RS 5 Sportback > Audi A5 > Audi België

Kracht en elegantie. De Audi RS 5 Sportback.

Gecombineerd brandstofverbruik: 9,1 l/100 km Gecombineerde CO₂-uitstoot: 207–206 g/km Het vermogen van een krachtig sportmodel van Audi, de dynamische lijnen van een coupé en het gebruiksgemak van een vijfdeurs - dat is de Audi RS 5 Sportback.

Download alle
00:00 | 00:00
  • Wie de Audi RS 5 Sportback ziet komen, is onmiddellijk onder de indruk van zijn sportieve coupélijnen.

  • Kracht gebundeld in een seriemodel: dat is de Audi RS 5 Sportback.

  • De zijkant valt op met zijn bijzonder kenmerkende lijnen.

  • Indrukwekkend: het grote Singleframe-rooster en de zijdelingse luchtinlaten vormen een designeenheid.

  • De Audi RS 5 Sportback is een krachtig model uit het Audi Sport-productgamma.

  • Optioneel zijn ook 20-duimswielen verkrijgbaar.

  • De vele koolstofvezelelementen geven het interieur een onmiskenbare kwaliteitsuitstraling.

  • Liever wat meer kleur in het interieur van uw Audi RS 5 Sportback? Dan kiest u toch gewoon voor het optionele en exclusieve Audi-designpakket in Sonoma green.

  • Een fascinerende kleur: ook het koetswerk is beschikbaar in de exclusieve tint Sonoma green metallic.

  • De Audi RS 5 Sportback is wat hij is: een sportwagen.

Indrukwekkende cijfers

331

kW (450 pk)

Vermogen

3.9

seconden

Acceleratie 0 naar 100 km/h

280

km/u

Topsnelheid (optioneel)

Dubbel geladen

Veel auto, veel kracht: met de Audi RS 5 Sportback haalt u niet alleen een ruime auto voor uw dagelijkse verplaatsingen in huis, maar ook een échte sportwagen. Aan de basis van de topprestaties ligt de 2,9-liter V6-motor met twee turboladers (gecombineerd brandstofverbruik: 9,1 l/100 km, gecombineerde CO₂-uitstoot: 206-207 g/km). Dankzij de 331 kW (450 pk) en een koppel van 600 newtonmeter sprint de Audi RS 5 Sportback in slechts 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u. De standaard topsnelheid is begrensd tot 250 km/u, maar kan optioneel worden opgetrokken tot 280 km/u.

Focus op sportiviteit

De permanente quattro-vierwielaandrijving en de sportieve Tiptronic met acht verhoudingen en geoptimaliseerde schakelsnelheid stuwen de Audi RS 5 Sportback vooruit. Met het rijdynamieksysteem Audi Drive Select beslist u zelf over uw rijervaring. De verschillende standen spelen in op de technologie in de auto, zoals de bediening van de kleppen van het RS-uitlaatsysteem. Dankzij de standaard RS-sportophanging is de Audi RS 5 Sportback bijzonder gestroomlijnd. Optioneel zijn er ook keramische remmen en een dynamische stuurinrichting met specifieke RS-fijnafstelling verkrijgbaar.

technique Audi RS 5 Sportback
Meer over de rijdynamiek

Een streling voor het oog

De Audi RS 5 Sportback is een prachtige sportwagen, van welke kant u hem ook bekijkt. De voorkant wordt gedomineerd door het brede, vlakke Singleframe-rooster, de massieve luchtinlaten met RS-typische honingraatstructuur en de voorspoiler met quattro-logo. Standaard brengt de Audi RS 5 Sportback zijn kracht op de weg over via 19-duimswielen, maar optioneel zijn er ook 20-duimers verkrijgbaar. Wat de koetswerkkleuren betreft, kunt u kiezen voor het exclusieve Sonoma green metallic. Voor een dynamische afsluiter zorgen de RS-typische diffusor, de RS-uitlaat met ovale uitlaatpijpen en een extra spoilerrand.

Der Audi RS 5 Sportback ist ein Hingucker
Meer over het exterieurdesign

Uw koninkrijk

Het stijlvol ontworpen interieur van de Audi RS 5 Sportback geeft u meteen een welkom gevoel, terwijl tal van details tegelijk zorgen voor een sportieve uitstraling. De RS-sportzetels met optionele honingraatstructuur in fijn nappaleder zorgen voor een stabiel zitoppervlak. Het met leder beklede en onderaan afgevlakte, multifunctionele RS-sportstuur ligt perfect in de hand. En de RS-opschriften op de zetels, het stuur, de drempellijsten en de schakelpook op de middenconsole laten u geen seconde uit het oog verliezen dat u in een Audi sportwagen zit.

Meer over het interieurdesign

Zien en gezien worden

Geniet in de Audi RS 5 Sportback van de voordelen van vooruitstrevende verlichtingstechnologie: de optionele Audi Matrix-ledkoplampen met RS-typisch ontwerp zetten nieuwe technologische standaards en maken uw dagelijkse leven gemakkelijker. Constant wisselen tussen dim- en grootlichten in het donker is niet langer nodig. Een besturingseenheid schakelt individuele elektrische onderdeeltjes aan en uit, en reageert op elke rijsituatie.

Frontscheinwerfer des Audi RS 5 Sportback

Stap snel in!

Rijd de toekomst tegemoet met de Audi RS 5 Sportback met edele materialen, technologisch geavanceerde instrumenten en natuurlijk pure kracht onder de motorkap.

Stap snel in!