Audi S5 Cabriolet TFSI
Audi S5 Cabriolet TFSI

Audi S5 Cabriolet TFSI

Grenzeloos sportief.
De Audi S5 Cabriolet TFSI.

Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 9,4–9,0 l/100km (NEDC: 8,2–8,2 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 214–205 g/km (NEDC: 188–188 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De krachtige motor van de Audi S5 Cabriolet levert indrukwekkende prestaties, een sportwagen waardig. En dat komt ook tot uiting in de dynamische wegligging en de aangename rijbeleving. Met het dak open ervaart u pure emoties.

Atletisch uiterlijk - het design

Puur rijplezier, vooral met het dak naar beneden. Dat is waar de nieuwe Audi S5 Cabriolet¹ voor staat. Het sportieve uiterlijk komt ook tot uiting in de nieuwe designtaal en de standaard S-specifieke elementen: vooraan de S-bumper, het radiatorrooster in honingraatstructuur van mat zwart titanium met mat zilverkleurige inzetstukken van aluminium, de brede luchtinlaten in het rooster en de voorspoiler van zilverkleurig mat aluminium. Aan de zijkant accentueren de 18-duimswielen en de S-sporthanging het sportieve design. De buitenspiegels van zilverkleurig mat aluminium en de verlichte deurdrempellijsten vooraan met S-embleem trekken de sportieve lijn door. Achteraan zijn de S-diffusor met doorlopende sierlijst van zilverkleurig mat aluminium, de verchroomde dubbele S-specifieke uitlaatpijpen en de S-spoiler de blikvangers. Indien gesloten, gaat de stoffen kap elegant in het design op. U kunt het dak bedienen bij snelheden tot 50 km/u. Openen gaat in 15 seconden en sluiten duurt 18 seconden.

Audi S5 Cabriolet TFSI

Goed gezien

Matrix ledkoplampen zijn standaard bij de Audi S5 Cabriolet TFSI¹. Optioneel kunt u ook kiezen voor Matrix ledkoplampen met Audi laserlicht. Dat vormt bij snelheden vanaf 70 km/u een aanvulling op het ledgrootlicht. Doordat het bereik bijna dubbel zo groot is als dat van het ledgrootlicht, gaat de veiligheid er aanzienlijk op vooruit. Nog inbegrepen in het verlichtingspack zijn de dynamische verlichtingseffecten van de Coming and Leaving Home-functie en de dynamische richtingaanwijzers.

Audi S5 Cabriolet TFSI

Een dynamisch interieur

De sportieve uitstraling van de Audi S5 Cabriolet TFSI¹ loopt door tot in het interieur met de specifieke S-elementen, zoals de optionele S-sportzetels, de standaard inzetstukken van geborsteld mat aluminium en het driespakige lederen multifunctiestuur plus, het S-embleem en contrasterende stiksels. Uitgesproken horizontaal gestileerde elementen, kwaliteitsmaterialen en geavanceerde infotainmentfuncties creëren een bijzonder ruimtelijk gevoel. Met de kap dicht heeft de bagageruimte een volume van 370 liter.

Audi S5 Cabriolet TFSI

Informatieschermen met hoge resolutie

De digitale wereld van de Audi S5 Cabriolet TFSI¹ bedient u intuïtief op het optionele 10,1 duims MMI-aanraakscherm met haptische feedback – bijvoorbeeld via het optionele MMI navigatie plus. De optionele Audi virtual cockpit, met zijn aanpasbare bediening, intuïtieve menunavigatie en een scherm dat naar de bestuurder gericht is, toont de belangrijkste voertuiggegevens zonder onnodige omhaal op het 12,3 duims full HD-display. In het specifieke S-menu komt de toerenteller centraal in beeld.

Audi S5 Cabriolet TFSI
Sportiviteit in cijfers

Vermogen

260

kW¹

(354 pk)

Koppel

500

kW¹

Maximum

Acceleratie

5.1

s ¹

0 tot 100 km/u

Een krachtige aandrijving

Met zijn 3.0-liter TFSI-motor (Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 9,4–9,0 l/100km (NEDC: 8,2–8,2 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 214–205 g/km (NEDC: 188–188 g/km)) met 260 kW (354 pk) en een maximumkoppel van 500 Nm is de Audi S5 Cabriolet TFSI in staat tot grootse prestaties: hij gaat van 0 tot 100 km/u in 5,1 seconden en haalt een topsnelheid van 250 km/u. Voeg daar nog de betoverende rijsensatie aan toe van de quattro vierwielaandrijving met sportdifferentieel, die de trekkracht actief en variabel over de assen verdeelt, in combinatie met het comfort van de dynamische stuurinrichting, die de stuurverhouding en stuurkracht van het voertuig voortdurend aan de rijsnelheid aanpast.

Audi S5 Cabriolet TFSI
1
Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 9,4–9,0 l/100km (NEDC: 8,2–8,2 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 214–205 g/km (NEDC: 188–188 g/km)
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.