ook kiezen voor de sportzetels plus met ruitdessin. Alle inzittenden genieten van massa’s hoofd- en beenruimte. Ondertussen staat het optionele luchtkwaliteitspakket met ionisator en parfumering garant voor een bijzonder aangenaam klimaat in de wagen.

Interior Audi S6 Avant

Krachtige achterpartij

Het S6-embleem is lang niet de enige aanwijzing dat dit voertuig een Audi S6 Avant² is. Andere typische kenmerken zijn de diffusor in titanium zwart met bekleding in aluminiumlook en het uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpsierstukken in chroom.

Audi S6 Avant rear
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,4–7,2 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 194–187 g/km (NEDC: 171–170 g/km)
3
De optionele comfortsleutel is een voorwaarde voor de Audi connect-sleutel.
4
Kijk op www.audi.be of neem contact op met uw Audi-verdeler voor meer gedetailleerde informatie over Audi connect.
5
Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid.
6
Neem contact op met uw Audi-partner of kijk op www.audi.be voor informatie over compatibele mobiele telefoons (vereisten zijn onder meer een Android-besturingssysteem, NFC-technologie en een Secure Element ingebouwd in de smartphone).
7
Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid. Compatibel met Apple iOS 10.0 en Android 6 en hogere versies. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi is vereist.
8
Neem contact op met uw Audi-partner of kijk op www.audi.be voor informatie over compatibele mobiele telefoons.
9
Let op: de systemen werken slechts binnen bepaalde grenzen en dienen louter ter ondersteuning van de bestuurder. De bestuurder blijft echter als enige verantwoordelijk voor het besturen van de wagen en moet te allen tijde aandachtig blijven.
10
De functionaliteit kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid in verschillende landen en de voertuigconfiguratie.